Elevul de la „Ion Mincu“ care a ajuns în comă alcoolică la spital, sancţionat cu scăderea notei la purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de 16 ani de la un liceu vasluian „Ion Mincu“, care a ajuns în comă alcoolică la spital după ce a plecat de la şcoală, deşi era de serviciu, a fost sancţionat, miercuri, cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare cu două puncte.

Potrivit Mediafax, conducerea Liceului „Ion Mincu" Vaslui a decis ca elevul de 16 ani să fie sancţionat cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare cu două puncte. 

De asemenea, adolescentul, elev în clasa a XI-a, este obligat să participe, timp de două săptămâni, la şedinţe de consiliere la cabinetul psihologic din incinta liceului.

„Sancţiunile luate de Consiliul Profesoral împotriva acestui elev nu au fost dintre cele mai drastice, având în vedere că este la prima abatere de când urmează cursurile liceale. S-a luat legătura şi cu părinţii săi, din localitatea Tătărăni, cărora li s-a adus la cunoştinţă sancţiunea aplicată fiului lor", a declarat Ovidiu Lisievici, directorul Liceului "Ion Mincu" Vaslui.

Adolescentul a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui în după-amiaza zilei de 23 octombrie, după ce a plecat din şcoală, deşi era de serviciu, şi a mers cu nişte colegi la un bar din apropiere unde a băut mai multe pahare. El a fost transportat la spital de un echipaj al ambulanţei care l-a găsit inconştient şi cu spume la gură. 

Citeşte şi:

Adolescent în comă alcoolică în timp ce făcea de serviciu pe şcoală: băiatul de 16 ani a fost luat de ambulanţă cu spume la gură