EXCLUSIV Brandul naţional „Wine of Moldova“ va fi lansat în prezenţa lui John Kerry, în cramele de la Cricova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei în Republica Moldova, secretarul de stat al SUA, John Kerry, va merge la complexul Cricova, unde se va întâlni cu mai mulţi oameni de afaceri şi vinificatori moldoveni şi va asista la o expoziţie de vinuri şi la o prezentare de haine „Made in Moldova“.

UPDATE 16.00 Sala Prezidenţială din cramele Cricova a fost amenajată, pe de o parte, cu manechine cu haine, încălţăminte, genţi şi bijuterii produse în Moldova, iar, pe de altă parte, cu butoaie de vin din diferite zone geografice ale ţării noastre.Tot aici, poate fi văzut pe un panou şi brandul „Wine of Moldova. A legend alive“. „Acesta reprezintă o barză cu un strugure în forma Republicii Moldova în cioc. Nu este însă o barză obişnuită, ci una dinamică, exact ca vinul în pahar, care trece de la roşu închis, la roze şi galben - culorile vinului nostru“, ne-a explicat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. În aceeaşi sală a fost instalată o mică scenă şi câteva rânduri de scaune. Poliţişti cu câini verifică încăperea. 

Ministrul Agriculturii a declarat pentru „Adevărul“ că la Cricova va fi lansat brandul naţional „Wine Moldova“, care va promova vinurile moldoveneşti peste hotare.

„Este vorba de brandul naţional «Vin Moldova», elaborat cu suportul SUA, la care s-a lucrat doi ani. De asemenea, vor fi prezentate vinurile mai multor producători din Republica Moldova şi vom discuta despre exporturile de vin în SUA“, a precizat Vasile Bumacov.

GALERIE FOTO Comorile lui Bachus din hrubele de la Cricova

„Această întâlnire este foarte importantă pentru că producătorii de la noi au mers în vizite în SUA şi şi-au schimbat abordarea, au înţeles ce înseamnă promovarea vinurilor peste Ocean. Avem loc pe piaţa americană, mai ales că în ultimii ani consumul de vin practic s-a dublat în SUA“, a mai spus oficialul.

Tot acolo, vor fi prezentate şi  branduri autohtone de haine şi de încălţăminte, promovate în cadrul proiectului „Din inimă“, susţinut de SUA.

Cel mai probabil, şeful diplomaţiei americane va primi în dar şi câteva sticle de vin moldovenesc.

Ieri, un oficial din cadrul Departamentului de Stat a declarat că, având în vedere embargoul impus de Rusia, „SUA lucrează cu UE pentru a ajuta industria vinicolă moldovenească să găsească noi pieţe de desfacere“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite