Cât de simplu se prepară gustoşii papanaşi. Bucătar: „Compoziţia poate fi păstrată la rece chiar câteva zile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papanaşii sunt o specialitate relativ uşor de preparat şi numai bună de impresionat musafirii. Pe deasupra, aluatul poate fi păstrat la rece pentru mai multe zile.

Pentru 10 papanaşi aveţi nevoie de:

- 5 ouă;
- 250-500 gr brânză dietetică;
- 5 linguri zahăr;
- 2 linguriţe bicarbonat, stinse cu zeamă de lămâie;
- coaja rasă de la o lămâie;
- 800 gr. făină (sau cât este nevoie astfel încât compoziţia să rămână moale, dar să se poată modela)

Cum se prepară

Ingredientele de mai sus se amestecă până când se obţine o cocă moale, care se poate modela. Aluatul se lasă puţin „la odihnit“, timp în care se pregăteşte tigaia. Uleiul nu trebuie să fie prea încins, spune bucătarul Felicia Iamandei, altfel riscăm ca papanaşul să nu se coacă, ci doar să capete la exterior o culoare neplăcută.

Pentru partea de jos a papanaşului se alege din cocă o „bilă“ de aproximativ 80 gr. (cam cât ar încăpea într-o lingură, doar că o modelăm cu mâna). Coca se modelează de forma unui covrig şi se pune la prăjit. Pentru partea de deasupra se alege o cantitate de aproximativ 20 gr., care se modelează de forma unei mingi şi se prăjeşte de asemenea în uleiul nu foarte încins. La final aranjăm papanaşii pe farfurie şi ornăm, în funcţie de preferinţe, cu smântână şi dulceaţă.

„Putem pregăti chiar şi o cantitate mai mare, pentru că această cocă poate fi păstrată în frigider până la câteva zile. Verificăm dacă din ea mai poate fi pregătit papanaşul dorit modelând o «bilă» şi aşteptând să vedem dacă aceasta creşte puţin în volum, acesta fiind semnul că produsul este încă bun“, a mai deconspirat bucătarul.

CITIŢI ŞI: Top 5 trucuri pentru o pizza ca-n Italia. „Aluatul se întinde cu sucitorul, chiar dacă există aparatură specială“

Slatina

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite