„Animal Tropical“, instalaţie interactivă de Alexandru Rădvan, doar marţi seară la Anaid Art Gallery

„Animal Tropical“, instalaţie interactivă de Alexandru Rădvan, doar marţi seară la Anaid Art Gallery

Alexandru Rădvan a împlinit 37 de ani

Marţi, 5 iulie 2016, între orele 20.00 şi 22.00, va avea loc la Anaid Art Gallery din Bucureşti (str. Slobozia, nr. 34) vernisajul instalaţiei interactive „Animal Tropical“ semnată Alexandru Rădvan, curator Diana Dochia. Alexandru Rădvan este unul dintre cei mai importanţi şi controversaţi artişti vizuali contemporani, fiecare intervenţie artistică a sa fiind o provocare adresată ipocriziei gustului comun şi lenei în gândire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Rădvan este profesor la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti. Conform Dianei Dochia, cu un program artistic extrem de coerent şi bine gândit, arta lui Alexandru Rădvan lasă urme adânci în conştiinţa şi memoria privitorului sau a colecţionarului de artă, lucrările sale fiind expuse în cadrul a numeroase expoziţii personale şi de grup interne şi internaţionale organizate cu perseverenţă de-a lungul anilor. Expoziţiile din Ungaria, Germania, Franţa, Luxemburg, Belgia i-au prezentat lucrările alături de nume importante precum Andres Serrano, Georg Baselitz, Bill Viola, Gérard Rancinan, etc.

Instalaţia „Animal Tropical“ prezintă publicului amator de artă contemporană cele mai recente preocupări ale artistului. Natura cameleonică a lui Alexandru Rădvan surprinde de fiecare dată privitorul.

Artistul propune repere, origini, identităţi, puncte fixe pe care vizitatorul este nevoit să le descopere în singurătate, în întuneric, în linişte.

Alexandru Rădvan declară: „Căutarea identităţii, a punctelor fixe, a originilor – originile se pierd, ascunse sub nenumărate straturi, iar după un timp e clar că această căutare nu le va descoperi niciodată. Imaginez scenarii, lumi ( mai precis fragmente de lumi) bazate pe bucăţele de cunoştinţe, iar toate vorbesc despre un refuz (al meu) de a accepta ritmul în care această lume „reală” aleargă. Aleargă unde, spre ce, nu contează, refuz să mă supun. Tolerez, din spirit de conservare nu din conştiinţă, dar nu vreau  şi nu trebuie să accept.“

Instalaţia „Animal Tropical“ poate fi vizitată doar marţi, 5 iulie.

Citeşte şi:

„Evanghelia după Rădvan“, despre expoziţia „Christ“, 2011

„Ulise omul, văzut de Rădvan“, despre expoziţia „Epic“, 2013

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările