Fostul director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, condamnat pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Manole, fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, dar şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare cu suspendare. Acesta a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi l-au găsit şi ei vinovat pe Ioan Manole, considerând că tot probatoriul procurorilor este unul conform cu realitatea. 

Potrivit anchetatorilor,  în perioada 07.04.2008 – 21.12.2008, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ion Manole ar fi avizat 14 contracte de achiziţii de produse (arbuşti şi plante ornamentale, insecticide, substanţe chimice pentru efectuarea în regim propriu a lucrărilor de dezinsecţie şi deratizare), în valoare totală de  69.092 de lei de la o societate comercială la care atât el, cât şi soţia sa, Manole Elena, erau asociaţi.

Pentru toate aceste achiziţii, Ion Manole ar fi urmat procedura de achiziţie directă, valoarea produselor din cadrul fiecărei achiziţii nedepăşind echivalentul în lei a 15.000 euro, sumă de la care este obligatorie parcurgerea unei alte proceduri de achiziţie.

Ioan Manole a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  în luna mai a acestui an.

Sentinţa dată de magistraţii ieşeni nu este definitivă. 

Citeşte şi:

Fostul director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese