O „neştiutoare de carte” din clanul Cârpaci învinge CNADNR într-un proces de 450.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă într-un dosar în care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) s-a judecat cu Mirela Stanca, soţia baştanului Ionelaş Cârpaci. CNADNR a dat-o în judecată pe Mirela Stanca, autointitulată „o neştiutoare de carte”, solicitându-i femeii să restituie 500.000 de euro, plătiţi în plus de stat la achiziţia unui teren.

Printr-o tranzacţie dubioasă, anchetată inclusiv de DNA şi despre care „Adevărul” a relatat pe larg, CNADNR  a cumpărat în urmă cu aproape 10 ani un teren şi mai multe clădiri de la „o neştiutoare de carte” din clanul Cârpaci. E vorba de Mirela Stanca, soţia lui Ionelaş Cârpaci, condamnat în primă instanţă la 10 ani de închisoare într-o afacere cu acte false.

Din cauza situaţiei juridice neclare a terenurilor pe care le-a cumpărat de la concubina lui Ionelaş Cârpaci, CNADNR nu s-a intabulat nici în momentul de faţă asupra terenurilor, ultimul proces pe această temă fiind pe rolul Curţii Supreme. În tot acest timp, CNADNR i-a plătit membrei clanului Cârpaci, sub formă de chirii şi  pentru achiziţia terenului, suma de peste 3,2 milioane de euro. Ultima tranşă a fost plătită prin executarea silită a CNADNR de către Mirela Stanca.

Anul trecut, CNADNR a constatat că suma plătită de Companie Mirelei Stanca este cu 450.000 de euro mai mare decât ar fi trebuit. Astfel, CNADNR a deschis la Tribunalul Timiş un proces cerând recuperarea banilor, considerând suma plătită, dar nedatorată. „Preţul de achiziţionare a imobilelor terenuri şi clădiri, astfel cum a fost convenit cu pârâta (n.r. MIrela Stanca) a fost plătit pârâtei. (…) Prin urmare, vă rugăm să constataţi că sumele plătite către pârâtă depăşesc cu mult preţul convenit, în cuantum de 7.798. 412 lei, echivalentul a 2.215.521 euro”, se arată în documentul depus la instanţă de CNADNR. 

Procesul s-a judecat la Tribunalul Timiş, iar magistraţii au respins cererea CNADNR, dându-i câştig de cauză Mirelei Stanca. Motivarea sentinţei nu este încă disponibilă, iar sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.