Stiri despre putere

  362 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce este Guvernul Câţu repetent la transparenţă şi credibilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este Guvernul Câţu repetent la transparenţă şi credibilitate

  Orice guvern, orice instituţie au obligaţia de a informa corect opinia publică despre tot ceea ce fac şi cum îşi îndeplinesc sau nu atribuţiile ce le revin prin lege. Şi mai ales, să dea socoteală de cheltuirea banilor publici! Oare, câtă transparenţă are acest guvern, când face un secret de stat până şi din numele purtătorului de cuvânt al Executivului Câţu şi al unor ministere şi instituţii din subordine?!!!

 • Moment de reculegere pentru pensiile speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moment de reculegere pentru pensiile speciale

  Ce se întâmplă cu restul norodului, cu neesenţiali, cu neprioritizaţii, plătitorii de taxe şi impozite, nevaccinaţii, neimportanţi atât timp cât nu sunt alegeri care să-i cheme la urne? Cu muritorii! Ce facem cu sistemele de stat, bugetofage, care le dă foc, îi lasă să ardă şi să moară cu zile? Pe oameni, pe cetăţeni cum îi ajută praful în ochi, minciunile deliberate, incompetenţa, prostia, corupţia nemuritoare?

 • Politica…, o „poveste” frumoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica…, o „poveste” frumoasă

  John Dalberg Acton era de părere că puterea ajunge să corupă şi, prin proiecţie evolutivă, puterea absolută va corupe în mod absolut. Aşadar, în ceea ce mă priveşte, nu mă încred prea mult în existenţa „oamenilor de bună credinţă”, altfel decât ca excepţii, nu neapărat foarte rare.

 • Legăturile magnatului român Max Auschnitt cu serviciile secrete britanice. „Are putere cât două ministere la un loc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legăturile magnatului român Max Auschnitt cu serviciile secrete britanice. „Are putere cât două ministere la un loc“

  Industriaşul Max Auschnitt, unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi români din perioada interbelică, şi-a construit un adevărat imperiu financiar şi a fost, o vreme, un colaborator apropiat al regelui Carol al II-lea. În acest timp, ar fi furnizat serviciilor secrete britanice peste 600 de rapoarte despre proiectele regelui.

 • Alegeri SUA 2020. Trump nu renunţă. Anunţă alte contestări în justiţie ale rezultatelor prezidenţialelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri SUA 2020. Trump nu renunţă. Anunţă alte contestări în justiţie ale rezultatelor prezidenţialelor

  Refuzul preşedintelui american republican Donald Trump de a-şi accepta înfrângerea în alegerile desfăşurate pe 3 noiembrie a creat un peisaj politic haotic în SUA. Echipa de campanie a lui Trump a anunţat marţi că va iniţia un proces în Michigan, solicitând ca rezultatele alegerilor prezidenţiale din acest stat să nu fie certificate până nu se poate verifica dacă voturile au fost exprimate legal.

 • Avem haos general! Ce o să fie de la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem haos general! Ce o să fie de la toamnă

  Avem nevoie urgent de măsuri adecvate şi eficiente, care să nu mai fie combătute ci respectate, care să nu se mai bată cap în cap şi să fie contestate, care să ne scoată din haos şi incertitudine! Să avem o direcţie clară de acţiune. Vor fi în stare guvernanţii, Legislativul, Executivul şi politicienii de la butoane, autorităţile să scoată ţara din situaţia actuală? Să fie responsabili?

 • Yuval Noah Harari, despre pericolul supravegherii în timpul pandemiei de COVID-19: „Poţi crea un sistem totalitar cum nu a mai existat vreodată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yuval Noah Harari, despre pericolul supravegherii în timpul pandemiei de COVID-19: „Poţi crea un sistem totalitar cum nu a mai existat vreodată“

  Istoricul, filosoful şi scriitorul de succes Yuval Noah Harari, autor al volumelor „Homo Sapiens”, „Homo Deus” şi „21 de lecţii pentru secolul XXI”, a dezbatut în editorialele şi interviurile sale mai multe probleme legate de pandemia de COVID-19. Unul dintre cele mai mari pericole este supravegherea sporită pe care o pot avea guvernele asupra indivizilor.

 • Cristi Puiu: Mi-e teamă că ne îndreptăm către un totalitarism. Azi e limpede că cel care deţine informaţia deţine puterea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristi Puiu: Mi-e teamă că ne îndreptăm către un totalitarism. Azi e limpede că cel care deţine informaţia deţine puterea

  Cineastul Cristi Puiu a vorbit într-un interviu acordat News.ro despre „orizontul sumbru” care îl determină să se întrebe dacă nu ar fi cazul să uite cu totul de cinema. Neîncrezător că este posibil ca lucrurile să dea semne de revenire, Puiu a mărturisit că se teme că „ne îndreptăm către o formă de totalitarism”.

 • Cine se aseamănă se adună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se aseamănă se adună

  Ori de câte ori cineva îl întreabă pe dl. prim-ministru Ludovic Orban dacă şi când vor mai avea loc anul acesta alegeri, domnia-sa ridică neputincios din umeri.

 • Ţară jucată la păcănele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţară jucată la păcănele

  Ce aşteptări să mai aibă însetaţii de dreptate când jocurile de putere par să ducă la acelaşi control politic, văzut sau nevăzut, la vârful Justiţiei Române, la îngroparea mai adâncă a marilor dosare nerezolvate de ani de zile, dar şi a celor mai recente, cum ar fi „Colectiv”, „Piaţa Victoriei 10 august, 2018” şi „Caracal”? Cei de la butoane nu au nevoie de o justiţie independentă, ci de una maleabilă!

 • Masca-rada naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masca-rada naţională

  Zici că trăim într-o ţară guvernată de miliarde de viruşi, de care nu ştii cum să te mai protejezi, cum să scapi şi cum să-i stârpeşti. Poţi să încerci şi cu substanţele otrăvitoare utilizate de firmele de casă ale primăriilor, care zic că dezinfectează şi deratizează în şcoli sau în imobile de locuit, în instituţii diverse, dar care otrăvesc oamenii, şi tot nu poţi scăpa de viruşii noştri conducători, patriotici!

 • Manevrele lui Putin pentru a rămâne la putere după 2024. Modelul Nazarbaiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manevrele lui Putin pentru a rămâne la putere după 2024. Modelul Nazarbaiev

  Preşedintele rus a început, miercuri, în mod neaşteptat, tranziţia politică a ţării, prin anunţarea unei reforme constituţionale şi numirea unui nou prim ministru, pentru a găsi o formulă prin care să deţină frâiele puterii şi după ce-i expiră al patrulea mandat.

 • Boala grea a politicienilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala grea a politicienilor români

  Există o lipsă de reacţie de neînţeles faţă de acest virus! De boala politicienilor au suferit şi vechii conducători comunişti, în frunte cu ”geniul” Carpaţilor, Nicolae Ceauşescu, împreună cu ”savanta de renume mondial”, Elena Ceauşescu, tatăl şi mama poporului. Mulţi dintre oamenii politici actuali sunt contaminaţi cu acest virus periculos şi toxic, care se dezvoltă mai abitir pe măsură ce drepturile sunt tot mai mult călcate în picioare!

 • Măcar o dată la 30 de ani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măcar o dată la 30 de ani!

  La ora la care scriu eu aceste rânduri nu ştiu care va fi soarta moţiunii de cenzură. Sigur sunt doar de un  lucru. Şi anume că PSD şi îndeosebi mai marii, dar şi actualii comunicatori ai partidului, cei care nu ştiu cum se face că se identifică cu mincinoşii, hoţii, plagiatorii, corupţii lui de mare anvergură, sunt speriaţi de moarte.

 • Dionis Cenuşa: Moldova nu trece prin
revoluţie, ci printr-o nouă redistribuţie de putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dionis Cenuşa: Moldova nu trece prin revoluţie, ci printr-o nouă redistribuţie de putere

  Socialiştii şi blocul ACUM folosesc autoritatea politică pentru a intensifica decuplarea instituţiilor de influenţele anterioare ale Partidului Democrat. Premierul Maia Sandu, cu sprijinul majorităţii în Parlament, aplică o „lustraţie” politică tactică cu scopul de a curăţa sistemul de persoanele loiale regimului oligarhic şi a-i înlocui cu persoane integre, pe bază de concurs deschis, scrie politologul Dionis Cenuşa pentru IPN.

 • Alexandru Cauia: Ingerinţele puterii executive în cea judecătorească sunt inadmisibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Cauia: Ingerinţele puterii executive în cea judecătorească sunt inadmisibile

  Vicepreşedintele Partidului Democrat, juristul Alexandru Cauia, consideră că este absolut inadmisibil să se facă ingerinţe din partea puterii executive în puterea judecătorească. Democratul s-a referit la declaraţiile prim-ministrei Maia Sandu prin care a cerut procurorului Adriana Beţişor să-şi dea demisia, dar şi participarea acesteia la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Declaraţia a fost făcută la Publika TV, transmite IPN.

Modifică Setările