Dorel Sandor

Analist politic

Un neam năcăjit, inerţie, ignoranţă, indiferenţă. Să fie o definiţie?! Sau doar o stare puternic instalată. Sursă majoră pentru dinamica vieţii curente. Publică şi privată. Probabil principală, în ansamblul mecanismelor care acoperă o realitate socială pe cât de acaparatoare pe atât de toxică pentru o „respiraţie“ firească, vie, productivă la efort.

10 martie, 40 de Mucenici, 4000 de delegaţi. Figuranţi la un spectacol politic de prima mână. Reuşit. În urale prelungite şi aplauze nenumărate. Pentru o ţară căzută în banal, un banal prelungit, profund şi păgubos, evenimentul a fost strălucit.

Trăim cu impresia că 2017 este un an încheiat, într-o rutină colectivă de regândit, alunecând la vale prin forţa lucrurilor spre alte orizonturi. O privire retrospectivă, fie şi ca o listă simplă de întrebări, ar putea aprinde lumina în dormitor.

  • Dorel Sandor a publicat un nou articol acum 13 zile

    Pare un termen pretenţios, abstract, folosit mai curând pentru a atrage atenţia. Sau dimpotrivă... Cu efect de omisiune, tocmai pentru că pare elitist, sofisticat, atoateştiutor.

Vezi mai multe