Recidivist sălăjean trimis în judecată. I-a dat concubinei cu securea în cap şi apoi a încercat să fugă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul i-a aplicat concubinei trei lovituri cu securea în cap FOTO Arhivă

Un sălăjean în vârstă de 29 de ani, recidivist, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj sub acuzaţiile de tentativă de omor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Orbit de gelozie şi cu mintea întunecată de alcool, Bujor Banciu, un tânăr de 29 de ani din comuna Cizer, judeţul Sălaj, a fost la un pas să îşi omoare concubina. Convins că femeia alături de care trăia de şase ani nu îi este fidelă, bărbatul a pus mâna pe o secure şi cu o cruzime ieşită din comun a început să o lovească. Potrivit anchetatorilor, Banciu i-a aplicat concubinet trei lovituri în cap, cu muchia şi cu partea tăioasă a securii, provocându-i leziuni grave la nivelul capului.

Imediat după aceea, agresorul şi-a luat tălpăşiţa, fără să îi pese de soarta victimei. Ba mai mult, a încercat să fugă din ţară, în încercarea de a se sustrage urmăririi penale.

Planurile sale i-au fost date peste cap, două săptămâni mai târziu, de către oamenii legii, care i-au dat de urmă când voia să treacă fraudulos frontiera de stat. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost prins într-un autobuz ce făcea curse de Ungaria şi spera să poată ieşi din ţară folosindu-se de actul de identitate al unui prieten. De atunci, Banciu se află în spatele gratiilor.

În ceea ce o priveşte pe victima lui, aceasta a avut nevoie de 68 de zile de îngrijiri medicale. Iniţial, ea a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru ca după o zi să fie transferată la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Cluj-Napoca.

Vă mai recomandăm:

15 ani de închisoare pentru sălăjeanul care a ucis un român în Irlanda. I-a înfipt un cuţit în picior şi l-a lăsat să sângereze până la moarte

Tentativă de omor în aburii alcoolului. Un zălăuan şi-a înjunghiat fosta soţie cu un cuţit de bucătărie

Licean înjunghiat în timpul unui festival de muzică populară. Tânărul susţine, în aceste zile, Bacalaureatul