Stiri despre editura nemira

  100 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Campanie de informare şi sensibilizare pe subiectul violenţei domestice cu ocazia lansării „Vânătăi ascunse“, cartea jurnalistei Rachel Louise Snyder
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie de informare şi sensibilizare pe subiectul violenţei domestice cu ocazia lansării „Vânătăi ascunse“, cartea jurnalistei Rachel Louise Snyder

  Editura Nemira lansează „Vânătăi ascunse: Ce nu ştii despre violenţa domestică te poate ucide“, cartea jurnalistei Rachel Louise Snyder despre fenomenul „terorismului intim“ şi extinderea violenţei domestice în SUA, cu studii de caz, analize şi portrete, istorii personale şi miturile care înconjoară această temă în discursul public: transformarea victimei în vinovat, violenţa recurentă la agresori, ideea că violenţa domestică e o chestiune tabu.

 • FRAGMENT „Bărbatul cu haină roşie“, cel mai nou roman al lui Julian Barnes, a apărut în limba română, în traducerea lui Radu Paraschivescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Bărbatul cu haină roşie“, cel mai nou roman al lui Julian Barnes, a apărut în limba română, în traducerea lui Radu Paraschivescu

  Cel mai nou roman al lui Julian Barnes (câştigător al Man Booker Prize pentru „Sentimentul unui sfârşit”), „Bărbatul cu haină roşie”, a apărut în limba română, în colecţia Babel a Editurii Nemira, traducerea aparţinându-i lui Radu Paraschivescu. „Adevărul” prezintă în premieră un fragment din romanul lui Barnes.

 • FRAGMENT „Lady Sings the Blues“, autobiografia lui Billie Holiday. „Oamenii simţeau nevoie să riposteze ori de câte ori vedeau un alb însoţit de o negresă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Lady Sings the Blues“, autobiografia lui Billie Holiday. „Oamenii simţeau nevoie să riposteze ori de câte ori vedeau un alb însoţit de o negresă“

  În autobiografia ei, Billie Holiday oferă cititorului o lecţie dură despre sinceritate, pornind de la copilăria cumplită, petrecută la Baltimore (unde făcea comisioane pentru un bordel ca să-i poată asculta pe Louis Armstrong sau Bessie Smith), şi ajungând până pe scenele din Harlem şi în sălile arhipline unde a susţinut spectacole alături de Count Basie Orchestra. „Adevărul” prezintă un fragment din cartea recent publicată de Editura Nemira.

 • Alexandra Rusu, redactor-şef Nemira: „Antologia «Izolare» e mai mult decât un jurnal de trăiri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandra Rusu, redactor-şef Nemira: „Antologia «Izolare» e mai mult decât un jurnal de trăiri“

  Impulsionată de criza pe care o traversăm, editura Nemira realizează o antologie e-book despre izolare şi singurătate, despre prezent, despre sentimente noi şi vechi. Coordonatoarea volumului, Alexandra Rusu, povesteşte despre cum propriile trăiri au dat naştere ideii cărţii şi explică de ce editura a ales ca încasările să meargă către Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

 • Minunate
poveşti şi fapte teatrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunate poveşti şi fapte teatrale

  Întâmplarea, poate şi faptul că protagonistul volumului „Alexandru Darie-Spectacole de poveste” datorat tenacităţii criticului Doina Papp şi bunăvoinţei editurii Nemira, mi-a fost în vremea tinereţii noastre comune orădene prieten, dar şi, într-un anume fel, profesorul meu de teatru, adică cel ce m-a iniţiat în ceea ce înseamnă minunea naşterii unui spectacol, fac să ştiu ceva mai multe despre laboriosul proces de elaborare al cărţii.

 • Autobiografia din biblioteca personală, în „Sfârşitul bibliotecii mele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autobiografia din biblioteca personală, în „Sfârşitul bibliotecii mele“

  Alberto Manguel, eseistul cunoscut cititorilor români din "Biblioteca nopţii", "Istoria lecturii" şi "Un cititor în pădurea din oglindă", se opreşte de data aceasta la tema bibliotecii personale ca autobiografie în volumul "Sfârşitul bibliotecii mele". apărut la editura Nemira, în traducerea lui Bogdan-Alexandru Stănescu.

 • Peter Brook şi
adevărurile sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Brook şi adevărurile sale

  Peter Brook face parte din acea categorie rarissimă şi cu atât mai valoroasă de practicieni ai scenei (regizori, actori, scenografi) care au în portofoliu şi o activitate teoretică importantă. Risipită în cărţi, articole şi interviuri, acestea din urmă depăşind cu mult condiţia de declaraţii circumstanţiale.

 • O carte de referinţă, mereu actuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte de referinţă, mereu actuală

  „Teatrul absurdului“ înseamnă şi astăzi, la aproape 60 de ani de la apariţia primei ediţii, o carte fundamentală. Avem de-a face cu o scriere clasică a teatrologiei universale, cu o lucrare a cărei lectură, consultare periodică este obligatorie pentru oricine doreşte să deţină o imagine clară şi competentă, chiar dacă de etapă, asupra unui fenomen deopotrivă estetic, literar, teatral ce a marcat puternic şi decisiv cultura secolului al XX-lea.

 • FRAGMENT Autobiografia lui Anthony Quinn, „Păcatul originar”, a apărut în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Autobiografia lui Anthony Quinn, „Păcatul originar”, a apărut în librăriile româneşti

  Autobiografia lui Anthony Quinn, „Păcatul originar”, apărută la editura Nemira în colecţia Yorick de arte ale spectacolului, este relatarea foarte personală şi pasionantă a vieţii neuitatului actor din spatele lui „Zorba Grecul”: povestea unui bărbat care acceptă cu greutate dragostea necondiţionată şi care rămâne marcat de pierderea fiului său la o vârstă fragedă. „Adevărul” prezintă în premieră un fragment din autobiografia celebrului actor.

 • Poeto-etica lui Wajdi Mouawad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poeto-etica lui Wajdi Mouawad

  Cum-necum, intenţia de a aşterne pe hârtie câteva gânduri prilejuite de lectura cărţii de dialoguri dintre Wajdi Mouawad şi Sylvain Diaz „Totul este scriitură“ (Editura Nemira, Bucureşti, 2018) îmi impune două întoarceri în timp.

 • O veritabilă bucurie, o
sărbătoare a cunoaşterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O veritabilă bucurie, o sărbătoare a cunoaşterii

  A fost o vreme când până şi cele mai moderne, mai sofisticate, mai desprinse de critica aşa-zis universitară (adică veche, biografică) şi mai apropiate de „noua critică“ istorii ale literaturii franceze dovedeau un interes scăzut pentru „Bouvard et Pécuchet“, romanul neterminat al lui Flaubert. La care acesta începuse să lucreze prin 1872 şi care a apărut postum în anul 1881.

 • George Banu, colecţionarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, colecţionarul

  Toţi cei care practică scrisul cu destinaţie publică ştiu că una dintre cele mai dificile etape din redactarea unui articol este aşternerea pe hârtie (mă rog, pe ecranul computerului) a frazei de început.

 • Adrian Mihălţianu, scriitorul român finalist într-o
competiţie de 5 milioane de dolari: „Românii au încă mania să arate altora că nu mai sunt
săraci”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Mihălţianu, scriitorul român finalist într-o competiţie de 5 milioane de dolari: „Românii au încă mania să arate altora că nu mai sunt săraci”

  Anual, fundaţia suedeză Global Challenges, înfiinţată de miliardarul suedez, originar din Ungaria, László Szombatfalvy, organizează un concurs de proiecte globale, premiat cu 5 milioane de dolari. În acest an, printre finalişti se regăseşte şi un român, Adrian Mihălţianu, scriitor de SF.

 • Diplomaţie culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diplomaţie culturală

  Am citit în ultimii ani - constat cu stupoare câţi sunt, zece la număr, exclamând fugit irreparabile tempus! - câteva cărţi excepţionale dedicate Franţei.

 • „Istoria povestită copiilor”, o serie de romane pentru copii, despre personaje istorice precum Decebal, Menumorut sau Mircea cel Bătrân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Istoria povestită copiilor”, o serie de romane pentru copii, despre personaje istorice precum Decebal, Menumorut sau Mircea cel Bătrân

  O serie de romane menită să îi familiarizeze pe micii cititori cu istoria şi legendele românilor apare la editura Nemi de carte pentru copii. „Istoria povestită copiilor”, de Simona Antonescu, şi ilustrată de Alexia Udrişte, prezintă istoria României prin ochii a doi fraţi gemeni pe nume Ilinca şi Călin. Fiecare volum are în centru un personaj istoric, precum Decebal, Mircea cel Bătrân, Menumorut, Dimitrie Cantemir sau regele Mihai.

 • O ofrandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ofrandă

  În seria excepţionalelor recuperări bibliografice prilejuite de „Colecţia de cărţi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu”, un loc de maximă importanţă revine, fără doar şi poate, scrierii “Gânduri pentru actor despre tehnica actorie” datorată actorului şi teoreticianului ruso- american Michael Chekhov.

 • 10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO

  Stefan Iordache ar fi împlinit pe 3 februarie, 77 de ani, fiind născut in 1941, în Calafat, judeţul Dolj. În 2018, pe 14 septembrie, se împlinesc 10 ani de la moartea marelui actor. A slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând memorabil rolurile Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea şi Barrymore. A jucat şi în film, a avut  o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune.

 • Geografia intimă a uşii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geografia intimă a uşii

  Simte nevoia, cumva pe neaşteptate, însă perfect logic, George Banu în cartea sa intitulată „Uşa, o geografie intimă“, tradusă excepţional în româneşte de Anca Măniuţiu (Editura Nemira, Bucureşti, 2017), carte dedicată felului în care acest auxiliar al existenţei noastre zilnice se regăseşte în teatru şi pictură, să ne împărtăşească câteva gânduri despre ceea ce înseamnă eseul.

 • George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT

  Un nou volum semnat de George Banu a fost lansat duminică, 22 octombrie, în Festivalul Naţional de Teatru – „Uşa, o geografie intimă”, apărut la Nemira, „editura de suflet” a autorului, după cum remarca Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT.

 • Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“

  Refac, la două sau trei luni distanţă, extraordinara, superba experienţă a recitirii unei mari cărţi. Am revenit la vreo 14 ani de la prima întâlnire la volumul lui Lucian Pintilie „Bricabrac - De la coşmarul real la realismul magic“, reeditat cu o seamă de adăugiri care, la lectură, se dovedesc a fi de indubitabilă substanţă, de editura bucureşteană „Nemira“, în colecţia „Yorick“.

 • La o
recitire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o recitire

  Recitesc, de data aceasta în excelenta traducere românească a lui Vlad Russo, cartea pe care marele critic de teatru de origine română George Banu i-a dedicat-o lui Cehov. Volumul, care în varianta lui în limba franceză se numea simplu „Cehov”, are acum un nou titlu.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“

  Un eveniment special dedicat regizorului Lucian Pintilie (83 de ani) va avea loc cu ocazia lansării volumului "Bricabrac", într-o ediţie revizuită şi adăugită, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului a Editurii Nemira. Lansarea va avea loc joi, 29 iunie, la Cinema Elvira Popescu. Vor participa la lansare, alături de regizor, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Corina Şuteu, Mihai Chirilov.

Modifică Setările