Stiri despre filantropie

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii şi filantropia. Câţi donează şi către ce se duc banii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii şi filantropia. Câţi donează şi către ce se duc banii

  Circa şapte din zece români au făcut cel puţin o donaţie în ultimii doi ani, iar majoritatea rezonează în principal cu cauzele locale şi foarte puţin cu cele de peste graniţe, arată rezultatele primului studiu Romanian Individual Philanthropy Monitor.

 • Activităţi filantropice. Peste 500 de sărmani au primit alimente din partea Episcopiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Activităţi filantropice. Peste 500 de sărmani au primit alimente din partea Episcopiei

  Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, prin structurile sale care oferă servicii social-filantropice, a desfăşurat, în luna noiembrie a anului 2018, activităţi pentru 592 de persoane aflate în dificultate, din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, fiind oferite ajutoare materiale şi financiare în valoare de 30.843 lei.

 • Săracii Galaţiului primesc tichete sociale pentru Paşti din partea Primăriei. Cine se are dreptul şi ce acte trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săracii Galaţiului primesc tichete sociale pentru Paşti din partea Primăriei. Cine se are dreptul şi ce acte trebuie

  Cererile se primesc până pe data de 23 martie 2018. Programul de lucru este de luni până joi între orele 8,30-15,00, iar vineri între 8,30-12,00. Există patru puncte în care se colectează solicitările: Serviciul Public de Asistenţă Socială (strada Fraternităţii), Parohia Pogorârea Sfântului Duh (strada Saturn), Centrul de Sprijin Social pentru Romi (strada 1 Decembrie 1918) şi Asocia Filantropică Sf. Antonie cel Mare (bulevardul Dunărea).

 • Ioan C. Mihail - portretul unui social-liberal, filantrop şi om al cetăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan C. Mihail - portretul unui social-liberal, filantrop şi om al cetăţii

  Oricine trece pe Strada Unirii din Craiova, urcând dinspre marele sens giratoriu al Căii Bucureşti, considerat „kilometrul 0” al Craiovei, pe partea stângă, este atras de măreţia unui palat, care parcă vine din altă lume, supranumit micul „Schonbrunn” al Craiovei, fiindcă seamănă cu palatele fostei Curţi Imperiale de la Viena, Palatul „Dini Mihail”, dar pe care mulţi l-au numit după numele ultimului proprietar, „Palatul Jean Mihail”.

 • Preotul surzilor din Bacău, decizie radicală de Paşte: renunţă la salariu pe viaţă pentru a le oferi alimente celor săraci, care nu au ce pune pe masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preotul surzilor din Bacău, decizie radicală de Paşte: renunţă la salariu pe viaţă pentru a le oferi alimente celor săraci, care nu au ce pune pe masă

  Gabriel Radu-Ichim (39 de ani), preotul surzilor din municipiul Bacău, cunoscut după ce a construit o biserică din lemn în din banii familiei, în nordul Bacăului, şi a înmormântat cadavrele părăsite la morga Spitalului pe cheltuiala lui, a luat o decizie, în pragul Sărbătorilor, pentru tot restul vieţii: din salariu le va cumpăra săracilor pâine, cozonac, ulei şi alte alimente.

 • 7 femei de succes care îşi pun în umbră soţii bogaţi şi celebri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 femei de succes care îşi pun în umbră soţii bogaţi şi celebri

  Deşi sunt căsătorite cu unii dintre cei mai bogaţi şi faimoşi bărbaţi din lume, aceste femei nu s-au mulţumit doar cu rolul de soţie, astfel că au pornit afaceri de succes, au scris cărţi care au ajuns rapid best-seller-uri sau se implică activ în acţiuni filantropice de mari proporţii.

 • Supereroii României. Preoţi, afacerişti, corporatişti: oamenii-îngeri care trăiesc doar pentru a-i ajuta pe cei mai necăjiţi din jurul nostru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supereroii României. Preoţi, afacerişti, corporatişti: oamenii-îngeri care trăiesc doar pentru a-i ajuta pe cei mai necăjiţi din jurul nostru

  Copii abandonaţi şi oameni aflaţi la ananghie, care nu au ce să pună pe masă sau cu ce să-şi trimită copiii la şcoală, se găsesc la orice pas. „Adevărul“ vă prezintă poveştile superoilor dintre noi care, cu discreţie, dedicare şi perseverenţă, fie că este vorba despre preoţi, oameni de afaceri, IT-işti, străini sau oameni simpli, le întind o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie.

 • O clujeancă a fost premiată pentru că şi-a donat veniturile săracilor. Încasările salonului de frumuseţe din ziua de 13 a fiecărei luni, cheltuite în scop caritabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O clujeancă a fost premiată pentru că şi-a donat veniturile săracilor. Încasările salonului de frumuseţe din ziua de 13 a fiecărei luni, cheltuite în scop caritabil

  Femeia de afaceri Ramona Mîndru a obţinut  premiul special al juriului pentru cel mai eficient proiect filantropic: ea şi-a donat toate veniturile salonului de frumuseţe, încasate în ziua de 13 a fiecărei luni. Evenimentul a avut loc aseara la Bucuresti, în cadrul Galei “Oameni pentru Oameni 2014”.

 • Cine este singurul contracandidat al lui Ponta din sânul PSD la prezidenţiale. Botoşăneanul care crede că ar obţine mai multe voturi decât prim-ministrul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este singurul contracandidat al lui Ponta din sânul PSD la prezidenţiale. Botoşăneanul care crede că ar obţine mai multe voturi decât prim-ministrul

  Victor Niţu, un vechi membru PSD de la Botoşani s-a decis să candideze la prezidenţiale. Acesta crede  că poate să îl bată pe Victor Ponta în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la alegerile din noiembrie. Botoşăneanul susţine că are un proiect electoral mai bun decât al prim-ministrului şi că Ponta şi-a pierdut din credibilitate.

 • Făt Frumos şi banii de dat. Introducere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Făt Frumos şi banii de dat. Introducere

  Acum însă, aproape-împărat, la casa lui, cu Ileana şi doi prunci frumoşi şi sănătoşi, cu bani destui să-i ajungă cât să fie viaţa viaţa… ceva lipseşte. Făt Frumos se trezi dis-de-dimineaţă şi porni agale prin împărăţie căutând sensul vieţii sale. Vorbele lui Oaki în Maria Mirabela îi răsunau în minte cu reverberaţii de mânăstire gotică „ce rost au broscuţele pe lumea asta?”

 • Ar putea nerăbdarea să devină un nou motor pentru acţiunile filantropice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ar putea nerăbdarea să devină un nou motor pentru acţiunile filantropice?

  La mijlocul lunii mai, aproximativ 500 de fundaţii, parteneri şi actori locali s-au întâlnit la Sarajevo pentru a discuta despre „Regândirea Europei: Solidaritate, societate civilă şi guvernanţă politică” (Rethinking Europe: Solidarity, civil society and political governance), tema celei de-a 25-a ediţii a Adunării Generale Anuale (AGA) şi a Conferinţei organizate de European Foundation Centre.

 • Binele care face rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binele care face rău

  Dacă nu ai suficientă încredere într-un om ca să crezi că ştie ce îi trebuie şi să-l ajuţi să primească ce-şi doreşte, atunci în relaţia aceea tu ai puterea şi decizia asupra fericirii lui

 • Biserica, filantrop de peste 80 de milioane de lei în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica, filantrop de peste 80 de milioane de lei în 2013

  Biserica Ortodoxă Română (BOR) a cheltuit peste 80 de milioane de lei pentru activităţi filantropice în 2013, ajutând aproape 23.000 de copii şi 15.000 de bătrâni, precum şi peste 13.000 de victime ale traficului de persoane, ale violenţei familiale, ale calamităţilor, deţinuţi eliberaţi şi şomeri, potrivit bilanţului prezentat miercuri.

 • Bill Gates visează la un viitor interesant: Până în 2035, nu vor mai fi ţări sărace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bill Gates visează la un viitor interesant: Până în 2035, nu vor mai fi ţări sărace

  Bill Gates, fondator Microsoft, şi-a publicat scrisoarea anuală adresată umanităţii în care menţionează 3 mituri false cu privire la ţările sărace, spunând că peste 20 de ani nu va mai fi nicio ţară săracă în lume. Cât despre el, va continua să fie filantrop, dar e dispus să se implice mai mult în Microsoft.

 • Ecumenismul suferinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecumenismul suferinţei

  În primele două săptămâni din iulie, studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai au privilegiul unei practici social-teologice în instituţii ale serviciului diaconal-filantropic de la Stuttgart.

 • Nu-mi plac oamenii generoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu-mi plac oamenii generoşi

  Aşa cum nu-mi plac oamenii buni, oamenii frumoşi, OAMENII (da, scris cu litere foarte mari), oamenii cu suflet mare. Nu-mi place cum sună. Sunt locuri comune, etichete pue pentru a te determina să fii într-un fel. Ţi se spune dintru bun început că aşa eşti considerat deci ar fi bine să te comporţi ca atare. E ca la piaţa de flori unde dacă eşti boier iei la franţuzoaică un trandafir, dacă nu, eşti cam de porc, neam de talpă.

 • Masă rotundă la Primărie pentru sprijinirea filantropiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masă rotundă la Primărie pentru sprijinirea filantropiei

  Centrul Raţiu pentru Democraţie, în colaborare cu Primăria Târgu Mureş, Fundaţia Apha Transilvană şi Fundaţia Comunitară Mureş, organizează de la ora 12:00, în sala de consiliu a Primăriei, masa rotundă de promovare a iniţiativei legislative privind sprijinirea filantropiei în România prin deduceri fiscale pentru donatori.

 • Tot mai mulţi români se implică în acte de caritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi români se implică în acte de caritate

  În ultimii ani s-a observat că persoanele individuale sunt tot mai deschise către donaţii şi voluntariat, este concluzia la care au ajuns invitatele de la evenimentul Forbes Women Club, organizat de "Forbes România", editată de Adevărul Holding.

 • VIDEO Miliardarii americani se oferă să salveze economia SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Miliardarii americani se oferă să salveze economia SUA

  Bogaţii americani încearcă să vină în ajutorul Statelor Unite, într-un moment de mare impas economic. Mai mulţi filantropi din grupul "Patriotic Millionaires for Fiscal Strength" vin cu soluţii pentru Guvernul de la Washington.

Modifică Setările