Stadiul lucrărilor de pe șantierul centurii Timișoara-Sud: a trecut de 75 la sută. A început și montarea parapetului la podul peste Bega FOTO

0
Publicat:

DRDP Timișoara a anunțat că pe șantierul centurii Timișoara-Sud, unul din cele mai importante lucrări de infrastructură din capitala Banatului, se lucrează cât e ziua de lungă. Conform contractului, lucrările trebuie să fie gata în această vară.

Șantierul de pe centura Timișoara-Sud FOTO DRDP Timișoara

Circa 650 de persoane (muncitori și personal TESA) s-au aflat săptămâna trecută (8-14 aprilie) pe șantierul centurii Timișoara Sud. Stadiul lucrării a trecut de 75%, au anunțat cei de la DRDP Timișoara.

Echipele antreprenorului continuă așternerea straturilor de bază, precum și alte lucrări de drum, dar se lucrează cât e ziua de lungă și la structuri (poduri și pasaje). A început montarea sistemelor pentru panourilor fonoabsorbante, se lucrează la parcările de pe traseu, la montarea sistemului de iluminat la pasaje, a început și montarea parapetului pietonal la podul peste Bega din zona Ghiroda”, a transmis DRDP Timișoara.

Lucrările de la podul peste Bega din zona Ghiroda FOTO DRDP Timișoara

Imaginea șantierului se schimbă de la o zi la alta, mai ales că la partea de drum se lucrează ”full time”, 24 de ore din 24, în două schimburi.

Unul din pasajele de pe centura Timișoara-Sud FOTO DRDP Timișoara

UMB Spedition a intrat pe șantierul centurii de ocolire Timișoara-Sud la mijlocul lunii septembrie 2023, având la dispoziție doar un an să termine lucrarea pentru a nu pierde finanțarea de circa 80 de milioane de euro din fonduri europene.

Șantier centura Timișoara-Sud FOTO DRDP Timișoara

Compania condusă de băcăuanul Dorinel Umbrărescu a preluat șantierul la un progres fizic de 58,26%, după ce contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat la ordinul ministrului Sorin Grindeanu. Iar activitatea și mobilizarea de până acum a noului constructor a fost apreciată.

Centura Timișoara-Sud va avea 25 de kilometri FOTO DRDP Timișoara

Centura Timișoara-Sud va avea 25 de kilometri, cinci intersecţii, trei noduri rutiere, trei poduri, şapte pasaje şi două parcări. 

Șantier centura Timișoara-Sud FOTO DRDP Timișoara