iaurt - ultimele știri
Consumul de iaurt în mod regulat, cel puțin trei porții pe săptămâna, poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, boală care afectează 462 de milioane de oameni din întreaga lume, afirmă Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).
După aproape cinci ani de deliberare, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis că iaurturile pot face acum o mențiune limitată conform căreia pot reduce riscul de diabet de tip 2, relatează CNN.
Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și wellness, explică, pe Yahoo Life, ce sunt mai exact aceste alimente.
Considerat un fruct minune când vine vorba de virtuțile sale terapeutice, avocado are nu doar o serie de nutrienți care-l transformă într-un aliment sănătos, ci și un gust și o textură care îl fac din ce în ce mai apreciat în bucătărie.
articol publicitar
Brânzeturile și iaurturile sunt alimente sănătoase și delicioase, prezențe frecvente în bucătăria noastră.
Iaurtul este un aliment care încorporează aproape toate substanţele de care corpul tău are nevoie pentru a funcţiona cum trebuie: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, complexul de vitamine B, proteine, probiotice.
Recomandări de protecţie pe caniculă. „O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca un pahar de apă”
Specialiştii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite expunerea prelungită la soare în anumite intervale, să consume multe lichide, fructe şi legume proaspete şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofei...
Bărbatul care l-a stropit pe Mihai Chirca cu iaurt, în Piaţa Unirii din Iaşi, a primit verdictul din partea medicilor de la ”Socola”.
Vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8" susţine că primarul din Iaşi, Mihai Chirica „a meritat" să primească acel iaurt, după ce edilul i-a acuzat pe şefii asociaţiei pro-autostradă că urmăresc să strângă capital politic.
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, duminică la prânz, în timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie. Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din Iaşi, iar bărbatul a f...
Iaurtul este un produs lactat fermentat, popular în toată lumea. În ultimii ani, s-a promovat tot mai mult iaurtul cremos, grecesc. Atât celelalte tipuri de iaurturi, cât şi cel grecesc, sunt o încântare pentru sănătate, având multiple beneficii.
Iaurtul preparat la nivel industrial este gustos, dar naşte dezbateri cu privire la efectele pe care le pot avea ingredientele folosite pentru conservarea produsului final asupra organismului. Cel făcut în casă însă alungă orice temere....
Toate cele trei produse lactate acidulate – iaurt, sana, chefir – sunt obţinute prin fermentarea laptelui cu diferite bacterii. Cu gusturi aparte, date de bacteriile specifice, ele nu sunt doar delicioase, ci şi foarte sănătoase.
Pe lângă multitudinea de creme, emulsii şi măşti cosmetice industriale pe care le găsim în farmacii, există şi soluţii naturiste cu potenţial uriaş de curăţare, hrănire şi revigorarea a tenului.
Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai la îndemână de consumat la micul dejun sau ca gustare între mese. Atenţie, însă, iaurtul trebuie să fie natural, de preferat grecesc şi să aibă o cantitate medie de grăsime. Acesta face minuni pentru organ...
Un desert inedit şi răcoritor, cheesecake-ul cu vişine şi zmeură este uşor de pregătit. Aveţi în total nevoie de aproximativ o jumătate de oră pentru a-l pregăti. Vă prezentăm mai jos care sunt ingredientele pentru pregătirea acestei reţete şi paşii ...
Produsele lactate pentru copii ar trebui să fie cele mai sigure din magazinele româneşti. Realitatea demonstrează că nu este aşa....
În perioada călduroasă a anului, nutriţioniştii recomandată să fie consumate preparate culinare uşor de asimilat şi de gătit.
Ciupercile şi bacteriile se răspândesc mai ales vara, favorizate fiind de mediile umede şi calde. Alimentele care conţin drojdie sau zahăr ar trebui ocolite dacă avem o infecţie fungică....
În perioadele călduroase din sezonul estival, o supă cremă de roşii servită rece poate fi o ideea bună de revigorare a organismului.
