Mărgineanu, show la Sala Palatului

Mărgineanu, show la Sala Palatului

Mihai Mărgineanu şi-a lansat cel de-al treilea album, „Pe sub norii de hârtie“, în cadrul unui concert susţinut joi seară la Sala Palatului, din Capitală. În stilul non-conformist al artistului, surprizele şi glumele s-au ţinut lanţ pe parcursul unui show „pentru prieteni“, care a durat aproape trei ore.

Lansări DVD

Lansări DVD

Tom şi Jerry reprezintă una dintre legendele care au amuzat şi inspirat multe generaţii de copii. Între anii 1940-1958, episoadele cu ei au fost produse de Metro-Goldwyn Mayer.

Lansări CD

Lansări CD

Cine nu a auzit de fenome­nalul grup suedez ABBA? Formaţia a reuşit să încânte publicul din întreaga lume, iar timp de mai multe decenii, a fost un etalon al muzicii pop.

Reţetă culturală

Reţetă culturală

Cartea lui Tudoran este într-o competiţie acerbă cu pelicula ce îi are în distribuţie pe Ion Besoiu, Ion Dichiseanu, Jean Constantin, Ilarion Ciobanu sau George Paul Avram. Fără îndoială, romanul semnat de Radu Tudoran va rămâne pentru totdeauna în bibliotecile românilor gata să acţioneze sub deviza „Toate pânzele sus!". Dar nici filmul cu îndrăgiţii eroi personificaţi de monştrii sacri ai teatrului românesc nu va fi uita

Adevăruri de altădată: O invenţie miraculoasă

Adevăruri de altădată: O invenţie miraculoasă

Înaintea bombardamentului publicistic al reclamelor la diferitele reţele de telefonie mobilă, fixă sau digitală, înaintea ofertelor nelimitate de abonamente telefonice, în fine, înainte de giganticele reclame stradale la cele mai noi modele de invenţii legate de comunicarea la distanţă a informaţiilor, exista reclama... la telefon – „cel mai rapid mijloc de comunicaţie, cel mai comod, cel mai sigur!”, singura salvare în calea

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Berăria Bragadiru, denumită şi Hala de Bere, situată pe strada Alexandru Lăpuşneanu din Iaşi obişnuia să fie, la începutul secolului, un loc preferat de întâlnire a lumii mondene, a scriitorilor şi artiştilor oraşului.

La Amsterdam sună bine Enescu!

La Amsterdam sună bine Enescu!

La 15 noiembrie au cântat la Concertgebouw trei muzicieni români: Liviu Prunaru ca solist al Symphonieorkest Bellitoni, Remus Azoiţei şi Eduard Stan, într-un recital Enescu-Brahms. În seara de 25 noiembrie, acelaşi recital va putea fi auzit la Bucureşti, la Ateneul Român, finalul fiind prevăzut pentru 9 decembrie la Washington DC şi 10 decembrie la New York.

Scenarii urbanistice

Scenarii urbanistice

Expoziţia „Magic Blocks“ este deschisă la Muzeul Ţăranului Român. Rezultat al Proiectului Archis Interventions de la Bucureşti, planurile şi imaginile expuse propun o seamă de soluţii pentru transformarea cenuşiilor şi impersonalelor cartiere de blocuri socialiste.

La Amsterdam sună bine Enescu!

La Amsterdam  sună bine Enescu!

La 15 noiembrie au cântat la Concertgebouw trei muzicieni români: Liviu Prunaru ca solist al Symphonieorkest Bellitoni, Remus Azoiţei şi Eduard Stan, într-un recital Enescu-Brahms. În seara de 25 noiembrie, acelaşi recital va putea fi auzit la Bucureşti, la Ateneul Român, finalul fiind prevăzut pentru 9 decembrie la Washington DC şi 10 decembrie la New York.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Thiesi. „Sassu Futurista“ - La 21 noiembrie va fi inaugurată expoziţia de pictură şi desene futuriste ale artistului Aligi Sassu, la Sala Sassu, din Thiesi.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

New York Tori Amos cu un album nou Săptămâna aceasta, interpreta americană Tori Amos (foto), originară din Baltimore, a scos pe piaţă albumul „Midwinter Graces”, o colecţie

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 4 zile · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 7 zile · comentarii (0)

S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

acum 19 zile · comentarii (1)

Încheierea stagiunii de la Ateneu aparţine lui Leonard Bernstein. Fost discipol al lui Lenny, Christian Badea a ţinut să-i onoreze centenarul cu The Age of Anxiety, a doua simfonie a muzicianului american fiind, cred, prezentată în premieră în România.

acum 23 zile · comentarii (0)

Într-o îndrăzneaţă relansare a francizei „Ocean’s“, regizorul şi scenaristul Gary Ross încearcă, prin filmul „Ocean’s 8: Jaf cu clasă“, cu o distribuţie feminină all-star: Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, să recupereze „stilul“ pierdut, nu atât cel din filmele cu George Clooney, cât cel al „filmelor-jaf“ din anii ’60-’70, operaţie care-i reuşeşte doar parţial.

acum 24 zile · comentarii (1)

Deşi nu este vreo capodoperă, filmul spaniol „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar“, despre viaţa ieşită din comun a traficantului de droguri columbian Pablo Escobar, cu Javier Bardem şi Penélope Cruz în rolurile a doi amorezi care mai mult se urăsc, decât se iubesc, pică în România la ţanc, arătând ce-nseamnă un „stat mafiot“, cel spre care PSD-ul încearcă, cu orice preţ, să-ndrepte ţara.

luna trecuta · comentarii (0)

Este interesant de urmărit cum noi nume apar în sfera interpretării muzicii clasice, oameni tineri continuă o tradiţie, dar care, fiecare în parte, are ceva personal de spus. Şi mi se pare important să-i cunoaştem, pentru că doar prin ei, aceşti oameni care duc mai departe o tradiţie importantă a umanităţii, această artă – muzica clasică – are un viitor.

luna trecuta · comentarii (0)

LA SCARĂ MARE În noul „Jurassic World: Fallen Kingdom“, regizorul J.A. Bayona introduce numeroase teme filozofice şi politice, care fac ca precedentele filme să pară doar un „parc de distracţii“, reuşind cel mai bun „Jurassic“ făcut vreodată. Eroii din precedentul film, Bryce Dallas Howard şi Chris Pratt, îşi reiau aici rolurile.

luna trecuta · comentarii (1)

Deşi se număra deja printre cei mai apreciaţi şi mai cunoscuţi actori de teatru şi film din România, rolul Relu din cele două sezoane ale serialului „Umbre” produs de HBO l-au făcut pe Şerban Pavlu un star, atitudinea personajului a devenit imitată, iar multe dintre replici, preluate.

luna trecuta · comentarii (3)

Fără un proiect centenar (de neînţeles, totuşi, pentru o instituţie reprezentativă a culturii de stat), stagiunea de la Ateneu din acest an merge pe aceeaşi linie mediocră a ultimelor decenii, cu unele momente ieşite din comun. Revenirea lui Andrei Ioniţă într-un concert al Filarmonicii, alături de Christian Badea, e un diamant sclipind în cenuşă.

luna trecuta · comentarii (0)