Articol publicitar

Danone – povestea a 18 ani de iaurt făcut în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
danone

Se împlinesc anul acesta 18 ani de când Danone a început să producă iaurturi în fabrica din Bucureşti, construită pe vechea platfomă a fabricii Mioriţa Fundeni din Colentina. A fost atunci nevoie de o investiţie de 18 milioane de dolari pentru a transforma ruinele fostei fabrici de lactate Mioriţa într-o fabrică performantă, care astăzi produce 1 milion de iaurturi pe zi.

Privind înapoi la cei 18 ani, cifrele indică o companie puternic legată de România: peste 350 de milioane de lei în dezvoltarea operaţiunilor locale, dintre care 30 de milioane de lei investiţi doar în ultimii 10 ani în programe de susţinere a fermierilor români, peste 55 de milioane de litri de lapte, folosit anual în procesul de producţie. Lapte care provine în cea mai mare parte de la ferme româneşti. 

Se adaugă un număr impresionant de teste de calitate pentru a verifica laptele primit – peste 1600 de teste, făcute pe tot traseul, de la materie primă la produs finit: la ferme, înainte ca laptele să fie preluat, la fabrică, înainte de a fi descărcat din cisterne şi, bineînţeles, produsele finale, înainte de a pleca spre magazine în toată ţara. 

Danone – povestea a 18 ani de iaurt făcut în România

Sunt lucruri pe care le-au aflat şi cele 140 de persoane care au ales să-şi petreacă o oră din week-end, vizitând fabrica Danone din Bucureşti. Tocmai pentru a explica întreg procesul de producţie a iaurtului, pe 1 iulie, Danone a organizat cea de-a doua ediţie a Zilei Porţilor Deschise pentru vizitatori. 

danone

Cei prezenţi au aflat direct de la angajaţi ce sunt fermenţii şi cât de importanţi sunt pentru ca iaurtul să aibă de fiecare dată acelaşi gust şi aceeaşi textură; sau că un iaurt simplu conţine doar lapte şi fermenţi şi că procesul de fermentare are loc într-un mediu cu temperatură controlată, direct în paharul de iaurt sigilat. Au văzut de aproape liniile de ambalare automatizate, dar şi roboţii industriali care înfoliază şi pregătesc produsele pentru depozitare şi transport – Vasilică şi Spiderman – cum i-au botezat chiar angajaţii fabricii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite