Una dintre cele mai mari bănci din lume intră pe piaţa din România

Una dintre cele mai mari bănci din lume intră pe piaţa din România

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari şi importante bănci de investiţii din lume, a stabilit condiţiile în care va prelua activele imobiliare ale fondului de investiţii AEW Europe, care iese astfel de pe piaţă după un deceniu de activitate locală.

Definitivarea tranzacţiei este o formalitate, spun sursele Profit.ro
   
Proprietăţile AEW Europe din România sunt deţinute prin vehiculul investiţional PBW II, lansat în 2006. Vânzarea este determinată şi de faptul că fondul de investiţii a atins maturitatea şi trebuie restituiţi banii investitorilor.
 
Morgan Stanley intră, astfel, pe piaţă prin achiziţia clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei, Bucureşti, şi a centrului comercial Promenada Mall din Târgu Mureş, într-o tranzacţie estimată de Profit.ro la 150 de milioane de euro. Vânzătorul celor două proprietăţi a fost asistat de companiile de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, pentru birouri, şi de JLL Romania, pentru mall, iar cumpărătorul, de platforma Add Value Management, lansată de David Hay după ce a plecat de la conducerea AFI Europe România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: