crap - ultimele știri
Un pește ciudat a fost prins într-un lac din SUA. Potrivit pescarilor, este vorba de un crap. Captura a fost numită „peștele Cernobîl” deoarece are două capete, patru ochi și două guri.
Cele două lacuri de acumulare de pe râul Jiu, din municipiul Târgu Jiu, au fost populate, joi, 31 martie, cu 1.600 kg de crap comun.
Comisia Europeană a aprobat miercuri înscrierea produsului românesc "Salata tradiţională cu icre de crap" în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG), informeză Executivul comunitar.
Zeci de kilograme de peşte, din speciile somn şi crap, au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni care au acţionat pentru combaterea pescuitului ilegal.
Vânătoarea şi pescuitul sunt pasiunile a două femei, o învăţătoare şi o doctoriţă, care au cu ce se lăuda în domenii ce par a fi în principal apanajul bărbaţilor
Elena Cuza, soţia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, îşi doarme somnul de veci, din 1909, în biserica din curtea conacului de la Soleşti.
O botoşăneancă a reuşit să readucă la viaţă două delicatese boiereşti de acum aproape două secole. Sunt preparate cu peşte şi respectă întocmai reţetarul bucătarilor de la fostul conac boieresc din comuna botoşăneană Drăguşeni.
Cel mai mare concurs international de pescuit la crap al anului organizat de clubul sportiv Pelicanul se va desfăşura în perioada 26-30 august pe lacul Săruleşti din judeţul Călăraşi.
După Delta Dunării, zona Dunării de Jos - află în „patrulaterul” Galaţi-Brăila-Măcin-Isaccea - este pe locul al doilea în topul preferinţelor pescarilor sportivi din România. „Adevărul” vă oferă un mic ghid de pescuit în zonă, cu detalii foarte folos...
Acţiunea a fost organizată de Consiliul Judeţean Galaţi, în calitate de administrator al bălţii. În ultimele 12 luni, luciul de apă cu suprafaţa de 28 de hectare a primit pentru repopulare 5,5 tone de caras şi 4 tone de crap.
Pe masa întinsă „tremurau în castroane piftii îngălbenite de grăsime al căror adânc e întunecat de câte o aripă sau picior de curcan“. Aşa începe Ion Marin Sadoveanu să istorisească un ospăţ în cartea „Sfârşit de veac în Bucureşti“
Gustul savuros al crapului gătit la cuptor stă în compoziţia cu care este umplut, un amestec de ingrediente şi arome care vrăjeşte simţurile....
Scriitorul Mihail Sadoveanu spune, în „Valea Frumoasei“, că icrele de crap sunt mai bune decât cele de ştiucă şi cele negre, numai că această salată trebuie cu rânduială făcută: adică să toarne untdelemnul un chior, să picure lămâia un zgârcit şi să ...
Crapul este unul dintre cei mai gustoşi peşti care se găsesc în apele şi în supermarketurile din România. Carnea de crap se poate consuma fiartă, prajită, friptă, afumată, marinată şi poate fi gătită la grătar....
Peştele a fost cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi. Greutatea medie a crapului cu care a fost populată balta Zătun este de aproximativ un kilogram....
Piaţa de peşte din ţara noastră are un nivel redus din punct de vedere al pescuitului şi al producţiei, fiind cunoscută în străinătate datorită gustului bun şi a calităţii peştelui românesc.
Uica Mihai, bucătar din Caraş-Severin, spune că a crescut pe malul Dunării, de unde a şi aflat multe reţete de preparat peştele de la bătrânii locului....
Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi....
Doi bărbaţi şi două femei, cu vârsta cuprinsă între 27 şi 38 de ani, sunt cercetaţi pentru comercializarea fără forme legale a peştelui, după ce oamenii i-au surprins în decurs de câteva ore pe strada Aleea Comerţului din Galaţi încercând să vândă pe...
Un gălăţean de 31 de ani a fost prins de poliţişti când vindea peşte direct din portbagajul maşinii personale pe o stradă din Brăila. Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional....
Poliţiştii ialomiţeni au acţionat ieri, 18 septembrie., pe raza judeţului, sub coordonarea poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal.
Carnea de peşte este uşoară şi gustoasă şi poate fi gătită şi în această perioadă, chiar dacă unii ţin Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel....
Dacă vă place piftia şi vreţi să încercaţi ceva nou şi gustos, puteţi să gătiţi acest preparat din carne de peşte...
Carnea de peşte este bogată în vitamine şi nu îngraşă. Este important să consumăm peşte proaspăt, de preferinţă şalău, păstrăv sau crap....
Plachia este una dintre mâncărurile tradiţionale româneşti de peşte, cu un sos dulce-acrişor, pe baza de ceapă. Pentru preparare se foloseşte peşte alb cu carnea dulceagă, crapul fiind peştele ales cel mai des....
După mesele tradiţionale de Crăciun, bogate în preparate din carne de porc, putem încerca şi alternative pentru masa de Revelion, iar cea mai generoasă ofertă în acest sens este o masă de peşte. Carnea de peşte nu este doar bogată în acizi graşi Omeg...
În ultimele zile, Serviciului de Poliţie specializat făcut o serie operaţiuni în Delta Dunării cu scopul de a proteja fondul piscicol şi de a pune mâna pe braconieri. Au fost confiscate o barcă dotată cu motor, 10 setci tip monofilament, în lungime d...
Plachia de peşte la cuptor este una din cele mai gustoase mâncăruri de peşte şi este cel mai des întâlnită în Dobrogea sau pe cursul Dunării....
Preparatul face deliciul pescarilor din oraşele limitrofe Dunării şi se găteşte extrem de uşor. Ideea a pornit de la pescarii brăileni, care s-au gândit să ia o parte din carnea de peşte folosită la tradiţionala ciorbă de peşte şi să o folosească pen...
Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delici...
Este pur şi simplu delicioasă servită alături de mămăliguţă caldă. După o perioadă în care ai mâncat doar preparate grase, această saramura de peşte va fi mai mult decât binevenită....
Când te-ai săturat de carnea de porc şi vrei un preparat mai uşor, încearcă această reţetă de crap la cuptor. Este un preparat delicios şi sănătos ....
Secretul acestui preparat este berea neagră, care-i va da peştelui un gust deosebit. Încearcă şi tu reţeta de file de crap în sos de bere şi vei descoperi un preparat delicios....
La mesele festive, prepară-le celor dragi o mâncare delicioasă. Înlocuieşte carnea de porc cu cea de peşte, iar sarmalele îi vor cuceri negreşit pe invitaţii tăi....
Am gătit mult peşte în ultima vreme. Şi m-am văzut pusă în situaţia de a-mi pune mintea şi imaginaţia la încercare pentru a crea fel şi fel de preparate noi cu peşte. Ultima dată am încercat o reţetă de crap în sos picant de roşii şi ceapă, o mâncare...
Pescarii înrăiţi se pot relaxa, în judeţul Călăraşi, pe malul Dunării, în zone cu farmec aparte şi peisaj de vis, unde au ocazia să le pice în undiţă peşti de până la 10 kilograme bucata. Păcuiul lui Soare e un loc rupt de civilizaţie, cu privelişte ...
Acestă reţetă este perfectă pentru un prânz în familie. Aşadar uite cât de simplu este să prepari crap prăjit cu cartofi.
Am pregătit pentru voi un delicios crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel care poate fi vedeta unui meniu în familie şi nu neapărat numai la ocazii speciale. Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, încearcă această reţetă.
Un pescar pasionat din SUA, Ron Hopper, de 64 de ani, a murit de cancer înainte de a avea ocazia să meargă într-o mult aşteptată vacanţă la pescuit, în Thailanda, alături de prietenii săi Paul Fairbrass şi Cliff Dale, ambii în vârstă de 65 de ani.
Această ciorbă de crap este un preparat uşor şi nu îţi trebuie cine ştie ce îndemânare în bucătărie pentru a fi delicioasă. Sunt câteva ingrediente-cheie, pe care este musai să le pui în această ciobă de crap, aşa cum este leuşteanul, orezul şi borşu...
Despre roşii, care sunt un ingredient principal al acestei reţete de plachie de crap cu orez şi sos brun, trebuie să ştii că sunt un inamic al colesterolului. Ca să nu ai probleme cu „colesterolul rău“ este bine să consumi 200 g de roşii proaspete, l...
„Adevărul” vă prezintă topul celor mai mai mari peşti pescuiţi în Dunăre. Chiar dacă morunul de 900 de kilograme domină topul, nu sunt de lepădat nici uriaşii din lumea celor mici: şalăul de 21 de kilograme şi carasul de 5,2 kilograme.
Operaţiunea a fost coordonată de Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a vizat judeţelele Galaţi, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea. Descinderile s-au desfăşurat în perioada 6-9 august....
O saramură adevărată se pregăteşte numai cu peşte din Dunăre. Şi pentru că este praznic mare, Schimbarea la faţă a Domnului, când se face dezlegare la peşte, o pasionată de arta culinară din Bărăgan ne propune o reţetă de nerefuzat: saramură de crap....
Mircea cel Bătrân, Constantin Brâncoveanu, dar şi alţi domnitori aveau plăcerea de a mânca peşte proaspăt din heleşteele domneşti de la Târgovişte şi Nucet. La Nucet, heleşteul chiar a fost baza de plecare către înfiinţarea celei mai mari staţiuni de...
Cea de-a treia ediţie a concursului de pescuit ” Cupa municipiului Alexandria la crap” a demarat joi. Concursul în care sunt puse în joc premii substanţiale se va încheia duminică.
Încercăm astăzi o reţetă nouă delicioasă! Şi este dovada clară că peştele poate fi preparat şi altfel decât pe grătar, prăjit sau la cuptor. Iar dacă vrei să faci un fel de mâncare festiv, propunerea noastră este şi mai bună, incearca cea mai buna re...
Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Supraveghere şi Control Naval aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au depistat o persoană care bracona în zona de protecţie a golfului Mraconia, la km fluvial 967 al Dunăr...
Celebrul dicton comunist „nicio masă fără peşte“ s-a transformat după Revoluţie în „niciodată peşte“: consumul de peşte a scăzut în România de la peste 8 kilograme pe locuitor în anul 1989 până la 4,5 kilograme pe cap de locuitor şi reprezintă doar o...
Pescar până-n măduva oaselor, Traian Petrar e singurul clujean care a făcut parte din lotul naţional al României din 2012 care a adus ţării titlul de campioană mondială la pescuit crap. Are 34 de ani şi „simte unde sunt peştii“, ca un al şaşelea si...
Bazinele acvatice aflate în gestiunea Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova vor fi populate, în premieră, cu larve de peşte.
Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit doi bărbaţi din Tulcea care transportau cantitatea de 439 kilograme de peşte fără documente justificative....
Scrumbiile de Dunăre lipsesc aproape cu desăvârşire de pe tarabele pieţelor brăilene, iar dacă se găsesc au preţuri foarte mari, de 28 – 30 lei per kilogram. Comercianţii se plâng că nu s-au mai confruntat niciodată cu o asemenea penurie de scrumbii ...
Românii care nu vor să rămână prizonierii propriilor case în acest weekend sunt aşteptaţi la malul mării, pentru a cutreiera cherhanalele, dar şi la munte, la o plimbare...
Poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 875 metri de plasă monofilament a cărei deţinere şi utilizare este interzisă prin lege şi 140 kilograme de peşte din diferite specii....
Peştele nu trebuie să îţi lipsească din alimentaţia zilnică. Acestă reţetă este perfectă pentru un prânz în familie.
„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde...
Peştele, pregătit cu pricepere, poate fi o adevărată delicatesă culinară. Ai nevoie doar de un strop de imaginaţie, de câteva ingrediente şi de multă dragoste....
Regia de apă şi canal din Focşani a populat laguna unde se deversează apele staţiei de epurare cu puiet de peşte, pentru a dovedi că apa uzată se întoarce curată în natură.