O eroare umană a permis furtul de date de la Camera Deputaților. Ce a făcut un angajat de la IT

0
Publicat:

Breșa de securitate din rețeaua IT a Camerei Deputaților a fost o eroare umană. „Un angajat care lucra remote a folosit un laptop personal care a fost conectat la un moment dat la reteaua IT a Camerei Deputaților”, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

Atacatorii au publicat datele personale ale deputaților pe dark web. Sursa foto: arhivă
Atacatorii au publicat datele personale ale deputaților pe dark web. Sursa foto: arhivă

Potrivit ministrului, angajatul de la Camera Deputaților are o poziție executivă, iar Secretariatul General al Camerei deputaților a pornit o anchetă internă pentru sancționarea celor responsabili.

Ministrul a spus că în prezent se lucrează la un set de reguli de securitate și responsabilități care „să fie asumate pe persoană fizică”, precum interdicția de a conecta un dispozitiv personal la rețeaua IT a unei instituții publice.

În plus de vor utiliza parole complexe și se va pune la punct un back-up de date și se va asigura rețeaua prin soluții software de securitate cibernetică. „Toate aceste lucruri să poată fi asumate nominal de către responsabilii de aceste lucruri. Riscăm să avem breaking news-uri timp de 2 saptamani pentru ca o persoană a fost iresponsabilă”, a declarat Bogdan Ivan, conform hotnews.ro. Ministrul Digitalizării a mai spus că în momentul de față se lucrează la scanarea sistemului IT de la Camera Deputaților și că din datele preliminare cea mai mare parte a datelor au fost recuperate, ele având back-up.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite