Stiri despre euroscepticism

  55 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liviu Dragnea vs. Emmanuel Macron: euroscepticism vs. Europenism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea vs. Emmanuel Macron: euroscepticism vs. Europenism

  Pe 4 martie apărea pe site-ul preşedinţiei Franţei un manifest adresat de Emmanuel Macron cetăţenilor europeni. Uniţi prin valori şi istorie, aceştia trebuie să participe la alegerile europarlamentare pentru a combate pericolul naţionalist iminent.

 • Preşedinţia Consiliului UE – testul de
responsabilitate pentru clasa politică românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinţia Consiliului UE – testul de responsabilitate pentru clasa politică românească

  Politicianul român a ajuns între ciocan şi nicovală. Oricât s-ar încăpăţâna să ţină de propria lui realitate paralelă, preşedinţia Consiliului UE şi presiunea internă încep să funcţioneze ca o menghină. Preşedintele, Puterea şi Opoziţia sunt obligaţi să acţioneze profesionist şi nu au cale de scăpare până în vara viitoare, când va începe cursa pentru Cotroceni. Acela va fi momentul decontului şi pentru testul european.

 • Adio, Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, Europa?

  Cei care sunt de vârsta mea, probabil că îşi amintesc că unul dintre primele lucruri pe care l-au făcut românii îndată după victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 a fost să se aşeze frumuşel la cozi spre a obţine un paşaport.

 • Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul şi alte rătăciri mintale la români

  3 ştiri zilele astea, aparent fără prea mare legătură între ele: guvernul italian a aprobat proiectul de buget pe anul viitor, Ungaria a fost condamnată la CEDO pentru instituirea monopolului de stat pe piaţa manualelor şcolare şi cel mai recent barometru dat publicităţii de Parlamentul European arată o scădere îngrijorătoare a încrederii românilor în Uniunea Europeană şi instituţiile sale.

 • Italia nu reuşeşte să depăşească impasul politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia nu reuşeşte să depăşească impasul politic

  La aproape trei luni de la alegerile legislative anticipate, Italia rămâne în impas politic în contexul în care premierul desemnat, Giuseppe Conte, nu reuşeşte să-şi impună echipa guvernamentală. Motivul: preşedintele italian, Sergio Mattarella, nu este de acord cu numirea euroscepticului Paulo Savona, în vârstă de 81 de ani, la conducerea Finanţelor.

 • Macron sau singurătatea ideii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron sau singurătatea ideii europene

  Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

 • Marşul pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul pentru Europa

  Emmanuel Macron şi-a lansat, azi, campania pentru cucerirea Parlamentului European. Proiectul reformării UE, pe care l-a prezentat în plenul forului europarlamentar, este, în fapt, manifestul mişcării politice pe care o lansează la nivel european, având ca obiectiv relansarea Uniunii. Preşedintele Franţei a avut un discurs îndrăzneţ, născut dintr-un refuz contagios pentru orice spirit viu: „Nu vreau să aparţin unei generaţii de somnambuli“.

 • Italian, caut majoritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italian, caut majoritate

  Lui Matteo Renzi i s-a reproşat că guvernele Partidului Democrat au fost slabe. Lui Silvio Berlusconi – că e prea bătrân şi că s-a aliat cu extrema dreaptă. Despre Mişcarea 5 stele (M5S) s-a spus că a rămas populistă, deşi în fruntea ei tânărul Luigi de Maio i-a luat locul bătrânului Beppe Grillo. Numai că italienii au aflat de mult că nimeni nu e perfect în politică. Aşa că, duminica trecută, au mers la urne în număr mare pentru legislative.

 • Cum au devenit eurosceptice ţările Europei Centrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au devenit eurosceptice ţările Europei Centrale

  Democraţiile insuficient consolidate, diferenţele economice încă puternice dintre Vest şi Est şi standardele duble practicate de unele companii au dus la accentuarea resentimentului faţă de Uniunea Europeană.

 • Euroscepticismul românesc ca strategie politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul românesc ca strategie politică

  Euroscepticismul românesc este unul de dată relativ recentă. Într-o ţară dependentă de subvenţii şi fodurile europene, cu milioane de cetăţeni plecaţi în alte state membre,  cu instituţii democratice tinere, era de aşteptat. Dar România recuperează rapid.

 • Uniunea Europeană începe să-şi piardă autoritatea morală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană începe să-şi piardă autoritatea morală

  Atmosfera din cadrul blocului comunitar pare să fie una de deznădejde, notează agenţia Reuters într-o analiză ce face referire la influenţa globală a Uniunii Europene în contextul în care blocul celor încă 28 încearcă să facă faţă Brexitului, crizei migraţiei şi ascensiunii populismului şi euroscepticismului.

 • Fabule
europene. Franţa, decapitarea Gorgonei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Franţa, decapitarea Gorgonei

  Violentă, înverşunată, incertă...campania pentru prezidenţialele Franţei din primul tur. S-a calificat un Perseu necunoscut în politică - Emmanuel Macron (mişcarea En Marche), cu 23,9% , secondat de o „gorgonă” cu vechime, Marine Le Pen, şefa partidului antieuropean şi antimigraţie Frontul Naţional, cu 21,4% din voturi.

 • AFP: Ştirile false alimentează euroscepticismul în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AFP: Ştirile false alimentează euroscepticismul în România

  Agenţia AFP a publicat o analiză în care atrage atenţia asupra răspândirii ştirilor false în România, fenomen ce ar putea continua să ia amploare, în condiţiile în care ţara noastră este considerată “veriga slabă a proiectului european”.

 • Alegerile din Olanda: Un vot pentru
UE-15
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din Olanda: Un vot pentru UE-15

  Alegerile din Olanda au eliminat spectrul Nexit şi au demonstrat că ascensiunea populismului eurofob nu e o fatalitate. Dar rezultatul scrutinului favorizează proiectul revenirii vechilor state membre ale UE la un cerc restrâns. O perspectivă în care România va suferi consecinţa timpului irosit de la aderare până acum.

 • Brexit. Săptămâna de foc a Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brexit. Săptămâna de foc a Europei

  Referendumul din 23 iunie din Marea Britanie privind apartenenţa ţării la blocul comunitar, dar şi alegerile care vor avea loc duminică în Spania ar putea schimba fundamental Uniunea Europeană.

 • Proiecţii pentru Europa 2016: incertitudini, probleme, speranţe, provocări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiecţii pentru Europa 2016: incertitudini, probleme, speranţe, provocări

  Nimic nu va fi nici simplu, nici linear în Europa anului 2016. Acesta este avizul unanim al analiştilor de risc care scot în evidenţă diversitatea şi amploarea riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul nostru în perioada următoare dar şi, în paralel, subliniază viteza cu care se desfăşoară mutaţiile în spaţiul decizional politic, aflat acum sub o presiune extraordinară de a găsi soluţii.

 • Bruxelles, atenţie la alegerile din Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bruxelles, atenţie la alegerile din Europa!

  Fleishman Hillard, o comapnie de comunicaţii la nivel global, specializată în relaţii publice, afaceri publice, marketing şi mass-media, a publicat de curând acest infografic, atrăgând atenţia asupra viitoarelor alegeri din Europa.

 • Europa la răscruce. Rasismul care ne desparte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa la răscruce. Rasismul care ne desparte

  Credeam, cu naivitate, că rasiştii nu-şi afişează pe toate gardurile „Eu sunt rasist”. Naivitatea se plăteşte. Ei afişează, mai nou, „Mândru că sunt rasist, xenofob şi antieuropean.“

 • David Cameron îndeamnă UE să fie „flexibilă şi imaginativă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Cameron îndeamnă UE să fie „flexibilă şi imaginativă”

  Premierul britanic David Cameron i-a îndemnat joi pe omologii săi europeni să fie „flexibili şi imaginativi”, cu scopul de a reforma Uniunea Europeană, un proces dorit înainte de organizarea unui referendum privind menţinerea Marii Britanii în UE, relatează Reuters, citată de Mediafax.

 • DEZBATERE Moldova, între euroscepticism şi propaganda rusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Moldova, între euroscepticism şi propaganda rusă

  Politicienii proeuropeni sunt vinovaţi de creşterea euroscepticismului moldovenesc. Reforma justiţiei ar putea salva ideea europeană şi visul european al Republicii Moldova, însă speranţele, unei bune părţi a populaţiei, pentru această reformă au murit, sunt concluziile unei dezbateri iniţiate de Adevărul Moldova.

 • Euroscepticismul în
rândul tinerilor – un pericol şi pentru România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Euroscepticismul în rândul tinerilor – un pericol şi pentru România?

  În mod tradiţional, percepţia despre euroscepticism este aceea că el reprezintă un fenomen mai degrabă asociat unor persoane cu vârste mai înaintate, la nivelul cărora există o oarecare formă de conservatorism şi de ataşament faţă de o serie de valori tradiţionale. Însă, dacă ne uităm la evoluţia acestui fenomen din ultimii ani vedem că lucrurile nu mai stau neapărat aşa.

 • Este Integrarea Europeană a Republicii Moldova
ireversibilă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este Integrarea Europeană a Republicii Moldova ireversibilă?

  Acordul de Asociere cu UE poate fi un moment de cotitură istorică în evoluţia de mai departe a ţării noastre. Acesta este o şansă unică de a cataliza puternic procesul de modernizare a Republicii Moldova, având ca vehicul integrarea europeană. Este capabilă clasa politică şi societatea să fructifice această oportunitate?  Suntem noi în măsură să asigurăm ireversibilitatea integrării europene a Republicii Moldova?