Schimbare pe piaţa muncii. Video interviurile iau avânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe companii s-au adaptat la noul context afectat de epidemia de coronavirus şi apelează la video interviuri, ca alternativă la interviurile tradiţionale, faţă în faţă.

Munca remote, limitarea şedinţelor extinse, a călătoriilor şi găsirea unor alternative viabile care să permită continuarea activităţilor din cadrul companiilor, ca şi până acum, reprezintă realitatea la care trebuie să se adapteze, cel puţin pentru o perioadă, şi angajatorii din România. În acest context, una dintre măsurile la care apelează tot mai mulţi recrutori este organizarea video interviurilor de angajare, ca măsură de protecţie împotriva virusului COVID-19.

„În acest moment, clienţii noştri au posibilitatea de a ţine interviuri video de angajare cu candidaţii, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenţie şi protecţie împotriva coronavirsului. Toată lumea este conştientă că trebuie să acţionăm calm, dar foarte responsabil în această perioadă, de aceea astfel de soluţii alternative trebuie găsite în timp real. Ne aşteptăm ca angajatorii să îl folosească, de acum, cu preponderenţă. Şi pentru candidaţi este un impuls. Au mai mult curaj să aplice şi participă la interviuri mai relaxaţi. Inclusiv noi, în eJobs, am început să îl folosim pentru că este foarte util şi ne ajută să salvăm timp”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Aceasta este doar una dintre măsurile pe care le-au luat companiile. O creştere la fel de importantă a fost înregistrată şi în ceea ce priveşte implementarea sistemului de muncă la domiciliu – aproximativ 25% dintre companii au trimis angajaţii să lucreze de acasă şi au introdus măsuri clare pentru a reduce sau chiar a elimina riscul unor posibile îmbolnăviri.

„Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, asta este cert, însă business-urile trebuie să rămână în picioare, aşa că toată lumea se gândeşte la soluţii dinamice, astfel încât activitatea de zi cu zi să aibă cât mai puţin de suferit. Pentru noi, asta înseamnă timpi de reacţie foarte scurţi, soluţii implementate imediat şi de care să poată beneficia oricare dintre cei peste 9.000 clienţi activi pe care îi avem”, mai spune Bogdan Badea.

Video interviul este o funcţionalitate care poate fi accesată, gratuit, din contul de client al companiilor active pe eJobs.ro. Interviurile sunt programate de comun acord cu candidaţii, ambele părţi primind, pe email, un link ce trebuie accesat în ziua şi la ora stabilite. Mecanismul este foarte intuitiv şi uşor de folosit atât pentru recrutori, cât şi pentru cei care îşi caută un loc de muncă. În momentul de faţă, aproximativ 27.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite