Stiri despre demnitari

  85 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente

  Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

 • Ministrul Muncii, despre reducerea salariilor demnitarilor: Solidaritate indiferent de funcţia pe care o ocupi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Muncii, despre reducerea salariilor demnitarilor: Solidaritate indiferent de funcţia pe care o ocupi

  Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, afirmă, referindu-se la o reducere a veniturilor demnitarilor, că un act normativ care să prevadă acest lucru nu a fost încă finalizat, iar decizia va fi luată „în echipă”, pentru că este nevoie de solidaritate indiferent de funcţiile pe care unii le ocupă. Alexandru precizează că „este o chestiune de zile” până când o decizie în acest sens va fi făcută publică.

 • Surse. Guvernul ia în calcul o nouă OUG. Miza: pensiile speciale pentru primari, salariile demnitarilor şi amenzile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse. Guvernul ia în calcul o nouă OUG. Miza: pensiile speciale pentru primari, salariile demnitarilor şi amenzile

  Guvernul Orban ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea OUG 114, modificată deja prin angajarea răspunderii, însă contestată de PSD la CCR. Miza: prorogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, plafonarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi a punctului de amendă, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul.

 • Tudorel Toader vrea să îi pedepsească pe demnitarii care îşi denigrează ţara. „Dacă nu poate să-i aducă servicii, este obligat să nu-i aducă deservicii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudorel Toader vrea să îi pedepsească pe demnitarii care îşi denigrează ţara. „Dacă nu poate să-i aducă servicii, este obligat să nu-i aducă deservicii“

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, miercuri, în Parlamentul European, că există ţări cu un stat de drept mai ridicat decât România, care îşi sancţionează demnitarii ce îşi denigrează ţara, cu trimitere la europarlamentarii români care au criticat Guvernul la Bruxelles. "Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naţionale, ci nicidecum de a denigra ţara de origine", a afirmat Tudorel Toader.

 • Primii contribuitori ai ţării şi câştigătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primii contribuitori ai ţării şi câştigătorii

  Partidele la putere se pot baza fără probleme pe voturile acestor cetăţeni conştiincioşi la viitoarele alegeri, chiar dacă numărul acestora se va diminua din cauza deceselor ce vor surveni între timp. Aceasta nu-i o problemă pentru aspiratoarele de voturi, deoarece numărul decedaţilor va fi înlocuit şi înmiit cu alţi doritori să pună ştampila pe roşu, care vor fi doritori să-şi arate recunoştinţa faţă de marele partid!

 • Măcelăria România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măcelăria România

  Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi, contribuabilii nu v-ar mai plăti luxul şi privilegiile? Ar face grevă fiscală. Ce aţi păţi dacă poporul îndobitocit, batjocorit şi minţit continuu v-ar lua la pietre pe străzi şi v-ar alunga din instituţiile statului? Ce aţi mai fi voi, înalţilor, dacă v-ar fi confiscate averile ilicite? Aţi ajunge mai săraci decât cei pe care, cu prostie naţională, patriotică, tradiţională, îi faceţi voi săraci acum!

 • Doamna premier Dăncilă, faceţi ceva pentru România reală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna premier Dăncilă, faceţi ceva pentru România reală

  Alooo...doamna Premier, ştiţi că jumătate de ţară este sub ape? Că zeci de judeţe, sute de gospodării şi mii de oameni sunt loviţi de puhoaie, că se luptă să supravieţuiască în faţa naturii dezlănţuite? Nu sunt dintre cei cu tricouri albe aduşi să lupte contra statului paralel! Pe românii loviţi de calamităţi nu-i întreabă demnitarii cum rezistă, cum supravieţuiesc, de ce au nevoie, ce vor face în continuare?

 • Statul creşte alocaţiile de hrană şi cazare pentru funcţionarii aflaţi în delegaţie şi nu mai cere documente justificative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul creşte alocaţiile de hrană şi cazare pentru funcţionarii aflaţi în delegaţie şi nu mai cere documente justificative

  Ministerul Finanţelor a postat spre dezbatere un proiect de hotărâre prin care majorează sumele decontate funcţionarilor aflaţi în delegaţie, fără a le mai cere documente justificative. Excepţie fac demnitarii şi persoanele care ocupă funcţii de conducere asimilate demnitarilor, cărora li se decontează integral cheltuielile în baza documentelor justificative, chiar dacă depăşesc limita impusă de lege.

 • Gunoaie de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gunoaie de oameni

  „Primăria promite o vară fără gunoaie!“ Titluri de presă ne arată o imagine „idilică“ despre mereu surprinzătoarea noastră patrie: „România, sufocată de gunoaie!“ „Sat îngropat în gunoaie!“ „Gunoi la locul de joacă!“ „Oraşul geme de gunoaie! Garda de Mediu doarme!“ „România, ţara unde oamenii mănâncă din gunoaie!“ „România, groapa de gunoi a Europei!“ „Munţi de gunoaie pe malurile apelor!“

 • „Divorţul“ Guvern-SPP ridică probleme de legalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Divorţul“ Guvern-SPP ridică probleme de legalitate

  Ruptura dintre Guvern şi SPP este oficială. Premierul Viorica Dăncilă a renunţat la protecţie, şi odată cu ea toţi membrii Cabinetului. Asta după ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful serviciului că se amestecă în treburile PSD.

 • Pahonţu de la SPP, noul inamic al PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pahonţu de la SPP, noul inamic al PSD

  Decizie fără precendent în Guvern. Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din guvernul său au renunţat la escorta Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor aduse şefului Serviciului, Lucian Pahonţu, de către liderul PSD Liviu Dragnea. În schimb, Viorica Dăncilă vrea ca paza să-i fie asigurată de jandarmi. Asta deşi potrivit specialiştilor în drept acest lucru este ilegal.

 • Vrei să fii tratat mai bine în sistemul de sănătate? Fă-te demintar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să fii tratat mai bine în sistemul de sănătate? Fă-te demintar!

  În Republica Moldova se atestă un acces diferenţiat la serviciile de sănătate. Persoanele cu demnitate publică, funcţionarii, se tratează în condiţii mult mai bune decât restul cetăţenilor, dar o fac pe banii contribuabililor, a declarat Ghenadie Ţurcanu, coordonator de programe la Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (PAS).

 • Salariile demnitarilor scad. Iohannis şi Grindeanu pierd 1.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salariile demnitarilor scad. Iohannis şi Grindeanu pierd 1.000 de lei

  Preşedintele Klaus Iohannis pierde peste 1.000 de lei la salariu în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de la 1 aprilie 2017 pentru veniturile mai mari de cinci salarii medii brute pe economie, şeful statului ajungând să câştige 15.108 lei pe lună, faţă de 16.201 lei în prezent, într-o situaţie similară fiind premierul, şefii Parlamentului, miniştrii şi alţi demnitari de rang înalt, cu venituri mari.

 • Republica
generalului Izmană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica generalului Izmană

  Ceea ce şochează în afacerea tenebroasă a morţii tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigină, afacere în care este implicat nu doar până peste epoleţii câştigaţi la apelul de seară, nu doar până în gât, nu numai peste fălcile tot mai proeminente, ci şi până peste chipiu ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea, este atitudinea sfidătoare a demnitarilor noştri.

 • Ce maşini conduc demnitarii Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce maşini conduc demnitarii Republicii Moldova

  Deputaţii Angel Agache şi Victor Roşca sunt demnitarii cu cele mai multe automobile declarate, fiecare având câte patru la număr. În cazul primului, valoarea automobilelor e de peste 1,2 milioane de lei, iar maşinile celui de-al doilea costă peste 280 de mii de lei. Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a realizat un top al demnitarilor cu cele mai multe maşini şi l-a publicat pe pagina avere.md.

 • Demnitari comunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demnitari comunişti

  „Weekend Adevărul“ publică de la o vreme foarte utile „dosare“ ale protagoniştilor politici din regimul comunist. Bine informate, în general, aceste portrete-biografii nu-şi „divulgă“ sursele, cum ar fi totuşi normal, nu numai fiindcă este o regulă valabilă şi în jurnalism, dar, între altele, şi pentru a nu le atribui autorilor eventuale erori provenite din bibliografie, mai cu seamă că nu poate fi vorba de o contribuţie personală.

 • Universităţile româneşti,
misiune imposibilă: să fie cinstite!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile româneşti, misiune imposibilă: să fie cinstite!

  Mulţumesc dnei dr. Oana Lupu pentru sprijinul acordat. Un proiect de OUG, publicat spre dezbatere publică, retrage atribuţia Consiliului Naţional de Etică de a evalua tezele de doctorat ale demnitarilor. Demnitarii intră în rândul muritorilor de rând: vor fi evaluaţi de către universităţile care le-au acordat titlul doctoral.

Modifică Setările