Stiri despre interviu angajare

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nu amestecaţi proiectele printre joburi! De aceea se fac anexele la CV…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu amestecaţi proiectele printre joburi! De aceea se fac anexele la CV…

  Dacă vedeţi că CV-ul depăşeşte două pagini, e obligatoriu să regrupaţi informaţiile şi să le puneţi în formatul de CV („CV standard”) în prima sau în primele două pagini, şi în formatul „project list” în următoarele, care sunt, de facto, o anexă a CV-ului, chiar dacă în acelaşi document, în continuarea lui.

 • CV de CEO. Lungimea CV-ului în funcţie de rangul posesorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CV de CEO. Lungimea CV-ului în funcţie de rangul posesorului

  Se vorbeşte mult despre cât de lung să fie un CV, dar foarte rar despre legătura dintre dimensiunea CV-ului şi rangul posesorului. Pentru candidat, obiectivul CV-ului este să ajungi să fii chemat la interviu. Şi la cât mai multe interviuri, la modul general.

 • Răspunsurile costă bani…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsurile costă bani…

  Nu e prea realist să va aşteptaţi la răspunsuri din partea recrutorilor şi angajatorilor pentru fiecare etapă din recrutare. Iar cei care aşteaptă răspunsuri detaliate, cu explicaţii, chiar că au un risc semnificativ mai ridicat de depresie, aşteptând ceva care nu va veni.

 • Când managerii puternici merg la un interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când managerii puternici merg la un interviu

  Unele dintre cele mai clare şi sigure semnale şi indicatori de spirit puternic, de siguranţă de sine pe care managerii le pot transmite în timpul unui interviu (dar nu numai, ci în orice context; şi nu doar managerii, ci oricine – mai ales politicienii) este să nu lase niciodată să se vadă că sunt surprinşi.

 • Când să îţi arăţi outoftheboxismul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când să îţi arăţi outoftheboxismul?

  Pentru nouă din zece posturi, companiile şi organizaţiile, în general, nu au nevoie de oameni cu o personalitate foare puternică, independentă, cu multă originalitate, creativitate, gândire şi atitudine out of the box, trăsături care adesea mai mult încurcă decât aduc bine la locul de muncă.

 • Întrebările dificile la interviu nu sunt pentru oricine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebările dificile la interviu nu sunt pentru oricine

  Mulţi se aşteaptă ca toate interviurile să fie consistente şi dificile, însă acelea nu sunt pentru toată lumea. Firmele de recrutare şi companiile mari care fac multe recrutări, pe bandă rulantă, nu pot să aibă acelaşi nivel de profunzime în toate etapele şi la toate nivelurile.

 • Detaliile care te pot ajuta să fii un candidat de succes la interviu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Detaliile care te pot ajuta să fii un candidat de succes la interviu

  Interviurile de angajare pentru un job pot fi foarte stresante, solicitante, te pot lua prin surprindere şi îţi vor testa cu siguranţă nervii, chiar şi atunci când ştii că eşti pregătit pentru jobul pe care ţi-l doreşti. Realitatea la un interviu de angajare este că detaliile ajung să facă diferenţa.

 • De la anul, românii vor avea şi mai multe şanse să se angajeze peste hotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la anul, românii vor avea şi mai multe şanse să se angajeze peste hotare

  Anul 2019 vine cu veşti bune pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă: se vor putea angaja mai uşor în străinătate. Asta pentru că oficialii de la Comisia Europeană vor să pună bazele unei Autorităţi Europene a Muncii (AEM), o platformă care să asigure mobilitatea echitabilă a forţei de muncă în spaţiul european, dar care să şi ofere protecţie socială atât salariaţilor cât şi lucrătorilor independenţi.

 • STUDIU Trei din cinci angajaţi consideră că îşi pot găsi un job mai bun în mai puţin de trei luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Trei din cinci angajaţi consideră că îşi pot găsi un job mai bun în mai puţin de trei luni

  Peste 60% din angajaţii români consideră că dacă vor să facă o schimbare în carieră reuşesc să îşi găsească un loc de muncă în mai puţin de trei luni. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de eJobs. Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate din respondenţi îşi actualizează constant CV-ul, pentru a-şi spori şansele de a se angaja.

 • STUDIU O companie românească din trei va face angajări în al doilea trimestru din 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU O companie românească din trei va face angajări în al doilea trimestru din 2017

  Aproape o treime (32%) dintre angajatorii din România anticipează o creştere a numărului de angajaţi în al doilea trimestru din acest an, în timp ce doar 7% dintre reprezentanţii companiilor prevăd o scădere a personalului, potrivit unui studiu al grupului de resurse umane ManpowerGroup, privind perspectivele angajării de forţă de muncă, publicat marţi.

 • STUDIU Două companii din trei vor îngheţa angajările în primul trimestru al anului viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Două companii din trei vor îngheţa angajările în primul trimestru al anului viitor

  În primul trimestru din 2017, 66% dintre angajatorii din România nu anticipează nicio schimbare în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, în timp ce doar 19% dintre rerprezentanţii companiilor prevăd creşteri ale numărului total de angajaţi, potrivit unui studiu al companiei de resurse umane Manpower, privind perspectivele angajării de forţă de muncă, publicat marţi.

 • Te prezinţi „pompos“ în CV? Atenţie! Angajatorii verifică informaţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te prezinţi „pompos“ în CV? Atenţie! Angajatorii verifică informaţiile

  Din ce în ce mai mulţi angajatori din România vor să ştie încă de la angajare cât de sinceri sunt oamenii care îşi doresc să lucreze în organizaţiile lor şi cea mai uşoară cale este să verifice informaţiile pe care candidaţii le trec în CV-uri. Mona Hristachi, general manager Mindit, companie care verifică trecutul profesional al angajaţilor, a explicat cât de uşor poate fi identificată o "înflorire" sau o minciună din CV.

 • Întrebări-capcană la interviul de angajare. De ce chestionarele standard nu ajută nici angajatorul, nici angajatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări-capcană la interviul de angajare. De ce chestionarele standard nu ajută nici angajatorul, nici angajatul

  “De ce ai plecat / vrei să pleci de la precedentul loc de muncă?”, “Cum te vezi peste cinci ani?", „Care sunt punctele tale slabe?”, „Care sunt punctele tale forte?”, sunt doar câteva dintre întrebările clasice ale interviurilor de angajare la care, de regulă, candidatul nu răspunde cu sinceritate şi care, în fapt, nu-l ajută nici pe angajator să-l evalueze corect pe aplicant, şi nici pe viitorul angajat să-şi facă o idee despre companie.

 • Motivul pentru care eşti respins la angajare, deşi eşti la fel de pregătit ca cel admis. Specialiştii explică micile detalii care fac diferenţa între candidaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivul pentru care eşti respins la angajare, deşi eşti la fel de pregătit ca cel admis. Specialiştii explică micile detalii care fac diferenţa între candidaţi

  În momentul în care o persoană doreşte să aplice pentru un job, primul dintre lucrurile la care se gândeşte este CV-ul şi ia, mai mult sau mai puţin, în calcul atitudinea pe care angajatorul se aşteaptă să o vadă de la viitorul angajat. Interviul de angajare este etapa decisivă a procesului de angajare, iar atitudinea candidatului poate fi argumentul cel mai convingător pentru obţinerea jobului.

 • Arată-mi cum te închei la nasturi, ca să-ţi spun unde vei ajunge în carieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arată-mi cum te închei la nasturi, ca să-ţi spun unde vei ajunge în carieră

  Azi mi-a povestit cineva că a avut candidaţi la interviu, pentru nu ştiu ce post. Aştepta, în mod special, o candidată cu un CV trăsnet, care se potrivea perfect cu jobul lui. Din biroul în care era, cu o uşă de sticlă, se vedeau şi holul şi scara, până aproape de jumătatea etajului.

 • Compania care a pariat pe oamenii pe care nu îi mai vrea nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compania care a pariat pe oamenii pe care nu îi mai vrea nimeni

  Angajaţii cu zeci de ani experienţă, rămaşi însă fără joburi, pot reprezenta mână de lucru valoroasă în companiile dispuse să le ofere o şansă. Cristina Savuica, şefa agenţiei de recrutare Lugera, a explicat într-un interviu acordat wall-street.ro avantajele recrutării oamenilor cu experienţă în muncă, dând exemplul companiei sale, în care a angajat mai multe persoane pe care alţii nici nu le chemau la interviuri.

 • Cum te poate
ajuta limbajul corpului să câştigi un interviu de angajare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te poate ajuta limbajul corpului să câştigi un interviu de angajare

  Cu toţii ştim că este important să ne îmbrăcăm adecvant pentru un interviu de angajare, dar mai puţin cunoscută este influenţa limbajului corporal asupra potenţialului angajator. De la cum intri pe uşă, cum strângi mâna şi cum te aşezi pe scaun, toate aceste detalii pot face diferenţa.

 • 10 sfaturi pentru a obţine salariul dorit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 sfaturi pentru a obţine salariul dorit

  Negocierea salariului poate deveni stânjenitoare şi reprezintă, totodată, o provocare. Mai mult decât atât, să ajungi la salariul pe care ţi-l doreşti pare imposibil. Însă nu este aşa. Într-adevăr, un interviu de angajare poate deveni stresant, mai ales când vine vorba de negocieri. Cu toate acestea, poţi obţine ceea ce vrei cu adevărat, dacă ştii ce, când şi cum să ceri ceea ce ţi se cuvine.

Modifică Setările