Stiri despre afectiuni

  348 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai bizare boli mintale. Afecţiunea care-i face pe bolnavi să se creadă morţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bizare boli mintale. Afecţiunea care-i face pe bolnavi să se creadă morţi

  Cele mai multe dintre aceste afecţiuni sunt rare, iar unele ar putea să pară, cel puţin la prima vedere caraghioase, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Ca orice boli mintale, aceste tulburări sunt luate în serios de medici, iar viaţa celor care afectaţi direct, dar şi vieţile apropiaţilor, se pot transforma într-un adevărat coşmar.

 • Moduri prin care menţii ochii frumoşi şi sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moduri prin care menţii ochii frumoşi şi sănătoşi

  Ştim că ochii sunt foarte sensibili şi că necesită mai multă atenţie, dar şi că problemele care pot să apară la nivel ocular sunt nenumărate. Însă pentru tot există un remediu. În acest caz, de ajutor îţi sunt ingredientele din bucătărie.

 • Ce rişti când nu ai grijă de tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rişti când nu ai grijă de tine

  Pentru a menţine corpul sănătos, este foarte important să fie evitate şi prevenite problemele mentale şi fizice. Sănătatea fizică este strâns legată de alimentaţia pe care o ai. Dacă stilul de viaţă este unul sănătos, nu numai că este menţinut un control asupra greutăţii, ci scade şi riscul de îmbolnăvire.

 • Cum vor putea medicii să ne reţină permisele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor putea medicii să ne reţină permisele

  Şoferii vor fi obligaţi să se prezinte la control medical dacă un medic le descoperă o afecţiune care le-ar afecta capacitatea de a conduce. În cazul în care refuză examinarea, şoferii ar putea să rămână pietoni. Prevederile apar într-un proiect de lege aflat în dezbaterea deputaţilor.

 • Ce este hipnoterapia. Lista afecţiunilor care ar putea fi tratate prin hipnoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este hipnoterapia. Lista afecţiunilor care ar putea fi tratate prin hipnoză

  Hipnoza utilizată în scopuri terapeutice se numeşte hipnoterapie. Este folosită pentru modificarea comportamentului sau atitudinilor unui subiect, precum şi într-o serie de afecţiuni, printre care se numără oanxietatea, bolile asociate cu stresul, controlarea durerii şi dezvoltarea personală.

 • Ce se întâmplă în corp când este deshidratat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în corp când este deshidratat

  Ştim că apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului, dar mulţi obişnuim să bem apă numai când ne este sete, nu-i aşa? Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme.

 • Hipotiroidism: 5 simptome comune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipotiroidism: 5 simptome comune

  Hormonii tiroidieni au o legătură directă cu metabolismul. Când nivelul lor este ridicat, metabolismul acţionează la capacitate maximă, iar când este nivelul lor este scăzut, îl încetineşte.

 • Efectele insomniei asupra sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele insomniei asupra sănătăţii

  Somnul este necesar pentru odihna corpului şi minţii, dar el te ajută sistemele organismului să funcţioneze corect şi să te menţii sănătoasă, plus că metabolismul depinde de somn. Acesta este motivul pentru care există o legătură între greutate şi odihnă.

 • Ceaiul care vindecă infecţiile urinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul care vindecă infecţiile urinare

  Folosit de secole în sud-estul Asiei ca o băutură pe bază de plante fără cafeină (precum şi alimentaţie pe bază de plante şi vopsea de îmbrăcăminte), ceaiul din flori de fasolea fluturilor (Butterly Pea) a devenit din ce în ce mai consumat în întreaga lume.

 • Adevărul Live: Ce probleme ascunde amorţeala mâinilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Ce probleme ascunde amorţeala mâinilor?

  Amorţeli doar pe o parte a palmei sau pe toate degetele, de la cot în jos sau doar la nivelul pumnului, însoţite sau nu de dureri insuportabile. Despre toate acestea, despre cauzele mâinilor amorţite, precum şi despre tratamente vorbim cu dr. Oana Morari, medic neurolog cu competenţe în electromiografie, la Adevărul Live.

 • Planta care ţine microbii departe. Proprietăţile uimitoare ale rozmarinului, condimentul care vindecă rănile deschise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care ţine microbii departe. Proprietăţile uimitoare ale rozmarinului, condimentul care vindecă rănile deschise

  Folosit la condimentarea multor preparate culinare pentru gustul său delicios, aromat şi uşor amărui, rozmarinul este un extraordinar antiseptic. Proprietăţile binefăcătoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanţi pe care le conţine. Planta este foarte de bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C.

 • Care sunt afecţiunile ce provoacă cele mai groaznice dureri, potrivit medicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt afecţiunile ce provoacă cele mai groaznice dureri, potrivit medicilor

  Probabil cu toţii ne-am întrebat la un moment dat ce doare mai rău: să-ţi rupi o coastă sau să ai hernice, să ai apendicită sau să te doară plămânul? Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a alcătuit o listă a afecţiunilor care pot provoca cele mai groaznice dureri.