Securitatea transfuziilor, subiect de curs. Specialiştii spitalelor din patru judeţe, instruiţi la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadre medicale reprezentând mai multe spitale din nord-vestul României participă, în aceste zile, la Zalău, la un curs de formare profesională în domeniul securităţii transfuziilor.

Peste 80 de reprezentanţi ai spitalelor şi centrelor medicale din Cluj-Napoca, Baia-Mare, Zalău, Carei, Şimleul Silvaniei şi Borşa participă, în perioada 26-28 aprilie, la un curs de formare profesională în domeniul securităţii transfuziilor.
Intitulat "Rolul medicului curant/prescriptor în asigurarea securităţii transfuzionale", cursul este adresat personalului implicat în stabilirea admiterii la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, conservarea, distribuţia şi administrarea de sânge şi componente sanguine umane şi este organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Societatea de Medicină Transfuzională "Karl Landsteiner".

La evenimentul care va fi susţinut de conf. univ. dr. Olivia Burtă şi dr. Alina Mirella Dobrota şi-au anunţat participarea 53 de medici, 29 de asistenţi medicali, un chimist şi un biolog.
"Printre obligaţiile referitoare la hemovigilenţă sunt şi cele de a instrui medicii prescriptori. Medicii prescriptori sunt toţi medicii care indică transfuzii de sânge sau de produse de sânge pacienţilor. Este un curs pentru ceea ce înseamnă siguranţa transfuziilor, în cadrul căruia vor fi prezentate şi dezbătute aspecte privind recoltarea clasică de sânge, produsele sangvine utilizate în terapia transfuzională, riscurile terapiei transfuzionale", a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dr. Liliana Neaga.

Vă mai recomandăm:

Efectele noii salarizări din Sănătate. Fotoliile de şefi de spital, neatrăgătoare pentru medici

Strigătul de disperare al unei mame plimbate cu copilul bolnav între spitale. „Vreau să se schimbe ceva în ţara asta!“