Demnitarii la cratiţă, de Ziua Vinului. Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov găteşte friptură în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bumacov şi Ion Păduraru s-au pus pe gătit FOTO: Dumitru Goncear
Vasile Bumacov şi Ion Păduraru s-au pus pe gătit FOTO: Dumitru Goncear

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, sărbătoarea dedicată vinului continuă. Mai multe ansambluri de muzică populară evoluează în scenă, doritorii de vin bun se înghesuie la tarabele producătorilor autohtoni, iar carnea se rumeneşte la grătare.

La amiază au fost decernate premiile pentru cel mai bun oenolog din Moldova şi cel mai bun stand amenajat la eveniment. Astfel, cel mai iscusit specialist în ale vinului a fost declarată Elizaveta Breahnă, director de producere al întreprinderii „F’Autor“ SRL.

„Nu este doar muncă, e pasiune. Tot ce fac, fac din suflet şi din mare plăcere. Am onoarea să lucrez într-un colectiv foarte bun, unde sunt apreciată şi pot creşte în carieră. Sper ca toţi împreună, fiind o ţară a vinului, să facem aşa ca produsul nostru să fie cel mai competitiv pe piaţă“, a declarat doamna Breahnă. 

Cel mai bun stand aparţine combinatului Cricova.

La ora 13.00, într-un spaţiu special amenajat lângă scenă, ministrul Agriculturii Vasile Bumacov s-a pus pe gătit. Gazda ediţiei a 12-a a Festivalului va prepara o fripturică moldovenească cu mămăliguţă, brânză de oi şi smântână. De ajutor îi este Ion Păduraru, şeful aparatului de la preşedinţie.

„Nu sunt bucătar de profesie, dar atât de mult doresc să promovez produsele noastre agroalimentare, încât acum trei ani am început să gătesc. Avem posibilitatea să demonstrăm cât de bine se combină vinurile noastre cu mâncărurile tradiţionale“, a comentat Bumacov.

La ora 17.00, în piaţă va începe concertul de sărbătoare, la care vor evolua mai mulţi artişti din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite