Stiri despre polirom

  175 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Toamna se numără noutăţile la editura Polirom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna se numără noutăţile la editura Polirom

  Polirom deschide toamna 2021 cu o ofertă bogată de literatură română contemporană. Noi titluri semnate de cîteva dintre cele mai îndrăgite şi mai apreciate voci ale literaturii autohtone de astăzi se găsesc deja în librării sau vor fi disponibile pînă la finalul lunii septembrie.

 • Noutăţile toamnei: cărţi de nonficţiune de la editura Polirom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţile toamnei: cărţi de nonficţiune de la editura Polirom

  Editura Polirom vă recomandă cele mai recente titluri de nonficţiune, pe care le puteţi găsi deja în librării sau care vor fi disponibile pînă la începutul lunii octombrie, volume apărute în ediţie cartonată, autori români, dar şi autori traduşi şi citiţi în toată lumea.

 • „Acum e rândul
femeilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Acum e rândul femeilor“

  Întotdeauna literatura făcută de femei, arta în general, a fost mai interesantă şi mai puternică, dar parcă ultimii ani au excelat din acest punct de vedere. De la reeditarea romanului „Băgău” al Ioanei Bradea la noul roman al Andreei Răsuceanu, ieşit recent pe piaţă, anul 2020 a fost mai apăsat decât oricând cel al literaturii scrise de femei. Şi poezia, însă, scrisă de femei (Ştefania Mihalache, Mina Decu etc.) a dat clasă colegilor bărbaţi.

 • Timp suspendat. Grégory Rateau (Invitaţii ZFR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp suspendat. Grégory Rateau (Invitaţii ZFR)

  „În acest climat de repliere naţională, de paranoia generalizată, de inegalităţi strigătoare la cer şi de şomaj pentru o bună parte, tensiunile s-au amplificat văzând cu ochii. Unii au preferat să bagatelizeze totul, să urle pe reţelele sociale, ajungând până la a denatura sensul unor cuvinte precum dictatură, privare de libertate, stat poliţienesc, fără să se întrebe o secundă ce e de făcut cu faimoasa libertate evocată.“

 • Timp
suspendat. Jean Mattern (Invitaţii ZFR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp suspendat. Jean Mattern (Invitaţii ZFR)

  „Mi-aş dori să putem salva câte ceva din lumea pe timp de izolare în lumea de după. Un pic din liniştea asta, un pic din interioritatea aceasta. Să nu dispreţuim azi ceea ce am înţeles despre noi ieri, de pildă această conştientizare a ceea ce suntem, şi care s-a revelat în timpul izolării.“

 • Orbul nomad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orbul nomad

  Nu cred că se putea un context mai potrivit pentru o cronică la Elogiul mersului, cartea lui Shane O’Mara, profesor de neuroştiinţe la Trinity College din Dublin decât al vremurilor de faţă, când interdicţiile sau restricţiile de mobilitate la scară largă, planetară – de o noutate absolută – ridică probleme, la rândul lor insolite, cu o acuitate maximă, privitoare la „esenţa” mişcării.

 • Cărţile Olgăi Tokarczuk, printre cele mai vândute titluri publicate de Polirom în 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile Olgăi Tokarczuk, printre cele mai vândute titluri publicate de Polirom în 2019

  Cele mai cumpărate cărţi editate de Polirom în 2019 au fost: “Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” şi “21 de lecţii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari, “Arsă de vie”, de Souad împreună cu Marie-Thérèse Cuny, “Eu sînt Malala”, de  Malala Yousafzai şi Christina Lamb, “Jurnalul fericirii”, de N. Steinhardt, „Rătăcitorii” şi “Călătoria Oamenilor Cărţii”, scrise de Olga Tokarczuk, laureata Premiului Nobel pentru Literatură pe 2018.

 • Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori

  "Omul care mută nori. Şapte povestiri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 26-a a Târgului de Carte Gaudeamus care s-a încheiat duminică la Romexpo. La editura Litera, cea mai cumpărată carte a fost "Rugăciune pentru Cernobîl", de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură,, iar la editura Polirom Olga Tokarczuk, laureata cu Nobel pe 2018, a fost preferata cititorilor.

 • Vasile Ernu a scris „Izgoniţii“, a treia parte din Mica trilogie a marginalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasile Ernu a scris „Izgoniţii“, a treia parte din Mica trilogie a marginalilor

  Volumul ”Izgoniţii” este al treilea din ”Mica trilogie a marginalilor”, din care mai fac parte ”Sectanţii” şi ”Bandiţii”, cărţi publicate de Editur aPolirom.”Sectanţii” a fost distins cu Premiul „Matei Brâncoveanu” pentru Literatură în 2015. ”Bandiţii” a fost distins cu Premiul Observator cultural pentru Eseistică/Publicistică în 2017. Adevărul.ro publică un fragment în avanpremieră din "Izgoniţii".

 • Recomandări de lectură pentru copii, pe categorii de vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări de lectură pentru copii, pe categorii de vârstă

  De la serii vândute în milioane de exemplare în întreaga lume, până la cărţi scrise de copii pentru copii, „Adevărul” prezintă o serie de recomandări de lectură pentru cei mici, pe categorii de vârstă.

 • Vara se numără
bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara se numără bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest

  M-am plimbat ieri prin târgul Bookfest, care are loc la Romexpo până duminică, şi am făcut o selecţie a highlight-urilor acestei ediţii, in my opinion. Continuând un trend al ultimilor ani, autorii români (de literatură, şi nu numai) se bat în interesul publicului cu cei de peste hotare.

 • O reuşită
excepţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O reuşită excepţională

  Acum, dacă oricum m-am pus, pare-se pe viaţă, rău cu feministele din teatru pentru simplul fapt că nu voi da vreodată nici curs, dar nici crezare smintelii în conformitate cu care femeia-regizoare ar trebui promovată, nominalizată, premiată eminamente pe criterii de „gender“, adică numai fiindcă este femeie, de ce nu mi-aş asuma riscul de a proceda deopotrivă cu promotoarele feminismului din literatură?

 • Care
este locul meu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este locul meu?

  Am citit aproape 200 de pagini din cartea istoricului britanic Niall Ferguson, „Civilizaţia. Vestul şi Restul“, ediţia 2017, la Editura Polirom, traducere de Doris Mironescu şi Andreea Mironescu.

 • Top cinci cele mai vândute titluri ale Editurii Polirom în anul 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top cinci cele mai vândute titluri ale Editurii Polirom în anul 2018

  "Sapiens.Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, apărută la editura Polirom, este pentru al doilea an consecutiv cea mai vândută carte a anului. De la publicarea în 2017, s-a vândut în 100.000 de exemplare în România, în 2018 având peste  50.000 de exemplare cumpărate.

 • Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus

  Timp de patru zile, la târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, ajuns la cea de-a 25-a ediţie, marile edituri vor avea la standuri peste 1000 de titluri şi reduceri de până la 20 la sută. Prezentăm o selecţie a cărţilor ce vor fi lansate la târg.

 • „Efectul fluturelui“ sau istoria ca fabrică de adevăruri. O carte incomodă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Efectul fluturelui“ sau istoria ca fabrică de adevăruri. O carte incomodă

  „Toate filtrele sunt colective: antisemitism, legionarism, comunism, anticomunism. Toţi avem nevoie de un filtru comun, de grup, de trib, de familie.“ Doina Jela pune sub lupă pagini dureroase din trecutul recent în faţa căruia românii închid încă ochii. Istoria e o fabrică de adevăruri, iar oamenii au o uluitoare capacitate de a uita ceea ce nu vor să ştie. „Efectul fluturelui“ e o carte de proză matură, necesară, incomodă.

 • M*ie Show TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M*ie Show TV

  Dezbaterile care frământă spaţiul public românesc mi-au amintit de personajul M*ie, patronul unei televiziuni de provincie, din romanul meu „Blazare“, apărut în 2005 la Editura Polirom. Îndrăznesc să public un fragment din acest roman. Cu tristeţe, cu resemnare, cu orice risc!

 • Ion Vianu şi bucuria existenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Vianu şi bucuria existenţei

  Cartea „În definitiv...“ (Editura „Polirom“, Iaşi, 2018) este o amplă conversaţie în 9 părţi, de dimensiuni diverse, însă cu un conţinut constant interesant, generator de reflecţie, bucurii intelectuale şi întrebări, în absenţa cărora orice lectură şi-ar dovedi inutilitatea. Conversaţie între Ion Vianu şi Ioana Scoruş.

Modifică Setările