Preţul pâinii rămâne neschimbat. În schimb, vor fi scumpite dulciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul produselor de panificaţie vor fi scumpite cele de patiserie şi cofetărie. Foto: Tudor Iovu
În locul produselor de panificaţie vor fi scumpite cele de patiserie şi cofetărie. Foto: Tudor Iovu

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a precizat faptul că grâul alocat din rezerva de stat e suficient pentru ca producătorii de pâine din ţară să nu crească preţurile.

În perioada următoare preţurile produselor de patiserie şi cofetărie fabricate la „Franzeluţa“ vor creşte, astfel încât să nu fie afectat cel al pâinii. Declaraţia aparţine directorului fabricii, Victor Cojocaru, care susţine că la pâinea socială nu au avut loc scumpiri încă din 2004. „Nu vom majora preţul pâinii. Avem peste alte 1.000 de produse, la care vom ridica preţurile, astfel încât să fie o compensare. Mă refer la napolitane, biscuiţi, torturi, cozonaci şi colaci“, a precizat Cojocaru.

Potrivit ministrului Agriculturii Vasile Bumacov, cele 27.000 de tone de grâu din rezerva de stat sunt suficiente pentru ca brutarii să nu fie nevoiţi să umble la preţuri. „O dată la patru ani un sfert din rezerva de stat e necesar să fie înlocuit cu grâu proaspăt. Pentru a nu stimula importul grâului, măsura a coincis cu această necesitate şi toate brutăriile vor beneficia de grâu pentru a coace pâine. Când vom avea clar grâul recoltat în 2013, veţi vedea că preţurile vor scădea“, a precizat el.

Conducerea fabricii de pâine „Franzeluţa“ a solicitat 10.000 de tone de grâu din rezerva de stat, cantitate care, conform calculelor, ar trebui să ajungă până când va fi disponibilă noua recoltă. În prezent, 90% din făina utilizată în această fabrică e de producţie autohtonă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite