
Cum îţi pot fi furate datele prin Internet Explorer, chiar dacă nu îl foloseşti
Internet Explorer a devenit cauza unei noi probleme de securitate pentru cei de la Windows, care îi poate afecta până şi pe cei care folosesc Mozilla sau Google Chrome.
Internet Explorer a devenit cauza unei noi probleme de securitate pentru cei de la Windows, care îi poate afecta până şi pe cei care folosesc Mozilla sau Google Chrome.
Doi hackeri români au fost găsiţi vinovaţi de justiţia americană pentru fraude cu carduri bancare, furt de identitate şi spălare de bani.
La începutul săptămânii, Biroul Teritorial DIICOT Vâlcea a efectuat şapte percheziţii domiciliare la diverse adrese din trei judeţe şi Bucureşti. Bărbaţii vizaţi făceau parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupa cu infracţiuni informatice pe net, în urma cărora s-au obţinut peste 600.000 de euro de la 125 de cetăţeni străini. Trei dintre indivizi au fost arestaţi preventiv miercuri, 10 aprilie.
Campionatul Europen de Securitate Cibernetică se adresează românilor pasionaţi de IT. Aceştia sunt invitaţi să se înscrie la faza naţională, care va avea loc între 9 şi 11 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului.
În statul american Ohio a debutat luni, 25 martie, procesul a trei români acuzaţi că au furat între 4 şi 40 de milioane de dolari din conturile a zeci de mii de americani. Bogdan Nicolescu, Tiberiu Dăneţ şi Radu Miclăuş ar fi constituit o grupare infracţională cunoscută în SUA ca „Bayrob Group”, iar acum riscă ani grei de închisoare.
Poliţia Română, prin metode investigative complexe, a pus bazele unui nou soft, realizat pentru a contracara cel mai răspândit virus informatic din lume. Investigaţiile în acest sens s-au derulat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. şi cu sprijinul Europol sau a altor instituţii de aplicare a legii (exemplu FBI).
Australia a acuzat luni un ”agent statal sofisticat” că se face vinovat de piratarea unui sistem informatic al Parlamentului, care a vizat de asemenea mai multe partide politice, cu câteva luni înaintea alegerilor naţionale, relatează AFP.
Bank of Valletta, care efectuează aproape jumătate din tranzacţiile bancare din Malta, a fost nevoită să îşi sisteze activitatea, miercuri, din cauza unui atac cibernetic împotriva sa prin care au fost transferate în străinătate fonduri în valoare de 13 milioane de euro, transmite Reuters.
Dotarea maşinilor cu sisteme complexe de infotainment, Wi-Fi, conexiuni celulare sau fizice le face pe acestea vulnerabile la atacurile online, fapt care le poate pune şoferilor viaţa în pericol.
SRI cere o lege care să schimbe strategia de luptă împotriva hackerilor care ameninţă România. Specialiştii propun o poziţie ofensivă de apărare în faţa atacurilor cibernetice şi admit că este necesară o nouă strategie. Există deja un proiect de lege la MApN în care se discută despre o atitudine diferită, în materie de apărare cibernetică.
Un grup de hackeri afirmă că are mii de documente care pot face lumină în ancheta cu privire la atacurile asupra World Trade Center din New York, pe 11 septembrie 2001. Totodată, pentru ca să nu fie făcute publice, grupul cere plata în bitcoins.
DefCamp a adunat peste 1.800 de participanţi din toate colţurile lumii, care au participat la workshop-urile şi prezentările susţinute de experţii în securitate cibernetică invitaţi, iar activările din Hacking Village au fost în centrul atenţiei.
2018 pare să fie unul dintre cei mai negri ani din istorie pentru Facebook. Reţeaua socială fondată şi condusă de Mark Zuckerberg a ţinut-o din scandal în scandal în acest an, încă de la fenomenul Cambridge Analytica şi până la breşele de securitate mai mărunte care au pus în pericol intimitatea utilizatorilor.
În urmă cu mai bine de jumătate de an, din ce în ce mai mulţi români au început să raporteze apeluri telefonice primite de pe numere ciudate, din ţări foarte îndepărtate, în care nu au nicidecum rude plecate. Ei bine, apelurile dubioase au revenit, iar din acest articol învăţăm, din nou, cum e bine să ne ferim de aşa ceva.
Autorii atacului cibernetic ce a vizat Facebook, descoperit la sfârşitul lui septembrie, sunt hackeri care se prezentau drept o companie de marketing digital, dezvăluie Wall Street Journal (WSJ), citând persoane la curent cu ancheta internă a reţelei de socializare, relatează Reuters.
Hackeri au accesat 29 de milioane de conturi printr-o breşă de securitate dezvăluită în urmă cu două săptămâni, a anunţat vineri Facebook, relatează The Associated Press.
Calculatoarele Primăriei Sector 1 au fost atacate de hackeri în seara de miercuri, echipamentele fiind acum scoase din uz. Hackerii au cerut o recompensă în bitcoin. Procurorii DIICOT au demarat ancheta.
Nu există până în prezent date privind cantitatea exactă de informaţii afectate în urma piratării conturilor Facebook şi nici de când au fost conturile afectate, a declarat pentru News.ro cercetătorul-şef pe zona de securitate la Bitdefender, Alex Bălan, care este, de altfel, unul dintre cei afactaţi de breşa de securitate a celei mai mari reţele de socializare din lume.
Specialiştii în securitate cibernetică de la Bitdefender au constatat că atacatorii din spatele botnetului Hide ’N Seek (De-a v-aţi ascunselea), descoperit la începutul anului 2018, speculează acum faptul că unele terminale cu Android sunt vândute cu funcţionalitatea de testare din timpul producţiei deja activată ca să controleze de la distanţă dispozitive inteligente.
Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care ar face parte hackeri din România şi Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de săptămâna trecută de la British Airways în urma căruia sute de mii de persoane au fost afectate, susţine cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ.
Bitdefender a investigat recent o serie de atacuri cibernetice avansate care vizau instituţii financiar-bancare, menite să sustragă voalat sume imense de bani prin atacuri concertate.
Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint (CNC), a dejucat mai multe atacuri cibernetice de amploare asupra unor bănci din România.
Încă de când a fost cumpărată de Facebook şi transformată în reţea socială, aplicaţia Instagram a fost bine întreţinută şi nu a trecut prin probleme prea serioase de securitate. Însă, ca în cazul tuturor platformelor software cu priză la public, nu a scăpat de atenţia hackerilor.
Procurorii DIICOT Ploieşti au anunţat că au identificat doi tineri cu vârste sub 18 ani care ar fi spart mai multe site-uri, printre care şi site-ul PSD.
Sâmbătă seară, site-ul PSD a fost spart şi a apărut mesajul "Fara penali in functii publice", conform capturii publicat de site-ul realitatea.net, citat de hotnews.ro . Potrivit sursei, site-ul PSD era inactiv, duminică, la primele ore ale dimineţii.
Site-ul oficial al Primăriei Municipiului Bucureşti a fost ţinta unui atac informatic, vineri dimineaţa. Hackerii au publicat două comunicate de presă cu mesajul injurios la adresa PSD-ului.
Viruşii bancari Trojan pentru dispozitive mobile sunt, oficial, pe lista celor mai importante ameninţări cibernetice din T2 2018.
Cercetătorii Kaspersky au examinat securitatea a 13 aplicaţii de car sharing, de la producători din Europa, Rusia şi SUA.
De la competenţe la business e cale lungă. Bitdefender, una dintre cele mai valoroase companii din România, a decis să-i ajute pe tinerii talentaţi să fie buni nu doar la IT, ci şi la afaceri.
Ministerul de Interne se pregăteşte să-şi dezvolte capacitatea de răspuns la ameninţările cibernetice. De dotarea poliţiştilor ar putea să se ocupe o firmă controversată, cu lipici la bani publici.