Compania franceză Danone a decis să îşi sărbătorească aniversarea de 100 de ani anunţând că pune la dispoziţia cercetătorilor colecţia istorică de 1.800 de tulpini de bacterii, ceea ce deschide larg porţile către explorare şi folosirea fermentaţiei î...
Mai ales la început de sezon, recomandă medicii, ar fi de evitat consumul de îngheţată din magazin. Pe de altă parte, îngheţata de casă va fi mereu pe placul tuturor.
Când intri într-un magazin, e imposibil să nu observi o gamă largă de iaurturi. Dacă eşti o fire nehotărâtă, e posibil să îţi fie greu să alegi. De aceea, este important să fii informată din timp cu privire la varietatea de produse existente în comer...
Procentul copiilor obezi creşte de la un an la altul. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că deprinderile de alimentaţie sănătoasă trebuie însuşite în copilărie....
Pe măsură ce îmbătrânim, organismul se schimbă. Şi nu este vorba doar de felul în care arătăm. Primul pas către o sănătate bună este o nutriţie corectă, indiferent de vârstă....
Un preparat delicios şi uşor de făcut, salata cu avocado, piept de pui şi grapefruit roz poate fi o soluţie foarte bună dacă doriţi să pregătiţi o cină uşoară....
Ştim cu toţii cât de neplăcute pot fi problemele de digestie. Pentru a scăpa de neplăceri putem apela la pastile sau la anumite alimente care, datorită calităţilor pe care le au, ne pot feri de deranjamente stomacale pe termen lung....
Iaurtul, chiar şi ce organic, este plin de zahăr, potrivit unui studiu citat de bbc.com. Marea Britanie a pus la punct un program naţional de reducere a consumului de zahăr şi speră ca, până în 202, să obţină rezultate notabile....
Calciul este mineralul care se găseşte în cele mai mari cantităţi în organismul uman şi consumul unei mari varietăţi de alimente vă poate ajuta să obţineţi ncesarul de vitamine, potrivit prevention.com.
Spre deosebire de alte diete, cea nordică nu se referă la tăierea caloriilor sau la eliminarea carbohidraţilor. Dieta „revoluţionară” nu este chiar nou apărută. În 2004, unii dintre cei mai buni bucătari din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi ...
Pentru păstrarea sănătăţii şi pentru a lupta împotriva procesului de îmbătrânire, nutriţioniştii recomandă câteva gustări ce asigura senzaţia de saţietate în mod rapid....
Te simţi obosit deşi tocmai ce ai terminat ceaşca aburindă de cafea? Vestea bună este că starea de moleşeală se reduce şi dacă incluzi în dietă anumite alimente ce au efect energizant asupra organismului.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei, în urma unor controale efectuate la magazinele alimentare din municipiul şi judeţul Galaţi. Au fost oprite temporar de la comercializa...
Se spune că un măr consumat în fiecare zi ţine doctorul departe, însă este nevoie de mai mult pentru asta. Specialiştii au analizat mai multe substanţe nutritive din alimente diverse care ne ajută să "ţinem garda sus" atunci când vorbim de imunitate.
Brânza de vaci este un produs lactat foarte sănătos, bogat în substanţe nutritive precum vitamina A, fier, calciu, mangan, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc şi proteine, printre altele. Cel mai important este conţinutul ridicat de proteine din br...
Schimbările de dispoziţie sunt cauzate cel mai des de fluctuaţiile hormonale asupra cărora nu avem niciun control. Problemele personale şi stresul sunt alţi factori implicaţi în modul în care ne simţim, dar ei pot fi ”rezolvaţi” prin consumul de alim...
Există foarte multe alimente care poartă eticheta de sănătos/bio, dar este posibil ca ele să nu fie aşa de sănătoase precum credem noi. Iată care sunt gustările pe care obişnuim să le mâncăm şi la care ar trebui să renunţăm.
Iaurtul este extrem de simplu de preparat şi poate fi făcut acasă, natural. Dacă citim eticheta unui iaurt cumpărat din comerţ s-ar putea să avem surpriza să constatăm că există ingrediente ciudate....
Laptele este considerat unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutriţional, un adevărat izvor de sănătate. El nu trebuie să lipsească din alimentaţia adultului, cu excepţia persoanelor care sunt alergice la unele proteine din lapt...
Pentru a fi sănătos ai nevoie de alimentaţie echilibrată, mişcare şi odihnă. Bărbaţii nu acordă atenţie acestora, însă metabolismul lor pare a fi mult mai rapid decât la femei....
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din fermitate şi elasticitate din cauza producţiei scăzute de colagen. Şi pe lângă liniile fine şi ridurile care devin vizibile pe faţă, ne confruntăm şi cu pete maronii, care apar pe faţă şi mâini. Cr...
Oul este un aliment versatil, foarte nutritiv şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Dar nu toţi oamenii îl consumă - alergiile şi preferinţele alimentare sunt două dintre principalele motive pentru care multe persoane tind să evite...
Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut… Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.
Un prânz sănătos înseamnă alegerea alimentelor potrivite. Pentru a-ţi asigura necesarul de energie întreraga zi, specialiştii recomandă evitarea câtorva produse....
Cu o istorie de peste cinci mii de ani, iaurtul se numără printre cele mai consumate alimente din lume. Este disponibil în combinaţii diverse, cu fructe, ciocolată sau cereale, dar varianta simplă, cu cât mai puţin zahăr adăugat, este cea mai sănătoa...
Chefirul, la fel ca iaurtul, este un produs lactat sănătos. Ambele surse bogate de proteine, calciu, potasiu şi complexul de vitamine B, în timp ce fiecare oferă un amestec unic de bacterii intestinale benefice. Dar este unul mai sănătos sau mai bun ...
Iaurtul este foarte nutritiv şi este cunoscut pentru faptul că reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare, osteoporoză şi ţine sub control greutatea corporală. Cu atât de multe beneficii, ar trebui să mâncăm zilnic acest produs lactat!
articol publicitar
Se împlinesc anul acesta 18 ani de când Danone a început să producă iaurturi în fabrica din Bucureşti, construită pe vechea platfomă a fabricii Mioriţa Fundeni din Colentina. A fost atunci nevoie de o investiţie de 18 milioane de dolari pentru a tran...
Se împlinesc anul acesta 18 ani de când Danone a început să producă iaurturi în fabrica din Bucureşti, construită pe vechea platfomă a fabricii Mioriţa Fundeni din Colentina....
Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătăţirea digestiei şi sunt o sursă de calciu şi de bacterii benefice. Totuşi, iaurtul şi chefirul au proprietăţi diferite....
Zahărul se găseşte în toate alimentele pe care le consumăm. Nici nu trebuie să ne uităm pe etichetă la ingredientele pe care le conţine produsul respectiv, deoarece unele alegeri alimentare conţin mai mult zahăr decât o gogoasă cu multă ciocolată!...
Ziua se cunoaşte după micul dejun. Cam aşa am putea defini din punctul de vedere al sănătăţii activitatea ta zilnică. Pentru un abdomen frumos nu sări niciodată peste micul dejun....
Deşi poate părea un subiect tabu, tranzitul intestinal joacă un rol esenţial în starea de sănătate a întregului organism.
Lupta cu kilogramele este o problemă majoră pentru multe femei, care ar face orice ca să elimine grăsimea ce se depune pe abdomen şi nu numai. Anumite alimente te pot ajuta să scapi mai repede de depozitele adipoase....
În lapte se adună parcă toată înţelepciunea naturii. Nu e vorbă goală, dau asigurări medicii nutriţionişti care explică de ce este important să bem lapte în fiecare zi....
Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu iaurt şi portocale.
Înlocuieşte maioneza din salata de vinete cu iaurt gras grecesc. Vei obţine o salată de vinete delicioasă şi cu mai puţine calorii decât varianta clasică.