Stiri despre marin moraru

  48 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. O feerie apocaliptică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. O feerie apocaliptică

  În stagiunea 19971998, graţie colaborării dintre “Smart  Management Art  (SMART)”,  şi Teatrul “Odeon” şi prin eforturile regizorului Mihai Măniuţiu, căruia i s-au alăturat arhitectul Octavian Neculai, în calitate de creator al decorului, Janine, semnatara costumelor şi un număr de şapte actori, unul mai bun ca altul, s-a născut un nou  şi dens spectacol “Caragiale”.

 • PORTRET Cum a învăţat Gheorghe Dinică care e esenţa de lichea. Gabriela Dinică: „Prin '94, a trăit din vocea bunicului lui Donald Duck, acela din desene animate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cum a învăţat Gheorghe Dinică care e esenţa de lichea. Gabriela Dinică: „Prin '94, a trăit din vocea bunicului lui Donald Duck, acela din desene animate“

  Gheorghe Dinică a făcut tot ce e omeneşte de făcut într-o viaţă – mai puţin copii, dar nu a fost mare caz. A făcut teatru şi a făcut film, a dansat şi-a petrecut, a cântat şi a băut, a fost şi prinţ, şi cerşetor. A reuşit să întruchipeze toate tipologiile umane autentice – escroci mărunţi, borfaşi autohtoni, lichele de mare anvergură, dar şi oameni sărmani, cetăţeni naivi înamoraţi ori filosofi sfredelitori. A fost şansa lui să cunoască lumea.

 • PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“

  A trecut deja un an de când nu mai e printre noi cel care gătea cartofi prăjiţi cu Gheorghe Dinică înainte de cursurile de la facultate. Actorul Marin Moraru, mai mereu serios acasă, a trăit 79 de ani, dintre care peste 50 pentru personajele interpretate în spectacole de teatru şi în filme, multe de comedie. În ultima vreme nu şi-a mai găsit locul pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, aşa că a refuzat să mai joace.

 • Cele mai bune momente din Revelioanele de altădată: să râdem cu Toma Caragiu, Amza Pellea şi Marin Moraru VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune momente din Revelioanele de altădată: să râdem cu Toma Caragiu, Amza Pellea şi Marin Moraru VIDEO

  Cândva programele speciale pregătite de Televiziunea Română pentru noaptea dintre ani erau aşteptate cu nerăbdare de români şi nu doar pentru că reprezentau o gură de aer proaspăt, ci şi pentru că aveau şansa să-i admire pe marii actori ai epocii şi să se bucure de umorul lor de calitate. În amintirea acelor artişti, vă propunem o trecere în revistă a celor mai bune momente din Revelioanele de altădată.

 • Marii dispăruţi ai acestui an: Radu Beligan, Marin Moraru şi Mircea Albulescu, omagiaţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marii dispăruţi ai acestui an: Radu Beligan, Marin Moraru şi Mircea Albulescu, omagiaţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc

  Actorii Radu Beligan, Marin Moraru şi Mircea Albulescu vor fi omagiaţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care are loc pe 16 septembrie, prin filmele ”După-amiaza unui torţionar” (2001), de Lucian Pintilie, ”Operaţiunea Monstrul” (1976), de Manole Marcus, respectiv ”La capătul liniei” (1982), de Dinu Tănase. În plus, în cadrul evenimentului va fi adus şi un tribut cineastului Ovidiu Bose Paştină, la 10 ani de la moartea sa.

 • Despărţirea de Marin Moraru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despărţirea de Marin Moraru

  Marin Moraru a fost ieri înmormântat, cu onoruri militare, la cimitirul Bellu, pe Aleea Gheorghe Dinică, fiind condus pe ultimul drum de câteva sute de admiratori.

 • Marin Moraru, un Chaplin al scenei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marin Moraru, un Chaplin al scenei

  „Carnetul meu de adrese e un cimitir“, scria Cioran. La această frază m-am gândit, când am aflat dispariţia lui Marin Moraru. Familia mea teatrală e, şi ea, o pădure secerată din care, disparaţi, mai rămân câţiva prieteni în timp ce arborii din jur, unul după altul, se prăbuşesc.

 • Replicile celebre ale lui Marin Moraru vor intra pentru
totdeauna în cultura populară  VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Replicile celebre ale lui Marin Moraru vor intra pentru totdeauna în cultura populară  VIDEO

  DESPĂRŢIRE Actorul Marin Moraru, care a murit duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Capitală, va fi înmormântat mâine după-amiază, la cimitirul Bellu. De pe urma lui rămân numeroase replici care-au făcut carieră în cultura populară. Lumea culturii e devastată de pierdere. TVR va difuza luni seară, de la ora 20.10, în memoria marelui actor, spectacolul de teatru „Nebunia lui Pantalone“, în regia altui uriaş dispărut, Alexandru Tatos.

