smantana - ultimele știri
În cazul în care ești în căutarea unor alternative sănătoase la smântâna pentru gătit, ai nimerit unde trebuie. Află cu ce o poți înlocui.
articol publicitar
Burrata este un tip de brânză de origine italiană, care se bucură de succes datorită consistenței sale. Cu o carcasă solidă și cu un interior smooth, din mozzarella și smântână, este o gustare excelentă și poate fi folosită, cam ca orice alt soi de brânzeturi, în tot felul de combinații.
Gustul deosebit al preparatului stă în sotarea legumelor alături de câteva condimente tradiţionale, iar laptele, smântâna şi gălbenuşurile vor da consistenţă ciorbei şi o savoare aparte, alături de boia dulce, mărar şi slănină....
Delicioşii papanaşi cu brânză proaspătă de vaci nu lipsesc din meniul pensiunilor din Bucovina. Reţeta tradiţională este rapidă, nu sunt necesare foarte multe ingrediente, nu este costisitoare, iar rezultatul „se evaporă” imediat în farfuria pofticio...
Ce zici de o reţetă inedită pe care să o prepari în doar 15 minute? Şi nu vorbim de orice reţetă, ci de una de pizza de casă, făcută în tigaie. E gata cât ai zice peşte, iar gustul te va cuceri!
Unul dintre cele mai râvnite şi pofticioase deserturi tradiţionale româneşte sunt gustoşii papanaşi. Se servesc cu smântână grasă şi cu dulceţuri de fructe, după preferinţe. Cât de mult îţi ia să-i prepari acasă? Ei bine, această reţetă este cea mai ...
O friptură delicioasă de pui la cuptor se prepară după o reţetă specială, publicată de regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Preparatul este unul din tradiţie în România, se pregăteşte rapid şi necesită doar câteva ingrediente. Secretul obţinerii unei gust apetisant stă în sotarea cărnii de porc în unt cu ulei, peste care vom adăuga şi lapte....
Papanaşii bucovineni sunt un desert tradiţional care strange familia şi prietenii la aceeaşi masă, în weekend sau în zi de sărbătoare. Din brânză de vaci, făină, dulceaţă şi smântână, deliciosul preparat va fi pe placul oricărui pofticios....
„Elixir, balsam sau poţiune magică”, aşa scria Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre ciorba de cartofi, care e musai să fie servită cu ardei iute şi smântână. Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri ro...
Umplerea şi afumarea cârnaţilor este una dintre cele mai frumoase şi bine păstrate tradiţii din Maramureş, iar combinarea cu varza acră la cuptor şi aromele atent alese dau preparatului o savoare deosebită care merită cu siguranţă efortul gătirii....
Un desert uşor de preparat şi foarte consistent, prăjitura cu nucă şi gem de caise se prepară în mai puţin de o oră şi jumătate. Care sunt ingredientele de care aveţi nevoie şi cum se prepară originala prăjitură, aflaţi din materialul următor....
Nelipsit din reţetarul gospodinelor din Ardeal, papricaşul de pui cu smântână şi găluşte poate fi alegerea perfectă pentru un prânz în familie. Se prepară uşor, iar sosul fin de smântână care învăluie bucăţile de carne şi bulgăraşii albi de găluşte î...
Durerile abdominale puternice, greaţa, vărsăturile pot fi semne comune atât în colica biliară, cât şi în pancreatită. Cum deosebim o afecţiune de alta....
Preparatul a fost preluat în bucătăria românească de la bucătarii francezi, aduşi pe meleagurile noastre pentru a găti pentru boieri. Necesită doar câteva ingrediente şi un timp scurt de preparare, dar e nevoie de atenţie la fierberea cărnii şi pregă...
Sunt gustoşi, pot fi pregătiţi în nenumărate feluri şi se găsesc în orice supermarket şi în orice piaţă, la un preţ accesibil pentru orice buzunar. Este vorba despre cartofi, unele dintre cele mai populare legume, care provin tocmai din regiunea Munţ...
O legumă cu foarte multe beneficii pentru sănătate, broccoli poate fi preparată şi sub formă de sufleu, o reţetă uşor de făcut şi delicioasă. Cum se prepară sufleul de broccoli aflaţi din materialul de mai jos....
Papricaşul de pui cu smântână este poate unul din cele mai populare feluri de mâncare din Ardeal. Denumirea de „papricaş” denotă specificul ardelenesc, venind de la „paprika”, respectiv boiaua de ardei....
Plăcinta dobrogeană este unul din cele mai vechi preparate tradiţionale româneşti, ieşind în evidenţă şi prin faptul că nu se foloseşte deloc zahăr. Preparatul se realizează rapid, în doar câteva zeci de minute, iar dacă suntem în criză de timp, pute...
Preparatul a apărut din nevoia de a diversifica mâncărurile gătite în familie. Este uşor de pregătit şi necesită puţine ingrediente, fiind consumat, de regulă, toamna....
„Chel“ e denumirea unui tip de varză în Banat, care probabil vine de la „kohl“ (varză), termen folosit de etnicii germani care locuiau în trecut pe aceste meleaguri....
Preparatul este specific perioadei de vară şi se pregăteşte în maximum o oră, ingredientele fiind la îndemâna oricui. Există câţiva paşi de care trebuie să se ţină seama pentru ca plăcinta să iasă aşa cum ne dorim....
Spanacul poate fi adăugat şi în sosuri, cum este cel de smântână. Aşa vei prepara una dintre cele mai bune reţete cu carne de pui....
Papanaşii sunt o specialitate relativ uşor de preparat şi numai bună de impresionat musafirii. Pe deasupra, aluatul poate fi păstrat la rece pentru mai multe zile.
Pentru a pregăti sărmăluţele moldoveneşti este nevoie de un anumit tip de varză: mijlocul oalei în care se pun sarmalele se lasă liber şi se umple cu varză tocată, iar pe fundul recipientelor se pun anumite condimente....
Când ai ceva mai mult timp la dispoziţie, pregăteşte-le celor dragi o delicioasă musaca, făcută dintr-un amestec de carne tocată....
Persoanele care se confruntă cu un plus de greutate pot lua câteva măsuri simple care să reducă numărul de calorii consumate. Medici nutriţionişti au alcătuit o listă a alimentelor şi a băuturilor sănătoase care pot lua locul celor grase....
Ciorbele sunt mai savuroase dacă sunt preparate şi cu câţiva cartofi. Pe lângă faptul că sunt pe placul tutror, cartofii conferă şi saţietate. Dacă eşti în criză de timp sau pur şi simplu ai epuizat orice idee de mâncare gustoasă, poţi încerca aceast...
Un pic de coajă rasă de lămâie şi puţin ardei iute sunt exact ce-i trebuie acestei salate de cartofi, dacă vrei să îi dai un plus de savoare....
Cui nu-i plac papanaşii, acest desert ispititor şi delicios? Fă-le celor dragi o surpriză şi oferă-le o porţie sau mai multe de papanaşi cu iaurt....
Clătitele nu pot fi servite doar la desert. Le vei da repede uitării pe cele cu ciocolată sau dulceaţă după ce le vei pregăti pe acestea cu ciuperci şi smântână la cuptor....
După ce ne-am ghiftuit cu sarmale, fripturi, piftie şi prăjituri sau salată de boeuf, o ciorbă ardelenească e numai bună să ne ”dregem” după atâta mâncare ”grea”. Cu tarhon sau fără, acrită cu lâmâie sau oţet, ciorba ardelenească e întotdeauna un del...
Iată o reţetă simplă şi rapidă, cu care îţi vei cuceri imediat familia. Acest preparat te va cuceri, aşa că vei dori să faci din nou reţeta de pui cu ciuperci şi bacon. În doar 35 de minute, mâncarea va fi gata!...
Pentru a da savoare acestui preparat, foloseşte ciuperci proaspete şi cimbru verde, proaspăt. Ce spui, îl prepari în weekend?
Se spune că gustul ciupercilor i-a cucerit atât de tare pe faraonii din Egiptul Antic, încât le-au decretat legume regale şi niciun om de rând nu avea voie să se apropie de ele. Vremurile s-au schimbat, iar acum din delicioasele ciuperci poţi găti pr...
Acest fel de mâncare este inspirat din bucătăria macedoneană care este deosebit de aromată, iar condimentele folosite (oregano, busuioc, usturoi, mărar, cimbru, seminţe de chimion, foi de dafin, mentă) îi dau o savoare cu totul specială. Din bucatele...
Cu toate că în prezent suntem printre cei mai mari consumatori de cartofi de pe continentul european, în sudul României ei au fost gustaţi prima dată abia acum un secol. Avem pentru voi reţetă căreia nu îi vei rezista: cea mai gustoasă tartă cu carto...
Cartofi moi şi delicaţi înecaţi într-un sos rustic cu ceapă caramelizată şi caşcaval topit. Poţi folosi Emmentaler sau şvaiţer. Am omis cu bună ştiinţă un ingredient important, am spune cheie, pentru această reţetă de cartofi gratinaţi....
Pentru cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi trebuie pregătit cu pere coapte. Ca să-ţi dai seama dacă o pară e coaptă, apasă uşor cu degetul lângă codiţă. Dacă e moale, înseamnă că fructul e bun de mâncat. Pentru reţete culinare, alege perele tari şi...
Producătorii români au livrat, în primul semestru al acestui an, 496.955 de tone de lapte, cu 6,8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în timp ce importurile au avansat cu 44,8% şi au reprezentat în jur de 12,6% din producţia de lactate din R...
