Stiri despre mircea cosea

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Programul „Investeşte în tine” implică riscuri
mari pentru stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul „Investeşte în tine” implică riscuri mari pentru stat

  Guvernul vrea să dea împrumuturi cu dobândă zero românilor şomeri şi circa 8 milioane de persoane se califică. Părerile economiştilor sunt împărţite: unii consideră că este o idee bună că statul investeşte în forţa de muncă, dar forma în care este prezentată măsura este deocamdată prea frumoasă ca să fie adevărată. Alţii spun că programul nu este decât o altă strategie pentru câştigarea de electorat, dar şi că statul îşi asumă riscuri mari.

 • Analişti: Vine criza! Tot poporul român va plăti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analişti: Vine criza! Tot poporul român va plăti

  Creşterea economică infimă din ultimul trimestru 2017 (doar 0,3%) şi stagnarea din primul trimestru al acestui an ar trebui să tragă un semnal de alarmă, consideră economiştii consultaţi de „Adevărul”.

 • Nu produce economia cât risipeşte Guvernul:
deficit dublu la nouă luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu produce economia cât risipeşte Guvernul: deficit dublu la nouă luni

  Deşi avem o creştere economică record, şi deficitul bugetar atinge recorduri: în al doilea trimestru al anului aveam cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, iar după primele nouă luni aproape s-a dublat, comparativ cu anul trecut. Explicaţia pentru acest paradox e simplă, spun economiştii: România nu reuşeşte să producă atât cât cheltuie Guvernul.

 • ANALIZĂ Cât de sănătoasă este creşterea economică
de 5,9%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cât de sănătoasă este creşterea economică de 5,9%

  Creşterea record a economiei ţării în primul semestru al acestui an este, pentru unii specialişti, nesustenabilă, iar drumul pe care merge România nu este unul corect, însă alţii consideră că suntem „noul tigru al Europei”.

 • România merge pe urmele Greciei, la numai
jumătate de an de guvernare PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România merge pe urmele Greciei, la numai jumătate de an de guvernare PSD

  Investiţiile sunt la cel mic nivel din ultimii zece ani, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială se majorează susţinut, încasările la buget nici măcar nu se apropie de cele de anul trecut, nicidecum de proiecţia lor pentru acest an, iar absorbţia de fonduri europene este foarte slabă. Pare similar cu situaţia Greciei din anii 2007-2008? Analiştii sunt de părere că da.

 • Creşterea salariului minim înmulţeşte şomerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşterea salariului minim înmulţeşte şomerii

  Numărul şomerilor a crescut în trei luni din patru de când salariul minim a fost majorat, de la 1 februarie, la 1.450 lei, fiind o corelaţie directă şi care se evită foarte greu, susţin economiştii.

 • Pomenile
post-electorale au mărit inflaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pomenile post-electorale au mărit inflaţia

  Rata inflaţiei a crescut în aprilie, la 0,6%, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, aceasta fiind a patra lună la rând cu valori pozitive. Estimările economiştilor sunt că în viitor vom ajunge la o inflaţie şi mai mare, fiind de aşteptat ca majorările de salarii să se transmită şi în nivelul preţurilor.

 • Excedentul bugetar e
sub pragul necesar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excedentul bugetar e sub pragul necesar

  Guvernul se laudă cu un excedent bugetar de 1,5 miliarde de lei în primul trimestru, însă analiştii cred că cifrele sunt sub parametrii necesari pentru creşterea de 5,2% pe care şi-a propus-o Executivul.

 • Adevărata categorie
defavorizată în România nu e cea a pensionarilor, ci a tinerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata categorie defavorizată în România nu e cea a pensionarilor, ci a tinerilor

  Tinerii sunt categoria de vârstă care înregistrează cea mai mare rată a şomajului, ei fiind adevărata categorie defavorizată din România, nu pensionarii, din cauza unui învăţământ deficitar, a unei lipse de corelare între învăţământ şi piaţa muncii, dar şi a unor aşteptări nerealiste din partea lor.

 • Olguţa dublează
salariile bugetarilor. Restul lumii să se descurce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olguţa dublează salariile bugetarilor. Restul lumii să se descurce

  Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, prin legea salarizării unitare, dar economiştii arată că pentru a asigura continuitatea unor astfel de promisiuni pur politice, Guvernul va trebui să ia măsuri, prin rectificare bugetară, care pot fi chiar de creştere a taxelor.

 • Autorităţile de la Bucureşti, singurele optimiste privind creşterea economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile de la Bucureşti, singurele optimiste privind creşterea economică

  În timp ce Guvernul estimează creştere economică de 5,2%, analiştii economici şi instituţiile financiare internaţionale trag semnale de alarmă că economia va frâna în acest an. Estimările făcute de Comisia Naţională de Prognoză sunt văzute drept nerealiste, existând suspiciunea că cifrele au fost umflate pentru ca bugetul din 2017 să fie adoptat.

 • Ce buget a croit PSD pentru propriul Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce buget a croit PSD pentru propriul Guvern

  Social-democraţii au realizat un proiect de buget pentru 2017 bazat pe o creştere economică optimistă, de 5,5%, cu venituri în creştere, în ciuda tăierii unor taxe şi impozite, dar şi cu cheltuieli mai mari, o bună parte fiind promise investiţiilor.