FOTO VIDEO Top 10 actori care seamănă foarte bine cu personajele celebre pe care le-au portretizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmele biografice au, în general, menirea de reda fidel personajul principal şi faptele care i-au marcat viaţa. Uneori, actorii care însufleţesc personajele seamănă izbitor de bine cu acestea şi ajung chiar să fie confundate.

Din acest motiv, site-ul smosh.com a întocmit un top 10 al actorilor care seamănă foarte bine cu personajele celebre pe care le-au portretizat.

James Franco în rolul lui James Dean

Filmul biografic „James Dean“ are la bază faptele actorului american cu acelaşi nume. În rolul principal joacă James Franco care încearcă să redea cât mai fidel lupta actorului pentru a ajunge unul dintre fruntaşii Hollywood-ului, în anii 1950.

Robert Downey Jr. în rolul lui Charlie Chaplin

În filmul din anul 1992, despre viaţa comediantului britanic Charlie Chaplin, Robert Downey Jr. îl portretizează pe acesta la bătrâneţe, în timp ce trăieşte în Elveţia. Chaplin îşi aduce aminte de momente importante din viaţa sa în timpul unei conversaţii cu personajul fictiv George Hayden, interpretat de Anthony Hopkins.

image

Stephen Fry în rolul lui Oscar Wilde

Stephen Fry joacă rolul lui Oscar Wilde în filmul „Wilde“, din 1997, bazat pe biografia poetului şi scriitorului de origine irlandeză scrisă de Richard Ellmann, câştigătoare a unui Premiu Pulitzer în 1987.

image

Julieanne Moore în rolul Sarah Palin

„Game Change“ este un film bazat pe evenimentele din 2008, din timpul campaniei prezidenţiale, în care Julianne Moore, Woody Harrelson şi Ed Harris prezintă lupta pentru putere între guvernatorul din statul Alaska, Sarah Palin (Moore) şi senatorul John McCain (Harris). „Un portret lipsit de simpatie a unei eroine defecte, caracterizat mai mult prin milă decât prin admiraţie“, spuneau jurnaliştii de la „The New York Times“ despre rolului lui Moore. Filmul a câştigat trei Globuri de Aur şi cinci premii Emmy.

André 3000 în rolul lui Jimi Hendrix

Membrul formaţiei OutKast va da viaţă chitaristului Jimmi Hendrix în viitoare peliculă „All Is By My Side“, care va avea premiera în luna septembrie. „În documentarea personajului, am văzut că a ales aceleaşi căi pe care şi eu le-am parcurs când eram copil. A făcut ceea ce a crezut că este bine pentru muzica sa. Întotdeauna am gravitat către el. Filmul va fi ceea ce trebuie, iar fanii vor învăţa lucruri pe care nu le cunoşteau“, a declarat André pentru MTV.

image

Jennifer Lopez în rolul Selenei

„Selena“ este un film biografic american din 1997 care spune povestea vieţii şi carierei cântăreţei cu origini mexicane, Selena, interpretată de Jennifer Lopez. Aceasta a fost ucisă, la doar 23 de ani, de către preşedintele fan clubului său.

image

Daniel Day Lewis în rolul lui Abraham Lincoln

Drama istorică „Lincoln“, regizată în 2012 de către celebrul Steven Spielber, îl aduce în prim-plan pe actorul Daniel Day Lewis, care reuşeşte să contureze faptele din ultimele patru luni ale vieţii ale celui de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

image

Val Kilmer în rolul lui Jim Morrison

Val Kilmer dă viaţă lui Jim Morrison în filmul „The Doors“, din 1991, care se concentrează pe viaţa solitului trupei. Kilmer redă viaţa specifică unui simbol al rock and roll-ului, o figură opozantă culturii, care iubea stilul de viaţă hippie al abuzurilor de droguri. Chiar dacă nu a fost pe deplin aprecitat pentru interpretare, Kilmer portretizează şi alte aspecte ale vieţii lui Morrison, cum ar fi: interesul pentru partea spirituală, abuzul de substanţe halucinogene, obsesia morţii sau alcolismul.

image

Ashton Kutcher în rolul lui Steve Jobs

Ashton Kutcher îl interpretează pe Steve Jobs, unul dintre cei mai inovativi oameni ai secolului XX, în filmul „Jobs. Omul care a schimbat lumea“. Regizat de Joshua Michael Stern, filmul „Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea“ redă aproape 40 de ani din viaţa co-fondatorului Apple, anii de luptă, declin şi revenire care l-au făcut pe Jobs simbolul de astăzi. Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Charlize Theron în rolul Aileen Wuornos

În 2003, a fost lansat filmul „Monster“, cu Charlize Theron şi Christina Ricci, în care este prezentată copilăria lui Wuornos până la prima condamnare pentru omor. Filmul a câştigar un Premiu Oscar pentru Cea Mai Bună Actriţă.

image

Aileen Carol Wuornos a fost o ucigaşă în serie care a omorât şapte bărbaţi, în Floria, între 1989 şi 1990. Wuornos a susţinut că victimele sale fie au violat-o, fie au încercat acest lucru, iar singura metodă de a se autoapăra a fost să le curme viaţa. A fost condamnată la pedeapsa cu moartea şi executată de autorităţile statului Florida, prin injecţie letală, pe 9 octombrie 2002.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite