Cum să faci cel mai bun bulz cu brânză de burduf şi smântână grasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Vîrlan te învaţă să faci un bulz ca la bunica acasă.
Horia Vîrlan te învaţă să faci un bulz ca la bunica acasă.

Horia Vîrlan, pe care îl cunoaşteţi din îndrăgita emisiune „Cireaşa de pe tort“ de la Prima TV vă învaţă cum să pregătiţi reţeta clasică şi bună de bulz cu brânză de burduf şi smântână. Reţeta a fost culeasă din cartea sa „Bucatele noastre“.

Sfat – veţi prepara o mămăligă care va trebui să fiarbă timp de 20 de minute la foc foarte mic, apoi amestecaţi bine în ea şi lasaţi-o să se pătrundă, tot la
foc domol, în oala în care a fiert, timp de 8-10 minute. Este tot ce poate fi mai românesc, servit cu ciuperci şi slăninuţă afumată fripte pe grătar şi un păhărel de ţuică fiartă înainte.

Ingrediente

400 g brânză de burduf
600 g mămăliguţă, preparată cu un adaos de o lingură cu mălai faţă de cantitatea obişnuită
2 linguri unt
un pahar smântână fermentată, cu 20% grăsime

aflaţi modul de preparare pe clickpoftabuna.ro
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite