Un fost angajat din cadrul MapN, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită Foto:Arhiva
Inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită Foto:Arhiva

Nicolae Şuleapă a fost condamnat pe data de 12 noiembrie la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de infulenţă. Sentinţa dată de Tribunalul Dolj nu este definitivă.

Nicolae Şuleapă, fost angajat în cadrul MApN şi socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, a mai fost condamnat anul trecut la doi ani şi şase luni pentru trafic de influenţă.

Arestat în urma unui denunţ

Fostul angajat în cadrul MapN i-a cerut unui bărbat suma de 4000 de euro  pentru a interveni pe lângă cadre cu funcţii de conducere din MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. Nicolae Şuleapă a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 5000 de lei. 

Şuleapă şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, iar Tribunalul Dolj l-a condamnat pe data de 28 iunie la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Bărbatul a făcut recurs la Curtea de Apel, însă magistraţii i-au respins cerea.

Trimis în judecată în alt dosar  

Nicolae Şuleapă, fost angajat în cadrul MApN şi socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, a fost trimis în judecată de magistraţi într-un alt dosar de trafic de influenţă. 

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, acest dosar a fost disjuns din primul, pentru că alte două persoane păgubite de Şuleapă erau plecate în străinătate la data la care ancheta era în curs de desfăşurare. În momentul în care acestea s-au întors în ţară au povestit că i-au dat inculpatului suma de 8400 de lei pentru a le ajuta să obţină concursul la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. 

Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe data de 12 noiembrie la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sentinţa dată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite