Săptămâna culturală Emiratele Arabe Unite-România

Săptămâna culturală Emiratele Arabe Unite-România

FOTO Antena 3

Ministerul Culturii şi Dezvoltării Cunoştinţelor din Emiratele Arabe Unite a lansat la Bucureşti, „Săptămâna culturală Emiratele Arabe Unite-România”.


Evenimentul, organizat de Ambasada Emiratelor Arabe Unite în România, şi-a propus să promoveze noi legături culturale între cele două ţări şi se concentrează asupra promovării patrimoniului şi culturii Emiratelor Arabe Unite (EAU) în România, din dorinţa de a stimula legăturile bilaterale pe multiple planuri între cele două ţări.
 
Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 22 - 26 iunie a.c., în Centrul Vechi din Bucureşti, şi oferă un program cultural divers, inclusiv o manifestare gastronomică în care vor fi prezentate mâncăruri tradiţionale din Emiratele Arabe Unite şi vizitarea „Satului de patrimoniu” organizat de EAU. Intrarea este gratuită. 
 
„Săptămâna culturală” este organizată ca urmare a unei vizite efectuate, recent, la Bucureşti, de ministrul emiratez al afacerilor externe şi cooperării internaţionale, H.H. Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, în cadrul căreia s-a întâlnit cu premierul României, Viorica Dăncilă. Vizita ministrului de externe al EAU a coincis cu a 30-a aniversare a relaţiilor diplomatice dintre EAU şi România. Cu ocazia întâlnirii, cele două părţi, română şi emirateză, au apreciat legăturile bilaterale şi şi-au exprimat dorinţa de a dezvolta cooperarea în toate domeniile, cu precădere în economie.
 
La lansarea „Săptămânii culturale a Emiratelor Arabe Unite-România” au participat Sheikh Salem Khalid Al Qassimi, subsecretar adjunct pentru arte şi patrimoniu al Ministerului Culturii din EAU, dr. Ahmed Abdullah Saeed Al Matroushi, ambasadorul EAU în România, şi înalţi funcţionari români din Ministerul Afacerilor Externe.
 
Programul manifestărilor include o gamă variată de activităţi, precum dansuri tradiţionale din Emirate, un concert, o prezentare de obiecte tradiţionale şi de obiceiuri locale, precum „arta henna”, o selecţie de mâncăruri tradiţionale, inclusiv cafeaua Qahwa, care simbolizează generozitatea şi ospitalitatea, atât de apreciate în societatea din EAU, şi care face parte din lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.
 
Evenimentul găzduieşte şi o expoziţie de fotografii rare ale „părintelui fondator” al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.
 
Ceremonia de deschidere, care a avut loc sâmbătă, 22 iunie a.c., a inclus şi o seară muzicală, la care muzicieni din EAU, Fatima Al Hashimi şi Mohammad Al Jahouri, au evoluat alături de Filarmonica George Enescu.
 
Ambasadorul EAU în România, Al Matroushi, a declarat că „iniţiativa culturală are drept scop prezentarea obiceiurilor, tradiţiilor şi patrimoniului bogat al EAU”. Evenimentul vine în concordanţă cu valorile iniţiativei „Anul toleranţei”, care urmăreşte, la nivel mondial, să consolideze valorile toleranţei prin dialoguri între culturi şi civilizaţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: