Cine a câştigat şi cine a pierdut din începerea şcolii mai devreme

Cine a câştigat şi cine a pierdut din începerea şcolii mai devreme

Anul acesta, şcoala a început cu o săptămână mai devreme, la 9 septembrie, faţă de 15 septembrie cât se obişnuieşte în ţara noastră, ducând la pierderi considerabile pentru anumite companii, în timp ce pentru altele au adus câştiguri.

„Astfel, dacă în mod tradiţional şcoala începe în a treia săptămână a lunii septembrie, în 2019 şcoala a început pe 9 septembrie fapt ce a determinat turiştii români să renunţe la planurile de vacanţă pentru a doua săptămână a lunii septembrie”, conform datelor platformei de rezervări Travelminit.ro.
 
Începând cu a doua săptămână a lunii septembrie, numărul rezervărilor a scăzut cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie. 
 
”În ciuda preţului vacanţelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend”, arată compania.
 
Pe de altă parte, din cauza începerii şcolii cu o săptămână mai devreme, managerii de pe litoralul românesc au rămas fără o mare parte din personal, dat fiind că mulţi dintre ei erau elevi.
 
Circa 20% dintre cei care lucrează peste vară în hotelurile şi restaurantele de la mare sunt elevi, care s-au întors acasă odată cu începerea şcolii, iar cel puţin 40% din personal sunt părinţi cu copii la şcoală, care s-au întors şi ei acasă odată cu începerea şcolii.
 
La polul opus, piaţa de flori a avut de câştigat: începutul anului şcolar a triplat vânzările online de flori. 
 
Unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale şi cadouri online şi offline din România, FlorideLux.ro, a anunţat că numărul comenzilor online de flori din primele zile ale anului şcolar s-a triplat faţă de o perioadă obişnuită, clienţii cheltuind în medie 100 lei pentru un aranjament floral, cel mai scump buchet comandat fiind de circa 350 lei.
 
Potrivit companiei, buchetele preferate de către clienţi în primele zile de şcoală fac parte din noua colecţie de toamnă Heritage Autumn 2019.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: