Serverele Primăriei Sectorului 5, atacate de hackeri. Suma uriașă cerută drept răscumpărare și ce spune Piedone

0
0
Publicat:

Luni dimineața, centrala telefonică a Primăriei Sectorului 5 a fost atacată cibernetic de hackeri.

Un atac cibernetic a afectat Primăria Focșani Foto: Shutterstock
Un atac cibernetic a afectat Primăria Focșani Foto: Shutterstock

Angajații Primăriei Sectorului 5 s-au trezit luni dimineața, când au mers la birouri, că nu funcționează centrala telefonică a instituției.

Ulterior, a fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanță pentru a remedia problema și s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sector 5, pe ecranul serverelor a apărut și un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari.

În acest caz, s-a luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică pentru a urma toți pașii necesari remedierii acestei situații.

“Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici. Vreau să-i mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan și reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De menționat că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu și cele ale altor direcții care își derulează activitatea în alte sedii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite