Stiri despre oscar wilde

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bărbatul care l-a distrus pe Oscar Wilde a fost marea iubire a scriitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbatul care l-a distrus pe Oscar Wilde a fost marea iubire a scriitorului

  În urmă cu mai bine de 120 de ani, Oscar Wilde era unul dintre cei mai faimoşi şi apreciaţi bărbaţi din Europa. Cunoscut pentru talentul său literar incredibil, pentru mintea ascuţită, dar şi pentru simţul estetic, părea că le are pe toate: o familie fericită, succes în cariera de scriitor. Până când l-a cunoscut pe bărbatul pe care l-a adorat, dar care avea să-l distrugă.

 • Extrase răzleţe din caiete vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrase răzleţe din caiete vechi

  ● Titlu de proiect „jucăuş“ din prima tinereţe: „Povestea prieteniei mele cu o grădină, cuprinzînd, între altele, o virtuală psihologie a ideii fixe şi cîteva contribuţii (aproape) decisive la o fenomenologie a pajiştii“.

 • Scriitori şi homosexualitate. Oscar Wilde şi pledoaria sa: „Iubirea nu are nimic nefiresc în ea. Că lucrurile stau exact cum trebuie să stea, asta nu înţelege lumea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitori şi homosexualitate. Oscar Wilde şi pledoaria sa: „Iubirea nu are nimic nefiresc în ea. Că lucrurile stau exact cum trebuie să stea, asta nu înţelege lumea“

  Zilele acestea au loc dezbateri intense cu privire la referendumul pentru redefinirea familiei. În contextul în care există numeroase păreri agresive împotriva persoanelor cu orientări sexuale diferite, merită amintit că personalităţi care au definit cultura universală au fost supuse unor tratamente dure pentru acest lucru. Printre acestea se numără Oscar Wilde care a definit „iubirea ce nu îndrăzneşte să-şi spună pe nume”.

 • Ipoteză. Cum arăta Hattie, fata de care se îndrăgostea Oscar Wilde în timpul turneului din SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipoteză. Cum arăta Hattie, fata de care se îndrăgostea Oscar Wilde în timpul turneului din SUA

  În 1882, Oscar Wilde vizita SUA, în cadrul unui turneu de carte, scopul său fiind acela de a le aduce americanilor estetismul britanic şi de a scăpa totodată naţiunea de materialismul ei pe care îl considera vulgar. În timpul turneului, scriitorul s-a îndrăgostit de o fată pe care o numea „Hattie”, iar un biograf de-al său crede că i-a descoperit identitatea, scrie The Guardian.

 • Festivalul de Teatru „Jean Monnet”- Un alt fel de a comunica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de Teatru „Jean Monnet”- Un alt fel de a comunica

  Într-o perioadă în care tehnologia pare să deţină supremaţia în toate domeniile existenţei, implicit în educaţie, Festivalul de Teatru „Jean Monnet” propune o reîntoarcere spre valorile artistice şi culturale care dezvoltă relaţiile interumane,  exprimarea creativă, o amplă activitate de documentare, spirit organizatoric, încredere în sine şi muncă în echipă.

 • Oscar Wilde va fi omagiat printr-un proiect artistic. Unde? Tocmai la închisoarea Reading, în care a fost încarcerat pentru homosexualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oscar Wilde va fi omagiat printr-un proiect artistic. Unde? Tocmai la închisoarea Reading, în care a fost încarcerat pentru homosexualitate

  Scriitorul irlandez Oscar Wilde va fi omagiat la închisoarea în care a fost încarcerat timp de doi ani, aflată în oraşul englez Reading, ce se va deschide pentru prima dată publicului, într-un proiect artistic care se concentrează pe instituţie şi pe cel mai faimos deţinut al ei. Proiectul include lucrări ale unor artişti şi scriitori, între care se numără actorul Ralph Fiennes şi cântăreaţa Patti Smith, informează bbc.com.

 • Seară Oscar Wilde la Librăria Humanitas Cişmigiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară Oscar Wilde la Librăria Humanitas Cişmigiu

  Miercuri, 21 ianuarie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei seri dedicate ediţiei de colecţe a romanului Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde, apărut la Humanitas Fiction într-o nouă traducere de Antoaneta Ralian.

 • „Tragica şi scandaloasa viaţă a doamnei Oscar Wilde“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tragica şi scandaloasa viaţă a doamnei Oscar Wilde“

  Povestea vieţii lui Constance, soţia scriitorului englez Oscar Wilde, va fi dezbătută, miercuri, de la ora 19.00, la o întâlnire cu publicul care va avea loc la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

 • FOTO Vedete care seamănă cu personalităţi istorice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Vedete care seamănă cu personalităţi istorice

  Vedetele contemporane, oameni de televiziune care zilnic reuşesc să intre în vieţile noastre prin intermediului apariţiilor în spaţiul public, sunt persoane care, după cum arată cercetările diferitelor publicaţii, seamănă foarte mult cu anumite personalităţi care au marcat istoria mondială.

 • FOTO Frumuseţe, gravitate, exuberanţă, ironie. Alegeţi una sau bucuraţi-vă de toate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Frumuseţe, gravitate, exuberanţă, ironie. Alegeţi una sau bucuraţi-vă de toate!

  S-o spun din capul locului! De mult un spectacol nu mi-a lăsat o impresie atât de puternică şi de îndelungată.S-ar zice că „Prinţul fericit“, de Oscar Wilde, de la Teatrul Luceafărul din Iaşi, în regia lui Radu Alexandru Nica, se cotloneşte pe nesimţite în fibrele sensibilităţii, pentru ca de acolo să încălzească întreaga fiinţă.

 • Autoportretul lui Oscar Wilde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autoportretul lui Oscar Wilde

  JOI, 1 SEPTEMBRIE Romanul „Portretul lui Dorian Gray“, de Oscar Wilde, va fi distribuit împreună cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. „Portretul lui Dorian Gray“, scris de irlandezul Oscar Wilde, este una dintre capodoperele de necontestat ale literaturii universale.

 • Povestea lui Dorian Gray, cu „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui Dorian Gray, cu „Adevărul“

  JOI, 1 septembrie Cunoscutul roman „Portretul lui Dorian Gray“, de Oscar Wilde, se distribuie cu ziarul la preţul de 12,99 lei. După ce astăzi aţi avut „Comoara din Lacul de Argint“, de Karl May, săptămâna viitoare „Adevărul“ vă aduce un volum legendar, despre frumuseţe, tinereţe şi moarte.

 • „Portretul lui Dorian Gray“, necenzurat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Portretul lui Dorian Gray“, necenzurat

  La aproape 121 de ani de la apariţie, romanul lui Oscar Wilde s-a tipărit pentru prima dată într-o ediţie nemodificată după principiile pudibonderiei victoriene. Graţie acestui gest restitutiv, criticii şi istoricii literari, dar şi amatorii de literatură decadentă au acum la dispoziţie un document valoros.

 • Povestea snobului etern şi universal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea snobului etern şi universal

  Frédéric Rouvillois pune sub lupă aspiraţia universală a omului de a fi altfel decât este, originea unui fenomen care a existat dintotdeauna. „Istoria snobismului“, volum publicat de Editura Nemira, va ajunge în librării în septembrie. Pentru mulţi dintre noi, cartea este un act de demascare. Citind-o, descoperim că suntem, cu toţii, snobi.

Modifică Setările