Desert rapid şi uşor, de vară: cum transformi pepenele roşu într-un tort răcoritor şi parfumat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de pepene roşu. FOTO sprinklebakes.com
Tort de pepene roşu. FOTO sprinklebakes.com

Pepenele roşu, cel mai apreciat fruct în zilele calde de vară, poate deveni foarte simplu ingredient-vedetă pentru un desert răcoritor, gustos şi spectaculos.

Pepenele roşu este savurat de obicei ca atare, dar poate fi şi ingredientul de bază pentru realizarea unui tort simplu, care nu necesită coacere sau alte proceduri complicate.

Aveţi nevoie însă de un soi de pepene cu puţini sâmburi, pentru că reţeta presupune folosirea miezului întreg.

Ingrediente (12 porţii):

1 pepene roşu, de 3 sau 4 kg
580 ml smântână grasă pentru frişcă
50 gr de zahăr
1 păstaie de vanilie (seminţele)
frunze de mentă proaspete (pentru decor)

Mod de preparare:

Se taie capetele pepenelui cu un cuţit bine ascuţit, apoi se curăţă coaja, inclusiv partea albă, încercând să păstraţi o formă cilindrică. Smântâna se bate cu zahărul adăugat treptat, se amestecă şi seminţele de la păstaia de vanilie până veţi obţine o frişcă densă, care se poate întinde, dulce şi foarte parfumată. Pepenele curăţat cu grijă se aşază pe o tavă şi se tamponează cu prosoape de hârtie până când este absorbită umiditatea în exces, conform sprinklebakes.com.

desert sprinklebakes.com

FOTO sprinklebakes.com

Urmează să întindeţi frişca pe toată suprafaţa pepenelui şi apoi să ornaţi tortul cu frunze de mentă şi biluţe de pepene făcute din miezul rămas în capacele tăiate la început. Puteţi să-l decoraţi şi cu diverse tipuri de fructe (zmeură, rondele de kiwi, struguri etc). 

Tortul de pepene roşu se lasă la frigider şi se serveşte rece. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite