Aniversare: 30 de ani de la  înfiinţarea editurii Humanitas

Aniversare: 30 de ani de la  înfiinţarea editurii Humanitas

Gabriel Liiceanu, alături de Mircea Cărtărescu, lao lansare Humanitas de la Gaudeamus

Pe 1 februarie, Editura Humanitas a împlinit 30 de ani, ocazie cu care organizează campania aniversară „Humanitas 30 de ani- Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit”. În cele trei decenii de activitate, editura a publicat peste 3.000 de titluri, respectiv peste 30 de milioane de cărţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cărţile apărute la Humanitas în primii ani după '90 au fost printre puţinele şi cele mai importante semne ale schimbării în România. Generaţii întregi au crescut cu cărţile acestei instituţii.
 
Aniversară „Humanitas 30 de ani – Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit“
 
Autorii Humanitas fac pledoarie pentru lectură

Într-un concept foto-video special, vor fi alături de noi, pentru a răspunde la întrebarea „De ce citim?”, Mircea Cărtărescu, Andrei Pleşu, Ana Blandiana, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Vlad Zografi, Tatiana Niculescu şi Dan C. Mihăilescu.
 
Promovarea lecturii în licee

Sute de liceeni din 39 de colegii din Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Buzău, Piatra Neamţ, Sibiu, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Braşov şi Cluj sunt invitaţi şi anul acesta să participe la „Concursul Humanitas în licee“. Ajuns la cea de-a noua ediţie, „Concursul Humanitas în licee“ este un proiect gândit să ajute elevii să descopere plăcerea lecturii şi bucuria cunoaşterii.
 
 
Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, la Bucureşti în 1990
  
Pentru copii, Humanitas Junior iniţiază în anul aniversar 2020 proiectul „Biblioteci în grădiniţe şi şcoli primare“, asigurând în 30 de şcoli şi grădiniţe un fond de carte cu cele mai frumoase titluri din colecţie.
Agenda evenimentelor „Humanitas 30 de ani“
Va cuprinde conferinţe, dezbateri despre piaţa de carte, întâlniri cu autori, lecturi în avanpremieră, turnee de lansări în ţară, sesiuni de autografe, o ediţie specială Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu, în martie, şi, în noiembrie, la încheierea anului aniversar, o seară Dialoguri de duminică cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu.
 
Volumul aniversar Povestea insulei Humanitas, scris de Gabriel Liiceanu, va fi prezentat publicului joi, 13 februarie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Acesta e primul eveniment al anului aniversar. Cititorii vor afla povestea editurii care, cu vorbele lui Horia-Roman Patapievici, „a devenit fenomenul cultural care a transformat decisiv spaţiul nostru public în anii ’90“.
 
Amintiri de la Humanitas, un al doilea volum aniversar, este un proiect editorial iniţiat de Ioana Pârvulescu. E un volum confesiv ce va reuni peste 20 de voci, scriitori, arhitecţi, istorici, editori, traducători etc. Cartea va fi lansată la Bookfest.
 
Tot la Bookfest va fi lansat Almanahul Humanitas 30 de ani, din cuprinsul căruia amintim: Retrospectiva 30 de ani Humanitas în 30 de fotografii ● Interviuri vechi şi noi ● Top autori Humanitas ● Din culisele naşterii unei cărţi ● Indicele titlurilor Humanitas în 30 de ani.
 
Calendarul Humanitas 2021 va fi lansat în luna noiembrie, la Gaudeamus.
 
Ambele volume aniversare vor fi oferite gratuit, în limita stocului disponibil, celor care cumpără orice carte Humanitas din orice librărie Humanitas. O altă promoţie specială prilejuită de aniversarea „Humanitas 30 de ani“ se va desfăşura între 13 februarie şi 13 martie, în Librăriile Humanitas: „30 de zile, 30 de cărţi , 30% reducere“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: