„Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului", conform Ministrului Culturii

„Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului

Activitatea cinematografelor, a teatrelor şi a celorlaltor instituţii de spectacole din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea a fost suspendată, a mai afirmat ministrul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului, a precizat pe Facebook ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, după anunţul autorităţilor de marţi privind închiderea teatrelor şi a cinematografelor din cauza numărului mare de infectări raportate în ultima săptămână.

"Îmi doresc ca numărul îmbolnăvirilor să scadă cât de curând posibil, pentru a redeschide teatrele, sălile de spectacole şi cinematografele. Având în vedere că toţi cei care lucrează în acest domeniu s-au conformat cu stricteţe tuturor recomandărilor de distanţare fizică şi de protecţie sanitară, nu ne-am fi dorit astfel de măsuri", a transmis acesta.  

Bogdan Gheorghiu a subliniat că va face demersuri către prefecţi pentru ca "activităţile culturale să fie reluate cu prioritate, deoarece reprezintă un risc scăzut comparativ cu celelalte sectoare restricţionate". 

Prefectul Bucureştiului Gheorghe Cojanu a anunţat marţi că, începând de miercuri, vor fi închise teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările