Stiri despre mircea cosea

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Economist, despre creşterea pensiilor şi salariilor: Economia nu va rezista. Cum ar trebui operate majorările
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economist, despre creşterea pensiilor şi salariilor: Economia nu va rezista. Cum ar trebui operate majorările

  Profesorul şi economistul Mircea Coşea, reconfirmat recent în poziţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al Transelectrica, şi-a spus părerea în privinţa creşterii salariilor bugetarilor şi a punctul de pensie de anul viitor, în raport cu situaţia economică a României, spunând că bugetul nu va putea suporta o astfel de creştere bruscă.

 • Guvernanţii îşi recunosc eşecul: Ordonanţa 114
nu a ajutat consumatorii, ci a crescut importurile de gaze ruseşti. Preţul va creşte
semnificativ în 2022
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernanţii îşi recunosc eşecul: Ordonanţa 114 nu a ajutat consumatorii, ci a crescut importurile de gaze ruseşti. Preţul va creşte semnificativ în 2022

  Plafonarea preţului gazelor naturale prin Ordonanţa 114 nu a ajutat consumatorii finali şi, de fapt a dus la scăderea producţiei interne şi de creştere a importurilor de gaze ruseşti, urmând ca în 2022 să preţurile gazelor să crească semnificativ, cu o „presiune de nestăvilit”, arată un raport realizat de profesorul Mircea Coşea, membru în Consiliul de Programare Economică.

 • Adevărul Live, ora 13:00: Consecinţele unui „NO DEAL BREXIT“ pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 13:00: Consecinţele unui „NO DEAL BREXIT“ pentru România

  Şefii de state şi guvern, reuniţi azi la Bruxelles, confirmă faptul că nu va exista o renegociere a Acordului de Retragere negociat între Marea Britanie şi UE, în ciuda apelurilor premierului Theresa May. Va fi greu ca acest Acord să treacă de Parlamentul britanic, aşa că ne îndreptăm spre cel mai negru dintre scenarii, cel al unui Brexit fără acord, fără reguli şi presupunând o ruptură totală a relaţiilor pe toate planurile.

 • Programul „Investeşte în tine” implică riscuri
mari pentru stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul „Investeşte în tine” implică riscuri mari pentru stat

  Guvernul vrea să dea împrumuturi cu dobândă zero românilor şomeri şi circa 8 milioane de persoane se califică. Părerile economiştilor sunt împărţite: unii consideră că este o idee bună că statul investeşte în forţa de muncă, dar forma în care este prezentată măsura este deocamdată prea frumoasă ca să fie adevărată. Alţii spun că programul nu este decât o altă strategie pentru câştigarea de electorat, dar şi că statul îşi asumă riscuri mari.

 • Analişti: Vine criza! Tot poporul român va plăti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analişti: Vine criza! Tot poporul român va plăti

  Creşterea economică infimă din ultimul trimestru 2017 (doar 0,3%) şi stagnarea din primul trimestru al acestui an ar trebui să tragă un semnal de alarmă, consideră economiştii consultaţi de „Adevărul”.

 • Nu produce economia cât risipeşte Guvernul:
deficit dublu la nouă luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu produce economia cât risipeşte Guvernul: deficit dublu la nouă luni

  Deşi avem o creştere economică record, şi deficitul bugetar atinge recorduri: în al doilea trimestru al anului aveam cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, iar după primele nouă luni aproape s-a dublat, comparativ cu anul trecut. Explicaţia pentru acest paradox e simplă, spun economiştii: România nu reuşeşte să producă atât cât cheltuie Guvernul.

 • ANALIZĂ Cât de sănătoasă este creşterea economică
de 5,9%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cât de sănătoasă este creşterea economică de 5,9%

  Creşterea record a economiei ţării în primul semestru al acestui an este, pentru unii specialişti, nesustenabilă, iar drumul pe care merge România nu este unul corect, însă alţii consideră că suntem „noul tigru al Europei”.

 • România merge pe urmele Greciei, la numai
jumătate de an de guvernare PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România merge pe urmele Greciei, la numai jumătate de an de guvernare PSD

  Investiţiile sunt la cel mic nivel din ultimii zece ani, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială se majorează susţinut, încasările la buget nici măcar nu se apropie de cele de anul trecut, nicidecum de proiecţia lor pentru acest an, iar absorbţia de fonduri europene este foarte slabă. Pare similar cu situaţia Greciei din anii 2007-2008? Analiştii sunt de părere că da.

 • Creşterea salariului minim înmulţeşte şomerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşterea salariului minim înmulţeşte şomerii

  Numărul şomerilor a crescut în trei luni din patru de când salariul minim a fost majorat, de la 1 februarie, la 1.450 lei, fiind o corelaţie directă şi care se evită foarte greu, susţin economiştii.

 • Pomenile
post-electorale au mărit inflaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pomenile post-electorale au mărit inflaţia

  Rata inflaţiei a crescut în aprilie, la 0,6%, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, aceasta fiind a patra lună la rând cu valori pozitive. Estimările economiştilor sunt că în viitor vom ajunge la o inflaţie şi mai mare, fiind de aşteptat ca majorările de salarii să se transmită şi în nivelul preţurilor.

 • Excedentul bugetar e
sub pragul necesar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excedentul bugetar e sub pragul necesar

  Guvernul se laudă cu un excedent bugetar de 1,5 miliarde de lei în primul trimestru, însă analiştii cred că cifrele sunt sub parametrii necesari pentru creşterea de 5,2% pe care şi-a propus-o Executivul.

 • Adevărata categorie
defavorizată în România nu e cea a pensionarilor, ci a tinerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata categorie defavorizată în România nu e cea a pensionarilor, ci a tinerilor

  Tinerii sunt categoria de vârstă care înregistrează cea mai mare rată a şomajului, ei fiind adevărata categorie defavorizată din România, nu pensionarii, din cauza unui învăţământ deficitar, a unei lipse de corelare între învăţământ şi piaţa muncii, dar şi a unor aşteptări nerealiste din partea lor.

 • Olguţa dublează
salariile bugetarilor. Restul lumii să se descurce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olguţa dublează salariile bugetarilor. Restul lumii să se descurce

  Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, prin legea salarizării unitare, dar economiştii arată că pentru a asigura continuitatea unor astfel de promisiuni pur politice, Guvernul va trebui să ia măsuri, prin rectificare bugetară, care pot fi chiar de creştere a taxelor.

 • Autorităţile de la Bucureşti, singurele optimiste privind creşterea economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile de la Bucureşti, singurele optimiste privind creşterea economică

  În timp ce Guvernul estimează creştere economică de 5,2%, analiştii economici şi instituţiile financiare internaţionale trag semnale de alarmă că economia va frâna în acest an. Estimările făcute de Comisia Naţională de Prognoză sunt văzute drept nerealiste, existând suspiciunea că cifrele au fost umflate pentru ca bugetul din 2017 să fie adoptat.

 • Ce buget a croit PSD pentru propriul Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce buget a croit PSD pentru propriul Guvern

  Social-democraţii au realizat un proiect de buget pentru 2017 bazat pe o creştere economică optimistă, de 5,5%, cu venituri în creştere, în ciuda tăierii unor taxe şi impozite, dar şi cu cheltuieli mai mari, o bună parte fiind promise investiţiilor.

 • Ce cred experţii despre proiectul de reclasificare a oraşelor şi comunelor: Nu se poate face fără regionalizare, trebuie atenţie la costurile bugetare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cred experţii despre proiectul de reclasificare a oraşelor şi comunelor: Nu se poate face fără regionalizare, trebuie atenţie la costurile bugetare

  Executivul vrea să reclasifice oraşele şi comunele în funcţie de o serie de criterii, în urma schimbărilor demografice din ultimii 25 de ani, iar proiectul prevede, implicit, modificarea impozitului pe locuinţă. Experţii consultaţi de „Adevărul“ consideră că acest proiect nu va putea fi implementat fără unul de regionalizare şi avertizează asupra costurilor bugetare ale măsurii.

 • Ce poate face România pentru a bloca un posibil schimb OMV-Gazprom dacă vizează active Petrom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poate face România pentru a bloca un posibil schimb OMV-Gazprom dacă vizează active Petrom

  România poate bloca orice tentativă a grupului OMV în cazul în care va ceda către Gazprom diverse active din cadrul Petrom, potrivit experţilor consultaţi de către „Adevărul“. Cele două grupuri au semnat încă de anul trecut un acord privind un schimb de active, dar lista nu a fost nici până acum definitivată, iar presa a speculat că Gazprom doreşte inclusiv părţi din Petrom.

 • De ce nu recuperează ANAF prejudiciile din dosarele DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu recuperează ANAF prejudiciile din dosarele DNA

  Prejudicii de sute de milioane de euro depistate de procurorii DNA nu pot fi recuperate de Ministerul Finanţelor. În timp ce ANAF se plânge că nu are resurse suficiente, experţii spun că, deşi sunt şi dificultăţi de natură obiectivă, Fiscul nu vrea să facă prea multe eforturi.

 • România a scăpat de „centura“ FMI, dar mai vrea una. Negocierile pentru un nou acord, bruiate de lipsa de reforme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a scăpat de „centura“ FMI, dar mai vrea una. Negocierile pentru un nou acord, bruiate de lipsa de reforme

  Acordul României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) a expirat sâmbătă, 26 septembrie, în condiţiile în care o evaluare a acestuia nu a mai fost realizată cu succes încă din luna martie 2014, ca urmare a divergenţelor dintre autorităţile române şi oficialii instituţiei în privinţa fiscalităţii, ţara noastră acumulând restanţe şi în cazul reformării companiilor de stat.

 • Coşea: Indepedenţa energetică a României este doar o lozincă. Consumatorul român trebuie să fie pe harta mondială a preţurilor, nu sondele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coşea: Indepedenţa energetică a României este doar o lozincă. Consumatorul român trebuie să fie pe harta mondială a preţurilor, nu sondele

  Independenţa energetică a României este o „lozincă politicianistă şi populistă“, iar autorităţile ar trebui să se concentreze pentru „a pune consumatorul român pe harta mondială a preţurilor“, în acest moment costurile cu energia fiind prea mari în coşul zilnic, iar toate statele din jur au preţuri mai mici la combustibili, a declarat profesorul de economie Mircea Coşea.