Supă şi ciorbă cu limbă de vită. Secretele a două preparate delicioase, dezvăluite de un specialist în bucătărie tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorbă şi supă cu limbă de vită FOTO Mircea Groza

Există o serie de reţete pe bază de limbă de vită. Pregătită cu atenţie şi preparată corespunzător, veţi obţine cu siguranţă un deliciu culinar.

Urmând cu atenţie paşii reţetei lui Mircea Groza, un specialist în bucătărie tradiţională, veţi obţine şi o supă, şi o ciorbiţă, una mai gustoasă decât cealaltă.

Ingrediente: o limbă de vită, câteva oase, zarzavat pentru supă, o ceapă, un ardei, o bucată de varză, trei căţei de usturoi, o roşie coaptă, frunze de ţelină, sare, piper boabe

Înainte de a începe pregătirea oricărui fel de mâncare al cărui ingredient de bază îl reprezintă limba de vită, este esenţial că să o curăţaţi bine: o spălaţi cu multă atenţie, apoi o ţineţi în apă rece, împreună cu oasele de vită, după care le opăriţi. Aruncaţi apa, spălaţi din nou limba, dar şi oasele şi le puneţi la fiert în apă rece cu sare, spumând de câte ori este nevoie. Lăsaţi să fiarbă în profunzime, la foc molcom, pentru ca zeama să nu devină tulbure. Când limba s-a fiert, adăugaţi zarzavatul, ceapa, varza, usturoiul, ardeiul, frunzele de ţelină şi boabele de piper. Când legumele s-au gătit, le scoateţi pe o farfurie, împreună cu oasele, lâsând limba să mai fiarbă la foc mic, până se înmoaie. Acesta este momentul în care o scoateţi din supă, pentru ca după ce se răceşte, să îndepărtaţi pieliţa şi părţile cu grăsime.

Strecuraţi supa şi o împărţiţi în două: jumătate o veţi transforma întrâ-o ciorbă gustoasă, pe cealalta, într-o supă aromată.

Pentru ciorbă, tăiaţi un ardei roşul feliuţe, roşia o daţi pe răzătoarea mare, după care le adăugaţi în zeamă, împreună cu jumătate de limbă tăiată cubuleţe. Dacă aveţi, puneţi şi o ceapă verde tocată mărunt. Fierbeţi tăiţei în apă cu sare, strecuraţi-i şi puneţi-i în mâncare; nu uitaţi de zarzavatul fiert şi tocat. Săraţi şi piperaţi după gust.

Pentru supă veţi pregăti găluşte dintr-un ou, griş şi un praf de sare. Presăraţi frunze de pătrunjel.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum se face mâncarea de carne de viţel cu găluşte. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios

Cea mai gustoasă ciorbă cu carne de viţel. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un preparat plin de savoare

Mai multe pentru tine:
Horoscop 19-25 decembrie. Taurii sunt puși în fața unei decizii, risc de pierderi pentru Săgetători
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!
Presupusul iubit al Rodicăi Stănoiu dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre relația lor. Marius Calotă spune cine moștenește averea de milioane de euro VIDEO
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
În timp ce Katy Perry e îndrăgostită lulea de Justin Trudeau, Orlando Bloom nu mai acceptă să aibă orice iubită