Fostul director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ion Manole, a fost trimis în judecată, săptămâna trecută, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii după ce ar fi avizat mai multe contracte de achiziţii de produse de la o firmă la care el şi soţia lui erau asociaţi. Prejudiciul de ridică la aproape 70.000 de lei.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în perioada 07.04.2008 – 21.12.2008, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ion Manole ar fi avizat 14 contracte de achiziţii de produse (arbuşti şi plante ornamentale, insecticide, substanţe chimice pentru efectuarea în regim propriu a lucrărilor de dezinsecţie şi deratizare), în valoare totală de  69.092 de lei de la o societate comercială la care atât el, cât şi soţia sa, Manole Elena, erau asociaţi.

Pentru toate aceste achiziţii, Ion Manole ar fi urmat procedura de achiziţie directă, valoarea produselor din cadrul fiecărei achiziţii nedepăşind echivalentul în lei a 15.000 euro, sumă de la care este obligatorie parcurgerea unei alte proceduri de achiziţie.

Totodată, pe 10 martie 2010, cu ocazia completării declaraţiei de interese, Manole ar fi omis specificarea calităţii sale şi a soţiei sale de asociaţi la  societatea  cu care Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui avea relaţii comerciale.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite