Stiri despre vasile bumacov

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Creşterea TVA a scumpit grâul cu 20%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşterea TVA a scumpit grâul cu 20%

  Guvernul a găsit soluţia pentru a opri scumpirea pâinii, practic inevitabilă după creşterea TVA la grâne: va aloca brutăriilor 27.000 de tone de grâu din rezerva de stat.

 • Republica Moldova şi-a triplat exporturile de băuturi alcoolice în China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova şi-a triplat exporturile de băuturi alcoolice în China

  În primele nouă luni ale anului 2012, ţara noastră a livrat pe piaţa chineză băuturi alcoolice în valoare de 3,84 milioane de dolari, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2011, potrivit balanţei de plăţi elaborate de Banca Naţională a Moldovei (BNM).

 • Schemele criminale au blocat exportul de fructe şi legume în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schemele criminale au blocat exportul de fructe şi legume în Rusia

  Sute de camioane cu produse agricole rămân blocate de trei zile la intrarea în Rusia, în timp ce ministrul Agriculturii ne asigură că „problema se rezolvă". Pe de altă parte, ministrul Economiei susţine că „cineva trebuie să înfunde puşcăria", fără a da nume. Oamenii de afaceri vorbesc despre o „tentativă de monopolizare" a pieţei

 • Zeci de camioane cu fructe din Moldova sunt blocate în vama din Breansk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de camioane cu fructe din Moldova sunt blocate în vama din Breansk

  Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, susţine că acest blocaj s-ar datora faptului că vameşii ruşi solicită exportatorilor moldoveni documente suplimentare, care nu sunt prevăzute în Memorandumul de colaborare, semnat de Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

 • Moldova pierde principala piaţă de export a merelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova pierde principala piaţă de export a merelor

  Aderarea Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului, barierele administrative de la noi şi calitatea proastă a produselor au provocat o scădere abruptă a exporturilor de fructe pe piaţa rusească

 • Primul festival al cartofului va avea loc la Briceni 
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul festival al cartofului va avea loc la Briceni 

  Primul Festival al cartofului „Mai mult decât a doua pâine" va avea loc în satul Corjeuţi din raionul Briceni, la 11 noiembrie. Evenimentul vine să promoveze cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiţionale gătite din cartofi. Potrivit ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, cultivarea cartofului este o istorie de succes pentru Republica Moldova şi acesta este crescut pe larg anume în raionul Briceni, transmite Info-Prim Neo.

 • Prea puţini bani pentru agricultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea puţini bani pentru agricultură

  Ţăranii care au semănat grâu de toamnă vor primi de la stat un câte 150-300 de lei pentru fiecare hectar. Asistenţa va acoperi doar 5% din costurile suportate.

 • Bogaţia Moldovei, ascunsă în beciuri adânci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogaţia Moldovei, ascunsă în beciuri adânci

  Moldovenilor, de la vlădică la opincă, le place să se laude cu vinurile produse de ei. E ceva firesc, susţin oenologii, pentru că viticultura şi vinificaţia face parte din cultura şi tradiţiile noastre.

 • Ziua Naţională a Vinului, motiv de neînţelegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Naţională a Vinului, motiv de neînţelegere

  Autorităţile promit o sărbătoare inedită, iar producătorii susţin că-i „bătaie de joc". Anul acesta, Ziua Naţională a Vinului va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie, la complexul Moldexpo din Chişinău.

 • De Ziua Naţională a Vinului ministrul Agriculturii va pregăti bucate pentru jurnalişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Naţională a Vinului ministrul Agriculturii va pregăti bucate pentru jurnalişti

  Anul acesta, Ziua Naţională a Vinului va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie, la complexul Moldexpo din Chişinău. În centrele raionale sărbătoarea va ţine doar o zi şi va fi organizată duminică. Pentru prima dată, la eveniment vor participa agenţi economici din Transnistria: combinatul de divin Kvint și combinatul de vin Buchetul Moldovei.

 • Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov își mărită fiica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov își mărită fiica

  Diana Bumacov, fiica cea mică a ministrului Agriculturii, se căsătorește astăzi cu colegul său de școală și de facultate, Dan Prisăcaru. Socrul mic a mărturisit că are emoții mai mari decât atunci când și-a însurat fiul, chiar dacă este convins că își dă fata pe mâini bune.

 • Baciul moldovean rămâne fără mioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baciul moldovean rămâne fără mioare

  Crescătorii de oi şi capre trag un semnal de alarmă: îndeletnicirea strămoşească este pe cale de dispariţie. Numai în ultimii trei ani, fermierii au fost nevoiţi să sacrifice o treime din turme.

 • În acest an Republica Moldova nu va exporta porumb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În acest an Republica Moldova nu va exporta porumb

  Republica Moldova nu va exporta porumb în acest an, a declarat pentru agenția Info-Prim Neo, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. Potrivit ministrului, practic două treimi din porumb s-a pierdut din cauza temperaturilor înalte din lunile iunie-iulie.

 • REVISTA PRESEI Prețul grâului ar putea crește
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REVISTA PRESEI Prețul grâului ar putea crește

  Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a precizat că majorările la alimente și, în special, la cereale, se datorează secetei care a distrus culturile în Republica Moldova. Pierderile înregistrate de producătorii agricoli sunt de aproximativ un miliard de lei.

 • Seceta dă startul scumpirilor la produsele agricole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seceta dă startul scumpirilor la produsele agricole

  Agricultorii vor suporta pierderi de câteva miliarde de lei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au ca efect scăderea drastică a recoltei. Ca urmare, experţii prognozează creşterea preţurilor la alimente

 • Ministrul Agriculturii: grâul recoltat va acoperi necesitățile țării, dacă nu-l vom exporta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Agriculturii: grâul recoltat va acoperi necesitățile țării, dacă nu-l vom exporta

  Recolta de grâu din acest an este de circa 500 de mii de tone, peste 60% fiind grâu alimentar. Informaţia a fost prezentată în cadrul Clublui de presă de la Chişinău de către ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, în baza datelor colectate de la gospodăriile din toate raioanele. Potrivit ministrului, necesarul de grâu alimentar a fost acoperit, iar calitatea boabelor este excepţională, transmite Info-Prim

 • Mega-academie pentru agricultura Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mega-academie pentru agricultura Republicii Moldova

  Autorităţile intenţionează să reformeze din talpă sistemele de educaţie, de cercetare şi de producere în sectorul agrar. Astfel toate cele şase instituţii de cercetare şi Universitatea Agrară ar urma să facă parte dintr-o Academie de Ştiinţe ale Vieţii

 • Floarea soarelui şi porumbul au fost răpuse de secetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Floarea soarelui şi porumbul au fost răpuse de secetă

  Cu toate că oficialii Ministerului Agriculturii se așteaptă să recupereze o parte din producția de cereale, ţăranii sunt convinși că recolta lor nu mai e bună nici măcar pentru furaje.

 • Seceta nu va scumpi pâinea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seceta nu va scumpi pâinea

  Temperaturile ridicate şi lipsa precipitaţiilor din această primăvară-vară au afectat recolta de cereale. Totuşi, autorităţile dau asigurări că recolta de grâu din acest an va asigura minimul necesar pentru consum şi preţurile la pâine vor rămâne neschimbate.

 • „Beţi vin, renunţaţi la bere!“, ne îndeamnă ministrul Agriculturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Beţi vin, renunţaţi la bere!“, ne îndeamnă ministrul Agriculturii

  Autorităţile vor să limiteze consumul de bere şi să sporească producerea şi consumul vinului de calitate în Moldova. „Vinul este produsul în care putem descoperi toate aromele naturii. În bere sau votcă nu veţi găsi aroma prunei sau a migdalei, ci doar miros de alcool", spune ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Modifică Setările