 • 3 M: Maestrul Marin Moraru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 M: Maestrul Marin Moraru

  Un actor cu atâta har şi bunătate, rareori ţi-e dat să întâlneşti! Modestia sa era o dovadă în plus a geniului actoricesc şi a caracterului impecabil.

 • Regizorul David Esrig, la moartea lui Marin Moraru: „Cum să devii un actor mare, dacă nu faci sacrificii? Actori ca Marinuş sau Dinică nu se cruţau deloc“ FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul David Esrig, la moartea lui Marin Moraru: „Cum să devii un actor mare, dacă nu faci sacrificii? Actori ca Marinuş sau Dinică nu se cruţau deloc“ FOTO

  Marin Moraru, care a murit duminică, a avut o relaţie deosebită cu regizorul David Esrig, dar şi cu actorii Radu Beligan şi Gheorghe Dinică. Ei au lucrat împreună, când a fost înfiinţat Teatrul de Comedie. „Dincolo de marile roluri de pe scenă, rămân şi marile prietenii“, a declarat regizorul David Esrig. „Am lansat în acea perioadă un dicton: Dacă tot ne plătesc prost, hai să muncim bine!“, a povestit David Esrig.

 • Regretatul Marin Moraru, pasionat de pescuit la Păcuiul lui Soare. Actorul se relaxa pe malul Dunării în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regretatul Marin Moraru, pasionat de pescuit la Păcuiul lui Soare. Actorul se relaxa pe malul Dunării în weekend

  Călăraşiul, situat pe malul braţului Borcea, a fost în anii 70-80 locul preferat de câţiva mari actori, printre care şi regretatul Marin Moraru şi marele Toma Caragiu. Aceştia aveau o slăbiciune pentru acest colţ de ţară. Buni prieteni cu Petre Diaconu, un celebru arheolog român, artiştii aproape că nu lipseau din niciun weekeend la malul Dunării.

 • Marin Moraru, dezamăgit, discret şi trist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marin Moraru, dezamăgit, discret şi trist

  Şi abia plecă bătrânul... Şi-n urma lui rămân regrete, biciclete galbene, „monstrul”... „Ba nu, domnule!”. Rămân regretele sale, părerile de rău, dezamăgirile. Marin Moraru părăseşte scena trist, iar eu am aruncat o privire dincolo de cortina căzută discret, peste existenţa sa tăcută.

 • A murit Marin Moraru. „Nu mai am cu cine să joc“, spunea
actorul acum un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Marin Moraru. „Nu mai am cu cine să joc“, spunea actorul acum un an

  ULTIMA CORTINĂ Actorul Marin Moraru a murit duminică după-amiază, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august. „Cu cine să mai joc? Nu mai am cu cine... Beligan nu mai poate să joace, Dinică a murit... şi eu mă simt cam rău“, spunea premonitoriu actorul anul trecut, într-un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“.

 • La moartea
lui Marin Moraru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La moartea lui Marin Moraru

  Cred că una dintre cele mai reuşite, dar şi mai emoţionante ediţii ale emisiunii Profesioniştii, realizată pentru Televiziunea Română de Eugenia Vodă, a fost cea ce l-a avut ca invitat pe marele actor Marin Moraru.

 • „Caravana filmului
românesc”, la Salina din Turda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Caravana filmului românesc”, la Salina din Turda

  Cele mai frumoase comedii clasice româneşti vor ajunge în perioada 26 - 28 iunie la Turda, cu „Caravana filmului românesc”, un important proiect care îşi propune să ducă filmul românesc în ţară.

 • Gala TIFF 2015: cine sunt câştigătorii festivalului de film
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala TIFF 2015: cine sunt câştigătorii festivalului de film

  Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat sâmbătă seara, cu o gală şi o festivitate de premiere la Teatrul Naţional din Cluj. Nastassja Kinski şi Marin Moraru au fost printre cei mai aplaudaţi invitaţi care au urcat pe scenă.

 • Actorul Marin Moraru se întâlneşte cu publicul la TIFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Marin Moraru se întâlneşte cu publicul la TIFF

  Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, cu o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii, va avea o întâlnire cu publicul prezent la Cluj, vineri, 5 iunie, la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, de la ora 17:00.

 • TIFF 2015: Marin Moraru va primi premiul de excelenţă (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TIFF 2015: Marin Moraru va primi premiul de excelenţă (VIDEO)

  Actorul Marin Moraru va primi premiul de excelenţă la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), trofeul urmând să îi fie decernat la gala de închidere, care va avea loc, în 6 iunie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

 • Cronică de întâmpinare sentimentală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de întâmpinare sentimentală

  Artistul – UNIC – Marin Moraru, rămas fără confratele său de geniu scenic – Gheorghe Dinică – vine spre noi din singurătatea lui de alergător unic de cursă artistică fără egal azi – cu o antologie a rememorărăilor şi meditaţiilor sale de actor de teatru, mai ales, şi de film – surprinse cu o nobilă fidelitate de dialoganta sa amicală, Maria Capelos.

Modifică Setările