Jurnalistul, scriitorul şi realizatorul TV Radu Anton Roman, cunoscut şi pentru emisiunile sale pe teme culinare, descria borşul de vară cu bostănei sau dovlecei „ca o drăgosteală de vară, la ţară, cu o mândră mititică şi frumuşică, mai prin grâu, ma...
Dacă ai invitaţi la cină, poţi prepara pentru ei o delicioasă şarlotă de îngheţată cu căpşuni. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi nici de prea mult timp pentru preparare....
O masă îmbelşugată şi tihnită în familie. E ceea ce îţi doreşti, iar iar ideea noastră de cel mai bun sufleu de ciuperci este perfectr pentru cină. Încearcă această reţetă ori de câte ori ţi se face poftă....
Desert rapid şi uşor, de vară: cum transformi pepenele roşu într-un tort răcoritor şi parfumat VIDEO
Pepenele roşu, cel mai apreciat fruct în zilele calde de vară, poate deveni foarte simplu ingredient-vedetă pentru un desert răcoritor, gustos şi spectaculos.
Smântâna, uleiul de măsline şi cartofii sunt cei mai buni prieteni în bucătărie. Iată o reţetă delicioasă şi uşor de preparat!
Ştim că vă place ciulamaua de ciuperci cu smântână, aşa că avem o reţetă absolut delicioasă pentru voi. Dacă prepari şi o mămăligă lângă, vei avea parte de o cină sau un prânz reuşite. Sau şi una şi alta.
Nu este niciun secret pentru nimeni că iarna ne vine foarte des pofta de a mânca supe şi ciorbe fierbinţi. Vremea de afară nu o cere, dar sperăm să vă placă această reţetă de iorbă de conopidă cu smântână şi la început de primăvară. Este savuroasă, c...
De multe ori, torturile pe care le găsiţi la cofetării sunt costisitoare şi nu de fiecare dată ies exact aşa cum vă doriţi. „Adevărul“ vă prezintă astăzi o reţetă excelentă pentru un tort de ciocolată pe care îl puteţi face acasă destul de simplu....
Şi rapide şi gustoase! Şi pe gustul multora! Aşa că nu mai pierde vremea şi prepară reţeta noastră de clătite cu ciuperci, pui şi smântână, urmând recomnadile de noastre. Nu vei fi dezamăgit de rezultat!
Ştim că vă place ciulamaua de ciuperci cu smântână, aşa că avem o reţetă absolut delicioasă pentru voi. Dacă prepari şi o mămăligă lângă, vei avea parte de o cină sau un prânz reuşite. Sau şi una şi alta.
Supele cremă pot fi vedetele oricărui meniu. Important este ingredientul principal. În acest caz vă propunem o supă-cremă de ciuperci cu smântână şi crutoane, care, cu siguranţă, va fi vedeta acestei zile.
O reţetă foarte uşoară, dar şi foarte bună este tocăniţa de ciuperci cu piept de pui şi smântână. Se prepară foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale şi este la fel de bună şi pentru masa de prânz, dar şi pentru cină.
În urmă cu un secol, româncele îşi făceau creme de faţă din ou, smântănă, zer şi unt. Pe post de ruj şi pentru îmbujorarea obrajilor foloseau cârmaz, o plantă ale cărei fructe conţin coloranţi. Sprâncenele le colorau cu muc de lumânare din seu.
Un brăilean a cumpărat smântână de la o tarabă din piaţă, pe care vânzătoarea i-a oferit-o într-un recipient de plastic. Ajuns acasă, a consumat câte puţin, zilnic, timp de aproape o săptămână. Când smântâna aproape s-a terminat, avea să facă o desco...
Tocăniţa de ciuperci cu smântână şi mămăliguţă este una dintre cele mai delicioase mâncăruri tradiţionale. Se face uşor, chiar dacă ciupercile sunt mai migăloase şi este minunată cu mămăliguţă. Cu alte cuvinte, o mâncare sănătoasă, ca la bunica, de o...
Ghici ciupercă ce-i? Păi, cea mai delicioasă ciulama, ar fi răspunsul cuiva mai şugubăţ dar şi mai creativ în bucătărie.Cum care ciulama? Păi, ciulama de ciuperci.
Această reţetă simplă şi delicioasă de ciuperci cu smântână şi usturoi este foarte uşor de preparat pentru ocazii speciale sau nu.
Horia Vîrlan, pe care îl cunoaşteţi din îndrăgita emisiune „Cireaşa de pe tort“ de la Prima TV vă învaţă cum să pregătiţi reţeta clasică şi bună de bulz cu brânză de burduf şi smântână. Reţeta a fost culeasă din cartea sa „Bucatele noastre“.