Ce alimente alungă oboseala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă seara paharul de lapte este cel care ajută la instalarea somnului, pe timpul zilei iaurtul este cel care oferă energie.
Dacă seara paharul de lapte este cel care ajută la instalarea somnului, pe timpul zilei iaurtul este cel care oferă energie.

Te simţi obosit deşi tocmai ce ai terminat ceaşca aburindă de cafea? Vestea bună este că starea de moleşeală se reduce şi dacă incluzi în dietă anumite alimente ce au efect energizant asupra organismului.

Consumă la micul dejun fulgi de ovăz

Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.

Iaurtul, aliment energizant

Dacă seara înainte de culcare paharul de lapte este cel care ajută la instalarea somnului, pe parcursul zilei iaurtul este cel care oferă organsmului energie. Simplu sau cu fructe, la micul dejun sau ca gustare între mese, iaurtul conţine calciu şi proteine ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cât mai multe fructe

Cu un conţinut ridicat de vitamine şi antioxidanţi, fructele sunt alegerea potrivită când vine vorba de o ,,doză” de energie. În special pentru faptul că pot fi păstrate uşor pentru perioade scurte de timp. Bananele, merele şi citricele poate reprezenta varianta ideală de desert energizant.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente îţi dau energia de care ai nevoie

Dieta care îţi schimbă metabolismul: cum se ţine şi câte kilograme slăbeşti

Cum să ai picioare frumoase toată vara

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite