OMV Petrom a avut un profit de 2,66 miliarde de lei în primele nouă luni, cu 44% mai mare decât anul trecut

OMV Petrom a avut un profit de 2,66 miliarde de lei în
primele nouă luni, cu 44% mai mare decât anul trecut

Grupul OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit în creştere cu 44% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la un rezultat net de 2,66 miliarde de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, profitul la nouă luni era de numai 1,85 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte trimestrul III, profitul grupului s-a ridicat la 1,379 miliarde de lei, dublu faţă de trimestrul III al anului trecut, când a fost de numai 639 milioane de lei.

În primele nouă luni ale anului 2018, OMV Petrom a beneficiat de îmbunătăţirirea preţurilor mărfurilor tranzacţionabile şi de creşterea cererii de energie electrică.

Rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, a ajuns la 3,4 miliarde de lei în primele nouă luni din 2018, cu 25% mai mare comparativ cu valoarea din primele nouă luni din 2017, segmentul Upstream având cea mai mare contribuţie. Rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, al segmentului Downstream a fost de 1,2 miliarde de lei, performanţa operaţională solidă compensând parţial efectele reviziei generale planificate a rafinăriei din trimestrul II 2018 şi ale unui mediu al marjelor de rafinare mai scăzute faţă de 2017.

Fluxul de trezorerie din activităţi de exploatare a crescut la 5,6 miliarde de lei în primele nouă luni din 2018, reflectând tendinţa de creştere a rezultatului din exploatare CCA excluzând elementele speciale.

„Aşa cum am anticipat, ne-am intensificat activitatea investiţională faţă de primele nouă luni din 2017, prin dublarea numărului de sonde şi sidetrack-uri în Upstream, finalizarea reviziei rafinăriei şi avansul înregistrat în alte proiecte de investiţii din segmentul Downstream Oil. Toate acestea s-au reflectat în ieşiri de numerar pentru activităţi de investiţii de aproximativ 3,1 miliarde de lei. Fluxul de trezorerie extins, după plata de dividende, a fost de 1,3 miliarde de lei în primele nouă luni din 2018. În septembrie 2018, am semnat transferul către Mazarine Energy a nouă zăcăminte marginale, continuând iniţiativele de optimizare a portofoliului în Upstream”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Oficialii OMV Petrom au mai transmis că, ţinând cont că legea privind activităţile offshore a fost aprobată în Parlament, sunt  în proces de analiză a acesteia „pentru a înţelege modul în care va impacta activităţile noastre offshore”. „Având în vedere momentul din an în care ne aflăm, nu vedem probabilă luarea unei decizii finale de investiţie pentru Neptun Deep în T4/18”, au spus aceştia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările