PORTRET Alexandra Brişan, tânăra care şi-a dedicat viaţa filantropiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 17 ani, Alexandra organizează acte de caritate şi ajută copii bolnavi şi săraci. În câţiva ani speră să ajungă un avocat de succes. Tânăra este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din Oradea, la profilul de matematică-informatică.

Profil:

Născută. 28 iunie 1993, Cluj Napoca
Studii. Elevă în clasa a XI-a, matematică-informatică, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
Familie. O soră mai mică

De câţiva ani s-a mutat, din Cluj, cu familia în oraşul de pe Crişul Repede şi cu toate că acest lucru i-a schimbat complet viaţa, Alexandra nu a avut probleme de acomodare.
De câteva luni, tânăra este vicepreşedinta Clubului Black Eagles Leo, varianta tânără a clubului Lions. „Fundaţia noastră se ocupă cu actele de caritate. Încercăm să ajutăm, în special, copii cu probleme”, a mărturisit adolescenta. Alexandra a avut norocul să afle „direct de la sursă”, după cum îi place să spună, de posibilitatea înscrieii în clubul de caritate. „De la început mi s-a părut o idee foarte bună şi nu am stat pe gânduri. Au reuşit, în scurt timp, să aduc noi membri, mai ales că am o grămadă de prieteni”, a spus Alexandra.

Dacă la prima întâlnire erau doar 10 membri, clubul are acum 30 de tineri dornici să schimbe lumea şi să pună zâmbete pe feţele copiilor pe care soarta i-a neglijat. Fie că sunt bolnavi sau pur şi simplu au o situaţie precară, micuţilor ajutaţi de elevii de la Black Eagles le cresc şansele de a fi fericiţi. Înainte de a-şi lua în serios meseria, Alexandra a mai participat la acţiuni caritabile alături de colegi sau prieteni. „La mine la şcoală a fost organizată, în urmă cu ceva timp, o acţiune umanitară. Am colectat jucării şi cărţi, reuşind atunci să deschidem o bibliotecă într-un sat din Bihor”, îşi aminteşte adolescenta. 

Avocatul carităţii

Alexandra s-a bucurat dintotdeauna de susţinerea părinţilor săi, iar acum sora sa mai mică îi calcă pe urme. „Este foarte greu să lucrezi cu oameni, să îi mobilizezi în acţiuni de caritate şi să le atragi atenţia, dar nu ne dăm bătuţi”, a precizat eleva. Cu toate că pare uşor, organizarea evenimentelor de caritate presupune multe întâlniri, idei bune care pot fi susţinute şi acceptate, invitaţi, spectacol şi la final o sumă de bani menită să ajute un grup ţintă.
„Toţi cei care facem parte din club avem anumite înclinaţii artistice, astfel că nu mai trebuie să aducem noi alte persoane pentru spectacolele pe care le organizăm. De exemplu, o parte dansează, alţii pictează şi unii cântă”, a explicat clujeanca. Pentru că are înclinaţii spre oratorie, îi place să ţină cont de reguli şi apără drepturile fiecăruia, Alexandra vrea să devină avocat şi spune că va urma facultatea în oraşul ei natal.

Întrebări şi răspunsuri

O să te implici în acţiunile de caritate după ce vei începe facultatea?
Nu m-am gândit nicio secundă să renunţ la ele. La fel ca şi în Oradea, există un club şi în Cluj, astfel că mă voi transfera acolo. Îi voi ajuta în continuare pe cei care au nevoie de sprijinul nostru.
De ce vrei să urmezi facultatea de Drept?
În liceu studiez la profilul de mate-info şi îmi place foarte mult, dar vreau să mă specializez într-un alt domeniu. Cred că meseria de avocat mă caracterizează cel mai bine.
De ce te-ai mutat din Cluj în Oradea?
Tata e şofer şi călătoreşte foarte mult. Ne-am mutat cu toată familia aici în urmă cu 5 ani, dar nu îmi pare rău.

Ce-i place
Alexandra spune că îi plac filmele de acţiune şi thrillerele. Ascultă multă muzică, dar cel mai mult îi place să fie veselă.

Ce nu-i place
Adolescenta mărturiseşte că nu-i plac oamenii cu toane şi fiţoşi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite