Cum se prepară delicioasa prăjitură cu nucă şi gem de caise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitura se prepară în mai puţin de o oră şi jumătate FOTO: caietulcuretete.com
Prăjitura se prepară în mai puţin de o oră şi jumătate FOTO: caietulcuretete.com

Un desert uşor de preparat şi foarte consistent, prăjitura cu nucă şi gem de caise se prepară în mai puţin de o oră şi jumătate. Care sunt ingredientele de care aveţi nevoie şi cum se prepară originala prăjitură, aflaţi din materialul următor.

Ecaterina Stănescu, o gospodină de 62 de ani din comuna argeşeană Corbi ne-a dezvăluit ingredientele necesare pentru a pregăti prăjitura cu nucă şi gem de caise: ”Pentru blat aveţi nevoie de 220 grame de făină, 80-100 grame zahăr, două linguri de smântînă, 150 grame unt şi un ou. Mai vă trebuie un borcan de gem de caise, iar pentru crema de nuci aveţi nevoie de 200 grame nuci măcinate, zeama şi coaja de la o lămâie, 200 grame zahăr şi vreo 150 ml de lapte fierbinte”.

Iată şi cum se prepară blatul. Mai întâi se lasă untul la temperatura camerei un sfert de oră, după care se freacă cu untul până la omogenizare cu ajutorul unui mixer. Se adaugă după aceea oul şi se amestecă bine. Pasul următor este de a încorpora smântâna în amestec. Se pune apoi făina şi se obţine un aluat ce se modelează în forma unui disc gros ce se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la frigider timp de o jumătate de oră.

În acest timp se încinge cuptorul la 180 de grade. Se scoate aluatul din frigider, se presară făină peste el şi se întinde în formă dreptunghiulară, după care se pune într-o tavă. Blatul se coace pe jumătate la cuptor timp de un sfert de oră.

Iată modul de preparare al cremei de nuci. Se amestecă toate ingredientele, turnând laptele treptat, astfel încât să se obţină o cremă care să se poată întinde.

După 15 minute, se scoate tavă de la cuptor şi şi se unge toata suprafaţa blatului cu gemul de caise.

După aceea se se întinde crema de nuci peste gem.Se reintroduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 40 de minute. Prăjitura se lasă apoi la răcit, se taie şi se serveşte.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite