Telekom a bătut palma cu un cumpărător

Telekom a bătut palma cu un cumpărător

FOTO Getty Images

Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a ajuns la o înţelegere cu un cumpărător pentru serviciile de telefonie fixă, înţelegere care urmează să fie oficializată în perioada imediată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orange este compania care va prelua astfel serviciile de telefonie fixă ale Telekom, scrie profit.ro. Cele două companii au cerut la Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANCOM) clarificări privind mutarea unor tranşe de numerotaţie, pentru reţele fixe, de la Telekom la Orange.

De infrastructura şi abonaţii de telefonie mobilă ai Telekom este interesat grupul RCS&RDS.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat pentru HotNews.ro, că statul va rămâne în viitoarea entitate şi, mai mult decât atât, „va avea un cuvânt foarte important de spus”. El a precizat că negocierile au avansat foarte mult şi într-o direcţie pozitivă pentru statul român.

Statul român deţine 45,99% din acţiunile Telekom România Communications (fostul Romtelecom), pachetul majoritar de acţiuni fiind deţinut de grupul elen OTE. Acţionarul principal al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din actiunile grupului elen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările