Politicienii români, la fel ca  personajele din “Ţiganiada”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penultima săptămână a Campaniei electorale în vederea primulului tur al alegerilor prezidenţiale se încheie fără să fi adus nu doar nimic senzaţional, ci nici măcar cea mai mică schimbare de situaţie.

Decalajul, cel puţin aşa cum îl arată cele mai proaspete  sondaje de opinie, dintre dl. Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie şi candidatul PNL pentru un nou mandat, nu este atât de mare încât să fie luată în calcul posibilitatea ca viitorul prim om în Stat să fie ales din primul tur, dar nici atât de fluid ori de fragil încât să dea vreo şansă de câştig unuia dintre contra-candidaţi. D-na Viorica Dăncilă şi domnii Dan Barna şi Toader Paleologu se bat doar pentru intrarea în al turul al doilea, d-lui Mircea Diaconu nu i-a ieşit operaţiunea găsirii unei rime cât de cât credibile, ceilalţi contra-candidaţi sunt condamnaţi să facă un fel de figuraţie nici măcar specială, ci doar amorfă, plicticoasă, apariţiile lor televizate nefiind interesante decât pentru familii şi, eventual, vecinii lor de scară.

Pentru moment nu a apărut nici cel mai mic indiciu că PSD ar avea la îndemână o bombă pe care ar putea să o detoneze săptămâna viitoare, că ne-am putea aştepta la cine ştie ce dezvăluire capitală despre trecutul preşedintelui Iohannis. Văzând că nu îi iese operaţiunea de compromitere a preşedintelui prin tot felul de alegaţii referitoare la inventata legătură dintre organizaţiile fasciste ale etnicilor germani din timpul celui De-al Doilea Război Mondial şi actualul Forum German din România, Cotidianul, patronat de fostul ucenic de la I. M. Cugir şi mare admirator, din ordinul lui Ceauşescu, al ayatolahului Khomeiny pe nume Nistorescu Cornel, se face de râs încă o dată publicând şi prezentând drept mare lovitură de presă un extras dintr-un proces verbal de inspecţie la una dintre orele profesorului de fizică Klaus Werner Iohannis. E vorba despre un text din care nu e de remarcat decât limbajul de lemn al metodistului. Care, respectând indicaţiile preţioase ale forurilor diriguitoare ale vremii, a trebuit să scrie şi că profesorul Iohannis dispune de o bună pregătire politico-ideologică pe care o împărtăşeşte aşa cum se cuvine şi învăţăceilor domniei sale. Dacă atât mai poate în materie de presă şi de dezvăluiri expiratul Nistorescu, ar fi cum nu se poate mai recomandabil ca respectivul să îşi anunţe retragerea, să se împace cu Ion Cristoiu şi să plece la pescuit împreună cu alt fals jurnalist, stipendiat de PSD, via TVR, cu Doina Gradea pe post de casieră principală, pe numele lui Ionuţ Cristache. Mai cunoscut graţiei poreclei Sărmăluţă.

Prin ce s-a evidenţiat atunci săptămână ce se încheie?

1.Prin împlinirea a patru ani de la tragedia de la #colectiv,  ocazie de a constata că de atunci şi până astăzi în România nu s-a schimbat, de fapt, nimic. Nu suntem mai bine pregătiţi pentru a face faţă unor eventuale dezastre, avem pe mai departe o clasă politică coruptă, slabă, proastă, absolut neperformantă, praful şi pulberea s-a ales de promisiunile acesteia de reformare. Spectacolele jalnice oferite în cursul săptămânii ce se încheie de femeile pesediste, indiferent că se cheamă Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Sorina Pintea, Lia Olguţa Vasilescu ce s-au aflat acum în faţă, ori de pesedeii tineri, aşa cum este definitiv compromisul  domn Victor Negrescu, a fost completat de lucrurile îngrijorătoare ce s-au întâmplat în taberele ALDE, Pro România de la care oricum nu aveam nici o speranţă, dar PNL şi USR-PLUS . Toate întrecându-se în a ne furniza motive de dezamăgire sau chiar de îngrijorare. Ce vom avea de ales în anul 2020? Pe cine?  

2.Preţ de două zile comisiile parlamentare de specialitate i-au audiat pe candidaţii liberali la posibile viitoare posturi de miniştri. Pesediştii au acţionat asemenea unor hiene, s-au mai dat o dată în spectacol. Cel mai penibil fiind bătrânul şi tristul clovn Eugen Orlando Teodorovici, în vecinătate stându-i  dl. Rădulescu, Deputatul mitralieră. Oamenii PSD-ului au demonstrat că nu vor cu nici un preţ să se despartă de putere. Că sunt asemenea unor personaje din Ţiganiada. Din păcate, unii dintre candidaţii liberali şi-au demonstrat mai întâi inabilităţile la capitolul comunicare.  Alţii, au confirmat faptul că nu sunt decât o Gogoaşă umflată, economişti de bloguri şi de talk show-uri (cazul d-lui Vasile Florin Cîţu care şi-a manifestat fanfaronada în momentul în care s-a angajat, aşa, ca la UTC sau PCR,  că nu va precupeţi nici un efort în vederea aducerii în ţară a Tezaurului) ori că nu e nici o diferenţă între ei şi oamenii PSD. Aşa cum a făcut-o un anume domn Ion Ştefan.  Cel puţin pe acesta din urmă, premierul desemnat, dl. Ludovic Orban, ar fi avut datoria să îl retragă instantaneu de pe listă. Nu de alta dar nu avem nici unul nevoie de un nou Dănuţ Andruşcă. Şi nici de crearea ori întărirea impresiei că pe noi, românii de rând, care ne plătim la zi taxele, impozitele şi facturile, nu ne aşteaptă nimic bun. Indiferent dacă lunea viitoare guvernul Orban primeşte sau nu votul de învestitură.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite